A Danone Magyarország Kft. a kupát az immáron 19 éve futó társadalmi célú támogató programja, a „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program részeként valósítja meg.

A tavalyi évben a tornán állami gondoskodásban vagy nevelőszülőknél élő gyerekek vettek részt, 2017-ben a regionális utánpótlás központok és alközpontok csapatait hívtuk meg.

Ez alkalommal 12 régió 96 U12-es gyermeklabdarúgó csapata, vagyis több mint 1150 gyermek labdarúgó mérkőzhet meg a budapesti döntőbe jutásért, majd a nemzetközi tornán való részvételért.

A tornán résztvevők köre tavalyhoz képest idén változott, azonban a törekvés, hogy segítsük a nevelőszülőknél, állami gondoskodásban élő gyermekeket abban, hogy megfelelő eszközökkel és felszereléssel rendelkezzenek a sportoláshoz, megmaradt.  Ennek érdekében az idei torna egyik különleges eleme, hogy az abban résztvevő sportszervezetek segítségével sportszer és sportfelszerelés gyűjtést szervezünk.

A szervezők arra kérik a sportszervezeteken keresztül az ott sportoló gyerekek szüleit, hogy ha van olyan még használható felszerelésük, amit szívesen odaadnának, akkor hozzák be a DVTK Edzőközpont portájára. Mivel az összegyűjtött adományokat a regionális elődöntő sajtóeseményén szeretnék ünnepélyes keretek között átadni a környéken lévő állami gondoskodásban vagy nevelőszülőknél élő gyerekek képviselőinek, a gyűjtés a torna napjáig, április 22-ig tart.

Segítségüket és az adományokat előre is köszönjük a gyermekek és a program nevében!