A kezdés előtt a magyar játékosok egy molinót feszítettek ki, amelyen az állt, hogy "Köszönjük! Nélkületek nem sikerült volna az Eb-kijutás". Eközben Dzsudzsák Balázs csapatkapitány mikrofonon keresztül köszönte meg a szurkolóknak a biztatást, melyet a csapat kapott az Eb-selejtezők során.

A találkozó előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek a két hete elhunyt korábbi szövetségi kapitányra, Verebes Józsefre, illetve a keddi, brüsszeli merényletekben elhunyt 31 áldozatra.

A vendégek Mario Mandzukic révén szereztek vezetést az első félidőben, majd Dzsudzsák Balázs szabadrúgásból egyenlített a 79. percben. A döntetlennel tovább folytatódott a horvátok ellen 76 éve tartó nyeretlenség, ugyanis a két csapat eddigi tíz meccsén egyetlen magyar siker született, még 1940-ben. (MTI)

Felkészülési mérkőzés

Magyarország - Horvátország 1-1 (0-1)

Groupama Aréna, 20 300 néző. Játékvezető: Radek Prihoda (cseh)
Magyarország: Dibusz - Fiola, Guzmics, Lang, Korhut – Nagy Á., Gera - Németh K., Kleinheisler, Dzsudzsák - Priskin
Horvátország: L. Kalinic - Corluka, Vida, Schildenfeld, Vrsaljko - Modric, Antolic, Kovacic - Brozovic, Mandzukic, Perisic

Csere: Dibusz helyett Bogdán a 46., Nagy Á. helyett Elek a 46., Némeh K. helyett Nikolics a 46., Priskin helyett Szalai a 46., Kovacic helyett Srna a 75., Kleinheisler helyett Böde a 80., Dzsudzsák helyett Stieber a 81. percben.
Sárga lap: Corluka a 45., Vida a 49., Perisic a 63., Szalai a 80. és Korhut a 89. percben.
Gólszerző: Mandzukic (1-0) a 29., valamint Dzsudzsák (1-1) a 79. percben.

Kulcspillanatok

29. perc: Perisic húzott el a bal szélen, hajszál pontosan csavarta középre a labdát, a jó ütemben érkező Mandzukic pedig 5 méterről a kapu közepébe lőtt (0-1).


79. perc: Dzsudzsák Balázs 23 méterről végezhetett el szabadrúgást és a labdát védhetetlenül csavarta a kapu bal oldalába (1-1).

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!