Gohér Gergő után egy másik 21 esztendős védő, Kreizler Károly is bemutatkozik a piros-fehér szurkolóknak, akit három éves kontraktus köt a nyártól a Diósgyőrhöz. Ideáig csak az anyaegyesületében futballozó ,"Karesz" azzal, hogy NB I-es klubhoz került, szinte ég a bizonyítási vágytól. 

- Vártam már, hogy elkezdődjön a felkészülés, kíváncsi voltam erre a légkörre, ami itt körülveszi a focit. A korábbi szegediek, Vida Gergő és Szélpál Tomi is sokat meséltek arról, hogy mennyivel másabb focistának lenni Miskolcon, mint Szegeden.

És mennyivel?

- Szegeden jó, ha pár százan kijártak a meccseinkre. Biztos sokan hallották és tudják milyen gondokkal küzd most ott a futball. Ezenkívül a helyi média sem bánik kesztyűs kézzel a labdarúgókkal és hát persze inkább a kézilabda az a sport a városban, amely nagyobb tábort vonz. Itt viszont már kedd óta volt olyan szurkoló, aki felismert és megállított az utcán. Ebből is tapasztalom, hogy mennyire szeretik a miskolciak a csapatot. Tudom, hogy ég és föld az NB III-ban és a legmagasabb osztályban játszani, az edzések és a játékosok tudásbeli különbségéről már nem is beszélve, de én személy szerint már nagyon várom, hogy pályára léphessek a Diósgyőrben!

Bátornak tűnsz, ezek szerint nem vagy az az ijedős fajta, aki berezel attól, ha nagy létszámú tábor előtt kell futballoznia.

- Nem, sőt engem kifejezettem fel fog dobni a diósgyőri meccsek hangulata! A tavalyi szezonban, amikor még Vágó Attila volt a Tisza Volán edzője, játszottunk a Honvéddal a Magyar-Kupában. Arra a találkozóra többen jöttek ki, mint amennyien a Pick-Szeged meccseire járnak és remek érzés volt több ezer ember előtt játszani.

Kiknek köszönheted, hogy már fiatalon stabil tagja lehettél a Tisza Volánnak?

- A volt utánpótlásedzőmnek, Protity Sándornak fontos szerepe van abban, hogy Szegeden végigjártam a szamárlétrát. Aztán egy rutinosabb csapattársamtól, Mórocz Zsolttól is sokat tanultam. Ő fogalmazott úgy viccesen, mikor eljöttem, hogy most már levette rólam a kezét, egyedül is meg kell állnom a helyem. Ígérem, így lesz, és azt is, hogy legyen szó Ligakupa meccsről vagy bajnokiról, én hajtani, küzdeni fogok!

Gyarmaty Attila