Garrett Clarke 2011-ben kapta élete első profi szerződését a CHL-ben a Rio Grande Valley Killer Bees csapatánál. Profivá válása előtt a junior éveit nyégy szezonon át a QMJHL-ben (Quebec Major Junior Hockey League) töltötte, ahová a 2008-as játékos börzén az első kör hatodik választottjaként került be 15 évesen, majd hét különböző csapatnál fordult meg. Külön érdekesség, hogy ő volt a legfiatalabb játékos, aki valaha szóbeli megállapodást kötött főiskolai csapattal, ekkor volt 15 éves. A CHL-ben három szezont játszott három különböző csapatnál. Majd a 2014/15-ös szezonban az Allen Americans csapatához igazolt, mellyel bajnokságot nyert. Itt kezdte az idei szezont is, azonban csapatot váltott és a Rapid City Rush gárdájához igazolt.

A legeredményesebb szezonja a 2011/12-es volt, ahol a QMJHL-ben a Gatineau Olympiques csapatában 31 meccsen 21 pontot szerezett. Ebből is jól látszik, hogy nem feltétlen ponterősségéről volt híres a tengerentúlon, sokkal inkább a rengeteg kiállításáról. Percekre lefordítva a három ligában (QMJHL, CHL, ECHL) lejátszott 385 meccsen, 1233 perc kiállítása volt. Azonban Diósgyőrbe más tervekkel érkezik. Úgy gondolja, odakint beskatulyázták. Elmondása szerint játékban szeretne hozzá tenni a csapat eredményességéhez.

- Egy erős, jól korcsolyázó és egy jól lövő játékosról beszélünk – mondta el Egri Gergely, a DVTK Jegesmedvék csapatmenedzsere. - Szeretne a segítségünkre lenni, megunta az eddigi szerepeket, melyeket a tengerentúlon osztottak neki, szerinte ennél sokkal több van benne. Egy ügynökön keresztül jutottunk el hozzá. Ő ajánlotta be nekünk Garrettet, mi pedig felvettük vele a kapcsolatot. Nem volt zökkenőmentes az ide útjának a megszervezése, de úgy tűnik minden akadály elhárult és pénteken már Miskolcon lesz és marad is március 31-ig, ugyanis addig köti hozzánk szerződés.

Névjegy

Név: Garrett Clarke
Születési hely: Windsor, NS, CAN
Születési idő: 1992. november 3.
Poszt: Védő
Ütőfogás: Balos
Magasság: 183 cm
Súly: 90 kg

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!