OTP Bank Liga 9. forduló

Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia 3-2 (0-0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 3071 néző. Játékvezető: Kassai Viktor (Albert István, Buzás Balázs; Németh Ádám, Nazsa Tamás).
DVTK: Radoš - Eperjesi, Kovács G., Tamás, Németh M. - James - Okuka, Koman, Bognár I., Kitl - Novothny. Vezetőedző: Bekő Balázs.
PAFC: Pogacsics - Fiola, Fodor, Kelić, Dinjar - Bačelić-Grgić, Márkvárt - Pauljević, Sallai R., Pekár - Tischler. Vezetőedző: Robert Jarni.

2015/2016 9. forduló: DVTK - PAFC 1
Földöntúli öröm (Fotó: Bölcsföldi István)


Csere
: Koman helyett Barczi a 33., Tischler helyett Lencse a 62., Kitl helyett Egerszegi a 67., Dinjar helyett Zsótér a 72., Okuka helyett Takács T. a 74., Pauljević helyett Pintér B. a 78. percben.
Gólszerző: Okuka (1-0) a 46., Novothny (2-0) a 66., Pekár (2-1) a 81., Zsótér (2-2) a 86., Egerszegi (3-2) a 90+2. percben.

Kulcspillanatok

46. perc: Vezet a DVTK! Bognár ívelt a 16-os előteréből a keresztbe a védők mögé, ahol Okuka érkezett és a levegőből egyből a hosszú oldali kapufa mellé passzolta a labdát, 1-0.

66. perc: Bognár nagyszerűen látta meg, hogy a félpályánál indul Barczi, aki elhúzott a bal oldalon a labdával, és még mielőtt a védők beérték volna, a hosszún érkező Novothnynak passzolt. A támadó egyből a kapuba lőtt, 2-0.

81. perc: Szépítettek a vendégek. Két vendégszöglet egymás után, a másodikat Pekárnak gurították le, aki középről 19 méterről óriási gólt ragasztott a diósgyőri kapu bal oldalába úgy, hogy középen valakin megpattant a labda, 2-1.

86. perc: Egyenlített a PAFC. Zsótér a bal oldalon nézte, hogy kinek adhatná középre a labdát, közben csalta a távolságot és mivel nem támadták, a rövid oldali kapufa mellett a hálóba lőtt, 2-2.

90+2. perc: Ismét vezet a DVTK! Bognár jobboldali oldalszabadrúgását Kovács fejelte kapura, amit Pogacsics a kapufára tolt, azonban a berobbanó Egerszegi a hálóba kotorta egy lépésről, 3-2.

#DVTK #goal #DrazenOkuka #BognárIstván @okuka13 @bogeszstef

DVTK (@dvtkinstagram) által közzétett videó, 2015. Szept 19., 23:25 PDT

#DVTK #goal #NovothnySoma #BarcziDávid @novothnysoma @barczidave

DVTK (@dvtkinstagram) által közzétett videó, 2015. Szept 19., 23:29 PDT

#DVTK #goal #EgerszegiTamás #KovácsGábor @egerszegitomi @k0k0gabi87

DVTK (@dvtkinstagram) által közzétett videó, 2015. Szept 19., 23:34 PDT

A mérkőzés eseményei percről percre

Edzői nyilatkozatok

Bekő Balázs: - Hektikus, de jó mérkőzést játszottunk, amiért mindkét csapatot dicséret illet. Az elején belealudtunk - szerencsére megúsztuk a Puskás Akadémia lehetőségeit -, nem is értettem, miért voltunk ennyire óvatosak és bizonytalanok. Ezt követően belejöttünk, látható volt, hogy bőven van keresnivalónk. A második félidőre jól jöttünk ki, gólt rúgtunk, majd rá még egyet. Utána azt éreztem, hogy ellenfelünk inkább erőlködött, mint jól játszott. Azonban a koncentrációnk csak a 80. percig tartott ki - érthetetlen, hiszen a végén ismét volt lelkierőnk a támadásra -, amit megbüntettek. Két olyan hibát követtünk el, ami nem fér bele egy élvonalbeli mérkőzésbe, de még alacsonyabb osztályúba sem. A hosszabbításban ismét lehetőséget kaptunk, amivel élni tudtunk, mert azt mindenki tudja, hogy pontrúgásból jók vagyunk. Győztünk, de kicsit fájó, hogy nem simábban hoztuk ezt a mérkőzést. Azt szeretném még elmondani, hogy ma ünnepeltem a 127. születésnapomat.
Robert Jarni: - A mérkőzés biztosan izgalmas volt a nézőknek, de nem nekünk. Ismét két arcunkat mutattuk, az első félidőben jól játszottunk, de nem sikerült gólt szerezni, míg a másodikban koncentrációhiány miatt kaptunk két gólt. Ezután sikerült erőt merítenünk magunkból és kiegyenlítettünk, de egy újabb pontrúgást követő figyelmetlenség miatt egy pontot sem szereztünk.

Szólj hozzá a DVTK hivatalosa facebook oldalán!