Az öt másodosztályú csoportból két csapat jut fel az első osztályba, ezért két csapat előselejtezőt játszik. A sorsolás DVTK-nak és a Szombathelyi Haladásnak rendelt egy plusz kört.

Az első mérkőzésre szerdán 16 órától kerül sor a DVTK Stadion centerpályáján (a belépés ingyenes), a visszavágót pedig szombaton úgyszintén 16 órától játsszák Szombathelyen. A továbbjutó a Közép B csoport győztesével játszik; ebben a csoportban egy körrel a vége előtt a REAC két ponttal vezet a Siófok előtt.

Borbély Pétertől a DVTK utánpótlás szakágvezetőjétől azt kérdeztük, mi a tétje az osztályozónak?

- Nagy különbség van az ifjúsági NB II. Keleti csoport és az NB I. között, mert amíg a másodosztályban 3-4 éles mérkőzést játszik a csapat, addig ez a szám a kiemelt bajnokságban 15 egy szezonban. Nagyon lényeges, hogy az U19-es csapat "viszi magával" az U17-es csapatot is, mert az U19-es tehetségeket feljebb, az NB III.-ban tudtuk játszatni, addig az U17-eseknél ez nem volt igazán megoldott. Mivel kiesett az első csapat, megszűnik a tartalék, ezért még fontosabb, hogy mind az U19-es, mind az U17-es gárda hétről hétre erős ellenfelekkel találkozzon saját korosztályában.