Az elmúlt hetekben több alkalommal egyeztettünk a szurkolónkból összeállt fókuszcsoporttal, így a végleges verzió 100%-ban tükrözi szurkolóink igényeit is.

A DVTK új weboldalát a Pearwilliams Kft. készítette. Boromisza Gergellyel, a cég értékesítési vezetőjével beszélgettünk.

- Mikor kezdődött el a megújult DVTK.eu fejlesztése? Mik voltak az első lépések?

- A DVTK.eu digitális portfóliójának megújítását célzó beszélgetések még 2015 tavaszán indultak meg. A DVTK kommunikációs szakmai stábja és a Pearwilliams Kft. szoftverfejlesztői közösen vizsgálták meg a jelenleg futó weboldal adta lehetőségeket és hasonították össze hazai és nemzetközi konkurens oldalak megjelenésével, szolgáltatásaival.

- Milyen célok fogalmazódtak meg?

- Határozott és hangsúlyozott célként szerepelt, hogy az új webweboldal-nak két fő fókuszt kell tartania. Egyrészről bemutatni a DVTK mint sportklub sokszínűségét, felületeket biztosítani a különböző sportágaknak, az utánpótlásnak, másrészről színesebb és érdekesebb tartalmakat és funkciókat szolgáltatni a szurkolói tábor részére. Az új online portfolió kialakítása során fő szempontként érvényesült, hogy átlátható könnyen kezelhető funkciókkal ellátott weboldal jöjjön létre, amely a DVTK „család” összes tagjának igényét kielégíti, így a szurkolókét, a játékosokét, a sajtó munkatársaiét és a szponzorokét és mindenkit, aki a DVTK-val kapcsolatosan információkat szeretne szerezni.

- Nyilván egyszerűbb és gyorsabb lett volna egy már meglévő webmotort használni. Ezzel szemben ha jól tudom, akkor az alapoktól építkeztünk.

- Technikai szempontból a fejlesztés során az összes korszerű programozási szempont figyelembe lett véve, így a keresőmotorok számára ideális architektúra kialakítást kapott a weboldal, minden eszközről (desktop, tablet, mobil) kényelmesen kezelhető, a tartalom könnyen fogyasztható. Kiemelten kezelve volt a design-ban az ergonómia, a tartalmak színes bemutathatósága. Az új webweboldal a korábbi funkciókat (sportágak bemutatása, sportolók bemutatása, szponzorok megjelenítése, cikkek formátuma) látványosabban és átgondoltabban oldja meg.

Fontos szempont volt, hogy a weboldalon tartózkodó látogató ne akadjon el, hanem mindig új és új tartalmat tudjon fogyasztani. A régi funkciókon felül az új hivatalos weboldal kiemelt, érdekes új funkciókat kapott. Ezek egy része nemzetközi trendekhez igazodik, melyek segítik a szurkolók informálódását, másrészük pedig kifejezetten a DVTK egyedi igényeire szabottan került fejlesztésre.

Kiemelt új funkció a „Match center”, mely az egyes mérkőzésekhez kapcsolódó tartalmakat fogja össze. Elérhető a jegyvásárlás, a kapcsolódó információkkal, a meccset megelőző hírek, csapatinformációk, a meccs alatt látványos élő közvetítés érhető el a „Match Center”-ben, ahogyan a mérkőzés utáni cikkek, képek és videók is könnyedén egy helyről érhetőek el. Várhatóan az új weboldal egyik kiemelten látogatott és használt funkciója lesz.

- A DVTK weboldala nem csak a jelent kell, hogy megjelenítse, hanem a 106 éves múltat is, ezt hogyan tudtuk megoldani?

- Új funkció a DVTK.eu oldalon a Múzeum. Az oldal lehetőséget biztosít, hogy historikusan kronologikus sorrendben bemutassa a DVTK történetét, a kiemelt eseményeket, relikviákat. Legyenek ezek szöveges tudósítások, vagy képanyaggal ellátott anyagok. Célként szerepelt, hogy a DVTK 106 éves története megelevenedjen az oldalon és az új weboldal élesítésétől kezdve minden történés könnyedén a Múzeum részévé tehető.

- A weboldal elsősorban a szurkolóknak nekik készült. Hogyan tudjuk őket bevonni a mindennapjainkba?

- A szurkolóink funkció egy olyan képes album lehetőségét adja, a szurkolóknak ahol megmutathatják magukat és a DVTK iránt érzett szeretetüket. Egy olyan közösség bemutatása a cél, amely nem csak a sportpályára korlátozódik, hanem azon bőven túlnyúlik. Ezzel a funkcióval támogatjuk ennek a bemutatását.

- A megtekintési statisztikákból az látszik, hogy hónapról-hónapra növekszik az okostelefonon és tableten internetezők száma. Az ő minél színvonalasabb kiszolgálásuk is cél volt, ha jól gondolom.

- Az új weboldalhoz kiegészítésül fejlesztésre kerül egy hibrid mobil alkalmazás is, amely hamarosan letölthető lesz iOS és Android platformot futtató okos telefonokra. Az alkalmazások jelenleg az új weboldal funkciónak az elérését teszik lehetővé egy gombnyomásra, de a későbbiek folyamán lehetőséget nyújtanak további fejlesztésekre (pl.: értesítések a mérkőzések történéseiről élőben).

- Nem szeretnék nagy szavakat használni, de az én értelmezésemben mérföldkőhöz érkeztünk. Jól gondolom?

- Összefoglalva a fejlesztés azt célozta, hogy a DVTK új lehetőségekhez jusson az online térben. Nagyobb és jobb látogatottságot érjen el online, megnyissa a kapuit a szurkolók előtt, több lehetőséget biztosítson a megjelenésre a szponzorok számára, modern megjelenést kapjon, ami tényleg méltó a klubhoz. Ezek a fejlesztések jelentik az alapját annak, hogy a DVTK az ismertségét és a népszerűségét felhasználva az Észak-magyarországi régióban magához kösse az embereket és újabb és újabb szolgáltatásokkal erősítse azt.

- A fejlesztés ezzel befejezettnek tekinthető?

- Természetesen nem. A tapasztalatok alapján döntést lehet hozni, hogy a későbbi fejlesztés milyen irányba induljon el a mobil alkalmazások, a webshop, a DVTK partnerkártya és további funkciók területén.

Kérjük szurkolóinkat írják meg nekünk az új weboldallal kapcsolatos véleményüket, észrevételeiket, javaslataikat a honlap@dvtk.eu e-mail címre. Köszönjük.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!