OTP Bank Liga 14. forduló

Videoton FC - Diósgyőri VTK 2-1 (0-1)

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 2413 néző. Játékvezető: Vad II István (Albert István, Bozó Zoltán; Erdős József, Pintér Csaba).
Videoton: Danilović - Nego, Juhász R., Lang, Szolnoki - Pátkai, Pölöskei Zs. - Oliveira, Suljić, Kovács I. - Feczesin. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
DVTK: Radoš - Eperjesi, Lipták, Kovács G., Nemes - Egerszegi, Kitl - Okuka, Novothny, Koman - Grumić. Vezetőedző: Bekő Balázs.

2015/2016 14. forduló: Videoton - DVTK
Miroslav Grumić lőtte a DVTK gólját (Fotó: Bölcsföldi István)


Csere
: Oliveira helyett Sejben a 46., Pölöskei Zs. helyett Trebotić a 73., Eperjesi helyett Barczi és Novothny helyett Bognár I. a 75., Koman helyett Bacsa és Feczesin helyett Simon Á.  85. percben.
Sárga lap: Juhász R. a 45., Egerszegi a 48., Lipták a 48., Okuka és Nego az 49., Kovács I. az 50., Suljić az 51., Eperjesi a 65.  percben.
Gólszerző: Grumić (0-1) a 44., Sejben (1-1) a 47., Nego (2-1) a 70. percben.

Kulcspillanatok

44. perc: Vezet a DVTK! Okuka hajszálpontos labdát rajzolt a jobboldali oldalvonal mellől Grumić fejére, aki a jobb felső sarokba fejelt 5 méterről, 0-1.

47. perc: Egyenlített a Videoton. Baloldali beadást követően a kapunak háttal álló Feczesint sikerült szerelni az ötösön, azonban Sejben elé került a labda, aki laposan a hálóba lőtt, 1-1.

70. perc: Fordított a Videoton. Jobbról jött a hazai szöglet, Juhász R. középen a kapufára fejelte a labdát, a kipattanót Nego egy lépésről a keresztléc alá vágta, 2-1.

A mérkőzés eseményei percről percre

Horváth Ferenc: - Nem volt egyszerű találkozó, kollégám igazi catenaccióval készült. A mérkőzés elején nem volt meg a kellő frissesség. A Haladás elleni kupameccs után számítottam rá, hogy így történik, de húsz perc helyett egy félidőn keresztül tartott. A második játékrészben frissebben mozogtak a játékosok, ami gólokban is megmutatkozott. Büszke vagyok rá, hogy Sejben Viktor személyében egy 18 éves saját nevelésű fiatal is gólt lőtt.
Bekő Balázs: - Jól játszottunk, csak gratulálni tudok a csapatomnak, nem érdemeltünk vereséget. A félidőben azt mondtam, minden egyes fegyelmezetten játszott perc közelebb visz minket ahhoz, hogy a Videoton minél jobban kinyíljon és minél többet kockáztasson, erre rögtön gólt kaptunk, ami miatt feszültebbek lettünk, és mindent felborított. Talán ennek következménye a második bekapott gól. Keserű a szám íze, több volt ebben a mérkőzésben.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!