- Először is kezdjük a szurkolóinkat leginkább foglalkoztató kérdéssel, marad-e Horváth Ferenc a csapat vezetőedzője?

- Igen, a DVTK sportszakmai vezetése a vezetőedzővel és a többi stábtaggal együtt továbbra is bírja a bizalmunkat. A sportban előfordul, hogy a jó eredmények elérése több időt vesz igénybe a vártnál, és ez különösen egy kiemelkedően jó szezonkezdés után adhat okot türelmetlenségre, elsősorban a játékosok és a szakmai stáb irányába. Viszont megfelelően kemény munkával és hozzáállással a jelenlegi szerencsétlen szérián lehet változtatni, és ez elvárás is a csapat felé.

- Miben látja a gyenge szereplés okát?

- Személy szerint abban, hogy a kulcspozíciókban szereplő játékosok közül többen is mélyen a valós tudásuk alatt játszottak, de azért már látszanak az előremozdulás jelei. Ezek felé a jelenlegi és volt válogatott csapattagok felé elvárás, hogy kiemelkedő hozzáállással és teljesítménnyel húzzák maguk után a csapatot minden mérkőzésen. Decemberig van ideje mindenkinek megmutatni, hogy helye van Diósgyőrben, ha nem, akkor változtatni fogunk. Sajnos egyelőre az új igazolások sem úgy teljesítenek, ahogy reméltük, illetve sok a sérültünk is, ami szintén visszaveti az eredményességet.

- Nem tart a kieséstől?

- Ez fel sem merül bennem, bár a 12 csapatos NB I.-ben nem nehéz veszélyes helyzetbe kerülni, mivel rendkívül szoros a mezőny és kiegyenlítettek az erőviszonyok. Messze még a bajnokság vége, teljesen biztos vagyok a bent maradásban. A jelenlegi játékoskeret alapján, amely papíron a 4. legértékesebb az NB I.-ben, legalább a középmezőnyben van a DVTK helye, és ezt be is fogják bizonyítani a játékosaink Horváth Ferenc vezetésével.

- Vannak, akik a klubvezetést teszik felelőssé a gyenge szereplésért…

- Ezzel nem értek egyet több okból sem. Egyrészt azért, mert személyesen ismerem az érintettek munkáját, másrészt pedig a DVTK család szinte az összes területen rendkívül sikeres, nagyon sokat erősödött a pozíciója a magyar sportéletben; ha az ügyvezetés nem jól végezné a feladatát, akkor ez nem így lenne. Sajnos pont a kirakat, az NB I.-es labdarúgó csapat teljesít a leggyengébben, de ennek sportszakmai okai vannak, amikért közvetlenül nem az ügyvezetés, hanem a szakmai stáb felel a labdarúgásban ugyanúgy, mint jégkorongban vagy kosárlabdában. Egyébként ezúton is jobbulást kívánok ügyvezető úrnak, remélem, néhány héten belül visszatérhet a feladatához.

- Biztosított a megfelelő anyagi háttér?

- Természetesen. A tulajdonosok és az ügyvezetés minden feltételt megteremtett Diósgyőrben a jó eredmények eléréséhez, leigazolásra kerültek a sportszakma és a vezetőedző által kért, sokszor válogatott szintű játékosok, a csapat remek körülmények között készülhet a mérkőzésekre. A DVTK költségvetése minden évben folyamatosan nő, évről évre egyre többet költünk játékosokra is.

- A többi sportág nem vonja el a pénzügyi forrásokat a labdarúgástól?

- Annak, hogy a tulajdonos saját pénzéből mennyit szán labdarúgásra, semmi köze ahhoz, hogy mennyit költ sakkra, vagy éppen jégkorongra, kosárlabdára. Ezek a döntések teljesen függetlenek egymástól.

- Mit vár a következő három héttől?

- Gyökeres változást! Ez az idő lehetőséget ad a csapatnak, hogy megfelelően felkészüljenek, és utána bebizonyítsák: érdemesek a DVTK-mez viselésére. Ehhez minden segítséget megkapnak. Remélhetőleg sérültjeink is meggyógyulnak és bevethetőek lesznek a szünet után, ami tovább növelheti a szakmai stáb variációs lehetőségeit.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!