18.jpg
Antal Botond (Fotó: Szabó Krisztián)

- Kicsivel több, mint két hete kezdtük meg a felkészülést, hogy érzitek magatokat jelenleg?

Antal Botond: - Jól érezzük magunkat, személy szerint én egy kicsit fáradt vagyok, de ez nyilván a kemény terhelésnek köszönhető. Magas az iram minden tréningen, de ez szükséges ahhoz, hogy a szezont úgy tudjuk elkezdeni, hogy jó erőben van a csapat.

Tamás Márk: - Én is fáradtnak érzem magam, de ez természetes, hiszen a felkészülésnek a harmadik hetében tartunk. Itt mutatkozik meg igazán a munkának a sava-borsa. Ettől függetlenül hála Istennek minden rendben, jól érzem magam. Várjuk a felkészülési mérkőzéseket.

Oláh Bálint: - Én ugyebár egy héttel később kezdtem el a felkészülést, mivel az NB III-as bajnokság később ért véget, és kaptunk egy kis pihenőt. Valamivel frissebbnek érzem magam, mint a többiek. Ugyanakkor rendkívül magas terhelést kapunk a tréningeken, a körülmények nagyszerűek, így biztosak lehetünk egy jó felkészülésben.

17.jpg
Oláh Bálint (Fotó: Szabó Krisztián)


- Túl vagyunk két felkészülési mérkőzésen. Szoktuk mondani, hogy az eredmény ilyenkor másodlagos. Ez valóban így van, vagy ti ezt másképp élitek meg?

Oláh Bálint: - A Honvéd elleni edzőmérkőzés volt nekem a harmadik nap, amelyet a társakkal töltöttem. Ezen a találkozón egy félidőnyi lehetőséget kaptam, és amellett, hogy szoknom kell még ezt az iramot, úgy gondolom megálltam a helyem. A második találkozón kevesebb szerepem volt, de úgy vélem a csapat ezen az összecsapáson egy nagyon jó ellenféllel szemben nagyon jól helyt állt.

Tamás Márk: - A két edzőmérkőzés gyakorló mérkőzés volt igazából, az első felkészülési mérkőzésen a Honvéd ellen látszott még, hogy ez csak az első nyári felkészülési mérkőzésünk. A Beitar ellen viszont már úgy gondolom, hogy sokkal szervezettebbek voltunk, látszott, hogy összeáll a csapat és jó úton haladunk. Még van jó pár hetünk, úgyhogy messzemenő következtetéseket nem lehet levonni ebből a két lejátszott kilencven percből. Ebből a szempontból tényleg másodlagos az eredmény.

Antal Botond: - A meccs előtt mindenki úgy van vele, hogy másodlagos az eredmény, de a meccs közben, a találkozó hevében ez azonnal megváltozik. Mindig úgy megyek ki a pályára, akár barátságos mérkőzés, akár csak a haverokkal focizni, hogy nyerni szeretnék.

01.jpg
Tamás Márk (Fotó: Szabó Krisztián)


- Július 16-án kezdődik a bajnokság, milyen munkát kell és lehet még elvégezni az elkövetkezendő hetekben?

Antal Botond: - Az edzőtáborban most az a fontos, hogy a fizikai terhelést megkapjuk, ebből tudunk majd meríteni a szezon közben, hogy a bajnoki meccseken a 90. percben is tudjunk még egyet váltani. Most még ez az időszak erről szól, emellett a stáb már a most kiadott feladatokba is bele-belecsempészi azokat a taktikai elemeket, amelyek a mérkőzések során a csapat arculatát fogják adni. Minél közelebb érünk majd a célhoz, annál inkább kerülnek előtérbe a frissítések és az utolsó simítások. Van még időnk, a következő egy hét alatt például három meccset is játszunk, ez is szükséges ahhoz, hogy összecsiszolódjunk a rajtra.

Tamás Márk: - Teljesen igaza van a Botinak. A harmadik-negyedik hét még leginkább az erő és az erőnlét megalapozásáról szól. Az utolsó másfél-két hétben lesz majd a frissítés, tehát akkor már inkább a dinamikus mozgások, illetve a különböző taktikai elemek kerülnek előtérbe. Szerintem még bőven elegendő időnk van arra, hogy a bajnoki rajtra készen álljunk. Van még öt edzőmérkőzésünk, ami kimondva kicsit talán soknak tűnik, de szerintem minden futballista jobban szeret mérkőzésen játszani, mint edzeni.

Oláh Bálint: - Ezek után nagyon újat nehéz mit mondani. Én is örülök, hogy sok meccsünk van még. Teljesen más a mérkőzés-terhelés, mint egy edzés, hiába „csak” felkészülési mérkőzésről van szó. Ha választani lehetne, én is inkább játszom edzőmérkőzésen (nevet - a szerk.), de természetesen a mester dönti el azt, hogy kinek mennyi lehetőséget ad. Bármennyi játékpercet is kapjak, nagyon fogok neki örülni.

Friss fotók és videók a DVTK hivatalos Instagram oldalán:


Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!