Varga Zoltán tizenkétszeres magyar A válogatott, olimpiai aranyérmet nyert - bár a döntőben nem lépett pályára, ezért magát az érmet nem kapta meg - 1964-ben Tokióban és Európa-bajnoki bronzérmet ugyanebben az esztendőben Spanyolországban.

Játékospályafutása során Magyarországon a Ferencváros, majd - akkori szóhasználattal - diszidálása után a Hertha Berlin, az Aberdeen FC, az Ajax, a Borussia Dortmund és az AAA Gent színeiben lépett pályára.

Elvégezte a kölni főiskolát, majd edzősködni kezdett. Több német és magyar klub után 2000 tavaszán a végnapjait élő DFC vezetőedzője lett. Összesen kilenc találkozón irányította a Diósgyőrt, ezeken egy győzelem, egy döntetlen és hét vereség volt a mérlege. Ahogy "borda" nicknevű fórumozónk felfedezte, napra pontosan halála előtt tíz évvel, 2000. április 9-én ült utoljára a Diósgyőr kispadján.

Napjainkban visszavonult az edzősködéstől és a DigiSport csatornán tűnt fel szakkommentátorként. A halál egy öregfiúk mérkőzésen, a futballpályán érte.

Nyugodjék békében!

Egy szurkolónk által
Egy szurkolónk által "előhalászott" egykori Észak-fotó: a 2000-2001-es idényből - a második sor bal szélén csapatunk akkori edzője

 

(A címlapunkon látható fénykép forrása a Nemzeti Sport Online weboldal, fotós: Farkas József.)