OTP Bank Liga 22. forduló

Szombathelyi Swietelsky Haladás - Diósgyőri VTK 2-1 (1-1)

Sopron, Városi Stadion, 2127 néző. Játékvezető: Erdős József (Varga Gábor, Takács Gábor; Karakó Ferenc, ifj. Gyarmati II. Tibor).
Haladás: Király - Gaál, S. Wils, Jánvári, Bosnjak - Kovács L. - Medgyes, Th. Wils, Iszlai, Halmosi - Williams. Vezetőedző: Mészöly Géza. 
DVTK: Radoš - Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes - Egerszegi - Barczi, Koman, Elek, Bognár I. - Novothny. Vezetőedző: Egervári Sándor.

2015/2016: Haladás - DVTK 1
Fotók: Szabó Krisztián


Csere
: T. Wils helyett Martinez a 31., Halmosi helyett Ugrai a 42., Novothny helyett Griffiths a 75. percben.
Sárga lap: Király a 28., Martinez a 39., Gaál a 45+5., S. Wils a 68., Griffiths a 87. percben.
Gólszerző: Barczi (0-1, 11-esből) a 29., S. Wils (1-1) a 33., Ugrai (2-1) a 90+2. percben.

Kulcspillanatok

29. perc: Vezet a DVTK! Barczi nagyszerű kiugratása után Bognárt akasztotta Király, büntető a DVTK javára. Barczi állt a labda mögé, és a kapu jobb oldalába bombázott, 0-1.

33. perc: egy jobboldali hazai szögletet középen sikerült kifejelni, azonban az alapvonalról visszajött a labda, amit S. Wils a hálóba lőtt, 1-1. A gólt követően Radošt hosszan ápolták az ötösön, de a játékvezető szerint semmilyen szabálytalanság nem történt, 1-1.

90+2. perc: A DVTK sorra vezette a támadásokat, amikor egy előrevágott labda Ugrai elé került. A támadó 15 méterről lőtt, a labda kapufa mellett került a hálóba, 2-1.

A mérkőzés eseményei percről percre

Edzői értékelések

Mészöly Géza: - Nyíltsisakos mérkőzést láthattunk, mind a két csapat az utolsó pillanatig győzelemre játszott. El kell ismerni, hogy a Diósgyőrnek is végig megvolt a lehetősége arra, hogy akár mind a három pontot megszerezze. Szögleteinkben nagy veszély volt, azonban a DVTK jól kontrázott, az első gól is egy ilyen szituáció után esett, Jánvári befejelhette volna, az ellentámadás végén mégis a DVTK került előnybe. Hihetetlenül izgalmas mérkőzés volt, és egy nagyon jó Diósgyőrt tudtunk az utolsó pillanatban legyőzni.
Egervári Sándor: - Olyan mérkőzést veszítettünk el, amit megnyerhettünk volna. Voltak nagy fordulópontjai ennek a mérkőzésnek, a 11-es esetnél a pályák nagy részén hasonló esetben a kapust ki is állítják. Ha így történik, akkor az nyilvánvalóan nagy előnyt jelentett volna. A második félidőben magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, megvoltak a lehetőségeink, többet játszottunk az ellenfél térfelén, azonban nem sikerült ezeket a támadásokat góllal zárni. A hosszabbításban pedig megbüntetett a sors minket, mert nem éltünk azzal a lehetőséggel, amit a második félidő jelentős részében felépítettünk magunknak. Gratulálok az ellenfélnek!


Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!