OTP Bank Liga 30. forduló

Vasas FC - Diósgyőri VTK 1-3 (0-1)

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1552 néző. Játékvezető: Erdős József (Erős Gábor, Varga Gábor; Karakó Ferenc, Urbán Eszter).
Vasas: Hermány - Szivacski, Debreceni, Ristevski, Hangya - Korcsmár - Remili, Berecz, Vida, Ádám - Müller. Vezetőedző: Michael Oenning.
DVTK: Radoš - Okuka, Lipták, Tamás, Nemes - Egerszegi - Barczi, Koman, Elek, Bognár I. - Bacsa. Vezetőedző: Egervári Sándor.

2015/2016 30. forduló: Vasas - DVTK 2
A győztes csapat (Fotók: Szabó Krisztián)


Csere: Hangya helyett Preklet a 34., Bognár I. helyett James a 42. , Szivacski helyett Ferenczi a 46., Elek helyett Kovács G. az 51., Berecz helyett Novák a 69., Barczi helyett Novothny a 73. percben.
Sárga lap:
Piros lap: Tamás a 37. percben.
Gólszerző: Egerszegi (0-1) a 19., Elek (0-2) a 48., Egerszegi (0-3) a 63., Ferenczi (1-3) a 80. percben.

Kulcspillanatok

19. perc: Vezet a DVTK! Bognár szabadrúgása után középen Lipták emelkedett a legmagasabbra, de csak oldalra tudta fejelni, ahonnan Barczi tette vissza, a berobbanó Egerszegi az ötösön belülről fejelt a hálóba, 0-1.

37. perc: Létszámhátrányban a DVTK. Müller tört ki egyedül, Tamás üldözte és ütköztek a végén a DVTK 16-osának előterében, a játékvezető kiállította a DVTK védőjét

48. perc: Megduplázta előnyét a létszámhátrányban játszó DVTK! Bacsa verte meg a futóversenyben Prekletet, mintegy harminc méteres sprint után balról befelé húzott az ötös magasságában, végül középre pöckölte a labdát, ahol a két, védő nélkül érkező diósgyőri közül Elek Ákos lőtt közeleről a hálóba, 0-2.

63. perc: Diósgyőri kontra során Okuka vezette fel a labdát a jobboldalon, visszafelé passzolt Barczinak, aki Egerszegit hozta kihagyhatatlan helyzetbe az ötösön belül, és ő nem is hibázott, 0-3.

80. perc: Jobboldali beadás után Ferenczi szerezte meg közelről a hazai becsületgólt, 1-3.

A mérkőzés eseményei percről percre

Edzői nyilatkozatok:

Michael Oenning: - Mindenekelőtt gratulálok a Diósgyőrnek a győzelemhez, teljes mértékben megérdemelték! Nem tudtuk magunkat olyan mentálos állapotba hozni, hogy nyerni tudjunk ma. A 90 perc során végig az volt látható, hogy a döntő pillanatokban szinte mindent rosszul csináltunk. El kell felejtenünk ezt a mérkőzést, kedden már Békéscsabán játszunk a bennmaradás szempontjából fontos mérkőzést, ahol szeretnénk másik arcunkat megmutatni. Még mindig mi állunk a 10. helyen, saját kezünkben van a sorsounk, ezért optimista vagyok.
Egervári Sándor: - Örömteli a mai győzelmünk, mert tavasszal már volt lehetőségünk idegenben három pontot szerezni, de akkor nem sikerült, most viszont tíz emberrel kiharcoltuk, aminek külön értéke van. Nagyon fontos gólt rúgtunk a második félidő elején, ami megnyugtatta, és magabiztosabbá tette a létszámhátrányban lévő csapatot.


Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!