OTP Bank Liga 21. forduló

Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd 2-1 (2-0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 2991 néző. Játékvezető: Kassai Viktor (Tóth II. Vencel, Szpisják Zsolt; Erdős József, Oláh Gábor).
DVTK: Radoš - Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes - Koman, Egerszegi, Elek - Bacsa, Novothny, Barczi. Vezetőedző: Egervári Sándor.
Honvéd: Horváth A. - Lovrics, Ignjatović, Bobál D., Szilágyi - Kamber, Nagy G., Hidi - Botka, Vernes - Eppel. Vezetőedző: Marco Rossi.

2015/2016 21. forduló: DVTK - Honvéd
Bacsa Patrik ellen nem volt ellenszere a Honvéd védőinek (Fotó: Mocsári László)


Csere
: Szilágyi helyett Ikenne-King és Ignjatović helyett Prosser a 46., Novothny helyett Griffiths az 58., Botka helyett Gazdag a 64., Barczi helyett Tamás a 70., Koman helyett Bognár I. a 90+2. percben
Sárga lap: Ignjatović a 23., Szilágyi a 28., Ikenne-King a 47., Kovács G. a 71., Nagy G. a 74., Gazdag a 76., Tamás a 81., Radoš a 88. percben.
Gólszerző: Bacsa (1-0) a 18., Bacsa (2-0) a 34., Kamber (2-1) a 69. percben.

Kulcspillanatok

18. perc: Csodálatos góllal szerzett vezetést a DVTK! Lipták passzával Bacsa a 16-os jobb oldali sarkától egészen a túloldali kapufával egymagasságba jutott el néhány csellel, majd ballal visszalőtte a labdát az - akkor már - hosszú sarokba, 1-0.

34. perc: Megduplázta előnyét a DVTK! Nemes beadását Bacsa elől mentették a védők, de a labda maradt az alapvonal közelében. Bacsa visszatámadott, Vernes felszabadítását Novothny a 11-es pont közelében lefülelte, végül a labdát Bacsa pöckölte 3 méterről a hálóba, 2-0.

68. perc: Szépített a Honvéd. Oldalszabadrúgás után a diósgyőri 16-oson belül maradt a labda, amit Prosser bikázott keresztbe balról jobbra a kapu előtt, a hosszú oldalon Kamber érkezett és közelről egyből a kapuba helyezett, 2-1.

A mérkőzés eseményei percről percre

 

A szurkolók és a csapat az ilyenkor szokásos módon közösen ünnepelte meg a sikert.


Edzői értékelések

Egervári Sándor: - Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, és az első félidőt végig uraltuk, lehetőségeket alakítottunk ki a gólok mellett is. A második játékrészben is megvoltak a lehetőségeink, azok sajnos nem végződtek góllal, így az utolsó félórában magunkra húztuk az ellenfelet. A Honvéd kellemetlen, ívelgetős futballja miatt sokat tartózkodtunk a 16-oson belül, és kevésbé tudtuk kézben tartani a játékot, mint korábban. Az ellenfél kombinatív játékkal nem tudott mögénk kerülni, csak ívelgetéssel - ennek ellensúlyozására magasabb játékosokat küldtünk pályára -, valamint lecsorgó labdák után adódott lehetőségük, mi pedig a támadó harmadban az elmúlt héthez képest többet tartózkodtunk az ellenfél 16-osán belül, ahol olyan dolgok történtek, amivel megérdemelten szereztük meg a három pontot. Ma a védekezés és a támadó szekció is viszonylag jól működött. Összességében örülök a győzelemnek, többet hoztunk ki magunkból, mint a múlt héten, bízom benne, hogy a jövő héten még több lesz. Megpróbálunk fölzárkózni a középmezőnyhöz.
Marco Rossi: - Próbáltunk kezdeményezni a mérkőzésen, azonban sajnos óriási hibát követtek el a védők, akik nem léptek ki a védelem előtt keresztbe mozgó Bacsa Patrikra, aki gólt is szerzett ebből a helyzetből. A második gólról szót sem szabad ejteni, mert ilyen szituáció nem fordulhat elő, a kölyökfutballban sem szabad hasonló hibát elkövetni. Ezzel óriási előnyt adtunk az ellenfélnek. A kemény nem jó kifejezés, amilyen stílusban beszéltem a játékosokkal a szünetben, meg is lett az eredménye a folytatásban. A második félidőben köszönhetően a cseréknek és a strukturális változtatásoknak mi kerekedtünk fölül, de végére nem lett meg a döntetlen. Nem kezdtük túl jól a bajnokságot, de folytatjuk a munkát.


Szólj hozzá a DVTK hivatalos honlapján!