Magyar Kupa 2. forduló

Balatonfüredi FC - Diósgyőri VTK 0-7 (0-4)

Balatonfüred, Városi Sportpálya, 500 néző. Játékvezető: Kovács Gergely (Huszár Balázs, Kulman Tamás).
BFC: Szabó M. - Bánhidi, Gólya, Gál, Böröczky, Aranyi, Cseszneki, Baldauf, Tóth G., Switzer - Wágner. Vezetőedző: Földesi Károly.
DVTK: Radoš - Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes - Egerszegi, Kitl - Bacsa, Bognár I., Barczi - Grumić. Vezetőedző: Bekő Balázs.

2015/2016 MK 2. forduló: Balatonfüred - DVTK 1
A győztes csapat (Fotó: Szabó Krisztián)


Csere
: Kitl helyett Kövér, Barczi helyett Ternován, Gólya helyett Mayer és Tóth G. helyett Rosta mind a 46., Switzel helyett Maka a 61.,  Radoš helyett Bősz a 67. percben.
Gólszerző: Szabó M. (0-1, öngól) a 15., Grumić (0-2) a 17., Bacsa (0-3) a 38., Grumić (0-4) a 42., Bognár I. (0-5) az 59., Kovács G. (0-6) a 71., Bognár I. (0-7) a 90. percben.

Győzelmével a DVTK jutott a 3. fordulóba, melyet október 14-én, szerdán rendeznek. A továbbjutás akkor is egy mérkőzésen dől el, az NB I.-es csapatok kiemeltek, nem sorsolhatják össze őket.

Kulcspillanatok

15. perc: Jobboldali támadás során Okuka ívelt az alapvonal közeléből, középen Grumić emelkedett a legmagasabbra és a jobboldali kapufára fejelt. A kipattanó labda Szabó kapusról a hálóba került, öngól, 0-1

17. perc: Szép Grumić-Barczi-Grumić összjáték végén a csatár 18 méterről középről laposan kilőtte a bal alsó sarkot, 0-2.

38. perc: Bognár újabb szép passzát követően Bacsa került helyzetbe a jobboldalon, hagyta, hogy kettőt pattanjon a labda, majd kilőtte a bal felső sarkot, 0-3.

42. perc: Kitl szerzett labdát a felezővonalnál, Bognárnak passzolt, aki Grumićot hozta gólhelyzetbe. A csatár átvette a labdát és a 16-osról kilőtte a bal alsó sarkot, 0-4.

59. perc: Grumić a 16-os vonalán visszaadta Bognárnak a gólpasszokat, a középpályás magabiztosan használta ki, hogy csak a kapussal áll szemben, 0-5

71. perc: Bognár jobbról végezhetett el szögletet, laposan adta be, amit Lipták két lövőcsellel levitt az alapvonalra, ahonnan középre emelt. Kovács érkezett és egy lépésre a kaputól magasra ugorva a hálóba fejelt, 0-6.

90. perc: Lipták tette ki jobbra Bacsának a labdát, aki betört a 16-oson belülre, ahol Bognárnak passzolt. A DVTK 10-ese az üres kapuba lőtt, 0-7.

A mérkőzés eseményei percről percre

Edzői értékelések

Földesi Károly: - Nagyjából azt kaptam, amit vártam, hiszen a Diósgyőr jobb csapat. Egyedül az bosszantott, hogy elkerülhető gólokat kaptunk, hiszen mindig azt kérem, olcsó gólt ne adjunk az ellenfélnek. Azt is sajnálom, hogy egyetlen adódó lehetőséget sem tudtunk kihasználni, szépségtapasz lett volna egy gól. Mégsem vagyok elkeseredve, mert voltak időszakok, amikor jól kontrolláltuk a mérkőzést, voltak időszakok, amiokor viszonylag jól védekeztünk és jól jöttünk ki, ami biztató a hétvégére.
Bekő Balázs: - Jól kezeltük a mérkőzést, megnyugtató volt a teljesítményünk, a hétvégére figyelve ez egy pozitív visszajelzés, és a közönségünket is kiszolgáltuk. Szép találatokat szereztünk, de emellett annak is örülök, hogy nem kaptunk gólt. Hasonló felfogásban kell a Honvéd ellen is játszani, és akkor nyerhetünk a Bozsik Stadionban.

 

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!