Egyenlő harmad

Jó iramban kezdődött a találkozó, az első komolyabb lehetőség a 4. percig váratott magára. Miskolczi szép csel után passzolta Somogyinak a korongot, azonban a lövését Kalnins kapus hárította. A 7. percben Holmberg húzta át Sagert botja alatt a játékszert és passzolta át Beczének a kapu előtt, de Gyenes védte a lövést. Ezt követően Vojtkót lökték neki a kapunak, ami elmozdult a helyéről. A fehérvári csapat bent látta a korongot, viszont a játékvezetők a videó felvétel megtekintése mellett döntöttek. Hosszas tanakodás után végül Gangel játékvezető a középső bedobó pontra mutatott, így szerezte meg a vezetést az ellenfél Becze révén. A gól utáni percben ismét Somogyi Balázs veszélyeztetett, a kapuról kipattanó korongra Popovics csapott le, de jól helyezkedett a fehér mezes kapus. A 10. percben Pavuk keresztpassza után Galanisz húzta rá egymás után két alkalommal a korongot a Fehérvár kapujára. A 13. percben Reisz ütközte le hátulról Gőzt, emberelőnybe kerültek a DVTK Jegesmedvék. Az előny elején egy eladott korongot követően Kocsis fülelte le a korongot és ugrott ki, de próbálkozását Gyenes magabiztosan védte. Az emberelőny során Somogyi és Dansereau lövése okozott veszélyt a fehérvári kapu előtt. A mérkőzés 18. percében Fekti kényszerítőzött Dansereauval, azonban a 29-esünk a kapu felé bombázott. A volán elcserélte magát és túl sok játékos tartózkodott a jégen, ismét emberelőnybe került csapatunk. Megemelkedett a hangulat a hazai kapu előtt Szabó Pál lövését követően, mivel túl közel került Reisz Gyenes kapushoz. Clarke tett rendet, ezért páros büntetést kapott a két játékos. 54 másodperccel a harmad vége előtt Tóth kísérletezett a rövid oldalról befordulni, Láday próbált felszabadítani, de a korong a hálóba vágódott. A gólt követően sportszerűtlen magatartásért kiállítást kapott a fehérvári csapat. Jó tempójú első harmadot és mindkét oldalon egy-egy gólt láthatott a közönség.

2015/2016: DVTK Jegesmedvék - Fehérvár 1
Paprikás volt a hangulat a jégen (Fotók: Bán Olivér)


Durva játékok harmada

Fokozott hangulatban indult a második harmad, Booras és Krough ütötték meg egymást a fehérvári kapu mögött, majd Sagertet is kiállította durva játékért a bíró. A 24. percben Pillók szabálytalanul szerelte Pavukot. Egy perccel később Tóth és Reisz kapott páros büntetést durva játékért. Dansereau zseniális mozdulattal helyezte a korongot a jobb felső sarokba, Cseter okos passzából, emberelőnyből. Két perccel képest ismét Reisz volt szabálytalan. Cseter játszotta a kapu elé a korongot, de Kalnins bravúrosan hárított. A 26. percben Grieve szúrt bele egy kapu felé tartó pakkba, ami Gyenes kapuja mellé szállt. A 31. percben emberhátrányba került csapatunk, túl sok játékos tartózkodott a jégen. Fegyelmezetten védekeztük ki az emberhátrányt. A 34. percben Popovicsot állította ki a játékvezető bottal lökésért. A 36. percben ismét elszabadultak az indulatok Gőz és Láday lett kiállítva durva játékért. Egy perccel később Grieve került a büntető padra testre ütésért. Gyenes a kapuból szépen indította Csetert, aki Boorasnak játszotta a korongot, azonban a jobb szélről jövő szólóját hárította a fehérvári kapus. A játékrész utolsó percében Cseter volt eredményes, fonákkal a léc alá helyezte a korongot, ezzel növelve a DVTK Jegesmedvék előnyét. A lefújást követően Popovicsot és Grievet állította ki Kincses bíró durva játékért. A második harmadban rengeteg kiállítást született, főként durva játékból. Ütközésekből sem volt hiány a játékrészben, csapatunk két góllal növelte előnyét.

Egyenlített a Fehérvár

Négy a négy ellen folytatódott a mérkőzés a harmadik játékrészben. Az első lehetőség a DVTK Jegesmedvék előtt adódott, Somogyi lőtt nagy erővel a kapura a harmad közepéről. Ezt követően Smith kapu mögötti passzából Dansereau veszélyeztetett, azonban a közeli lövés nem találta el a kaput. A 46. percben Clarke nagy erejű lövése csapódott a hosszú oldali kapuvasnak. A fehérváriak Shupe révén szépítettek a 46. percben közelről. Két perccel később Popovics és Szabó Bence akadtak össze a sarokba. A DVTK Jegesmedvék 10-ese 2+2 percet, az ellenfél játékosa 2 perc kiállítást kapott. Az 50. percben Tóth Adriánt állította ki a játékvezető testre ütésért. Három perccel később Dansereau kipattanóját Fekti ütötte a kapura, de nem sikerült értékesítenie a helyzetet. Az 53. percben Holmberg a felső sarokba helyezte a korongot a támadás végén. Egy perccel az egyenlítő gól után Galanisz szökött meg a bal szélen és ügyes fonák mozdulattal próbált túljárni Kalnins kapus eszén, azonban mamuttal védett a hálóőr. A harmadik játékrészben a volán két góljával egyenlő lett az állás. Túlóra következett.

Gyors győzelem a hosszabbításban

A hosszabbítás 1. percében Galanisz szerezte meg a korongot és Boorasnak passzolta, aki közelről eldöntötte a mérkőzést.

DVTK Jegesmedvék - Fehérvár AV19 4-3 hosszabbítás után (1-1, 2-0, 0-2, 1-0)

Miskolci Jégcsarnok 1130 néző. Játékvezetők: Gangel, Kincses, Kormos, Berger

DVTK Jegesmedvék: Gyenes (k) Gőz, Smith, Galanisz, Pavuk, Booras- Vojtkó, Clarke, Cseter, Dansereau, Fekti- Sagert, Láda, Hajós, Popovics, Tóth- Ritó, Somogyi, Miskolczi- Kiss (k) Edzők: Morgan, Kontsas
Fehérvár AV19: Kalnins (k)-Krogh, Láday, Reisz, Szabó P., Becze- Szabó D., Szabó B. Holmberg, Shupe, Grieve- Vokla, Arany, Kocsis, Tóth, Pillók- Scola (k) Edzők: Dietrich, Énekes

Gólszerzők: Tóth, Dansereau, Cseter illetve, Becze, Shupe, Holmberg
Kiállítás: 26 perc illetve, 24 perc

Jason Morgan (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): Nagyszerű mérkőzés volt. Tökéletes bizonyítéka annak, hogy milyen lesz majd a rájátszás. Ellenfelünk a harmadik harmadban visszajött a meccsbe, de a hosszabbításban sikerült megszereznünk a győzelmet.
Justin Cseter (csatár, DVTK Jegesmedvék): Közönségszórakoztató mérkőzés volt. Az alapszakasz szempontjából már nem volt tétje a mérkőzésnek. A rájátszás szempontjából fontos, hogy magasabb sebességre tudjunk kapcsolni.
Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár AV19): Nagyon küzdelmes összecsapás volt. Előre nem sejtettem, hogy ilyen tűz alakul majd ki a jégen. Igazán tetszettek az érzelmek, amelyeket a két csapat játékosai mutattak.
Becze Tihamér (csatár, Fehérvár AV 19): A mai meccs tét nélküli volt. Azonban egy nagyon indulatos, közönség szórakoztató mérkőzés kerekedett ki belőle. A rájátszás szempontjából egy jó hasznos felkészülési meccs volt.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!