OTP Bank Liga 12. forduló

Vasas FC - Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1050 néző. Játékvezető: Karakó Ferenc (Viszokai László, Becséri Gergely; Solymosi Péter, Nazsa Tamás).
Vasas: Nagy G. - Osváth, Grúz, Pajović, Hangya - Czvitkovics, Vukasović, Berecz - Könyves, Pavlov, Remili. Vezetőedző: Simon Antal.
DVTK: Radoš - Eperjesi, Lipták, Tamás, Nemes - James, Kitl - Okuka, Bognár I., Barczi - Novothny. Vezetőedző: Bekő Balázs.

2015/2016 Vasas - DVTK 1
Fotók: Bölcsföldi István


Csere
: Pavlov helyett Kenesei K. a 62., Eperjesi helyett Bacsa a 69., Berecz helyett Vida a 74., Könyves helyett Novák a 81., Bognár I. helyett Nikházi a 87., Kitl helyett Egerszegi a 90+2. percben.
Sárga lap: Könyves a 36., Tamás a 68., Lipták a 80., Okuka a 81., James a 88., Remili a 90+1. percben.
Gólszerző: Bacsa (0-1) a 70. percben.

Kulcspillanatok

70. perc: Vezet a DVTK! Bognár tett halálpontos labdát a védők között keresztbe mozgó frissen beállt Bacsának, aki tolt egyet rajta, majd kissé balról, 16 méterről jobbal a kapus fölött a hálóba emelt, 0-1.

80. perc: 11-es a Vasas javára kezezésért. Remili bal alsó sarokra tartó lövését Radoš oldalra tornázta, maradt az egygólos diósgyőri előny.

A mérkőzés eseményei percről percre

Edzői értékelések

Simon Antal: - Az első 11 fordulót és bajnoki szünetet követően fontos volt ponttal, pontokkal kezdeni hazai pályán az új etapot. Az első félidőben rengeteg pontrúgásunk volt, nem is emlékszem, hogy ennyi szögletet bármikor rúgtunk volna idén. Rengeteg olyan szituáció - elsősorban lecsorgó labda után - alakult ki, ami után gólt szerezhettünk volna. Hozzá kell tenni, hogy középen Lipták, Tamás és James uralta a légteret. A második félidőt jól kezdtük, inkább védekezett a DVTK, illet volna a fölényből gólt szerezni.Ekkor jött a váratlan kontratámadásból szerzett gól. Bognár játszotta meg Bacsát, klasszismegoldás volt és a támadó is szépen rúgta el. Következő fordulópont a 11-es, ha bemegy, akkor adott volna lendületet a csapatnak, a közönséget is belelkesítette volna, de kimaradt. Onnantól kezdve a DVTK stabilizálta a hátsó alakzatát, mi pedig nem tudtunk valódi gólhelyzetet kialakítani.
Bekő Balázs: - Csütörtökön feltettem egy-két kérdést a játékosaimnak, amire jó választ kaptam a mai mérkőzésen. A legfontosabb az volt, hogy visszataláljunk oda, amit úgy hívnak: csapat, és mindemelett próbáljunk meg futballozni. Talán az utóbbiból kevesebb volt. Agresszív letámadást játszó Vasasra számítottam, akik hozzánk hasonlóan sokat dolgoznak és tesznek a győzelemért, azonban ma nekünk sikerült jobban. Több jó momentumunk volt, amiből az egyiket gólra tudtuk váltani és ezzel megnyertük a mérkőzést. Radoš hetek óta jól véd, megadja a kellő támaszt a csapatnak.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!