A mérkőzés előtt megérkezett a Brassóhoz az erősítés, azok a játékosok, akik a hétvégén Romániában játszottak bajnoki mérkőzéseket. Így a vendégek jóval erősebb összeállításban léphettek jégre, mint pár nappal korábban, amikor két meccsen 30 gólt kaptak. Az első harmad kevés említésre méltó eseményt hozott. A diósgyőriek beszorították ellenfelüket, záporoztak a lövések Béres kapujára, de valami mindig hiányzott a gólhoz. A Brassó a kontráiban bízott, de Adorján kétszer is remekül védett, fogta például Tranca szólóját is. Hiába volt tehát a nagy hazai fölény, az nem járt együtt eredményességgel.

Somogyi kétszer villant

A második játékrész eleje ugyanúgy folytatódott, ahogy az első befejeződött: nyomott a Diósgyőr, voltak is helyzetei, de vagy a csatárok tévesztették el az irányt, vagy Béres védett. A mérkőzés visszafogottságára jellemző, hogy az első kiállítást a 34. percben fújták be, és ezt 29 másodperc alatt gólra váltották a Macik: Somogyi egy kipattanót vágott be közelről egy szép csel után (1-0). Nem kellett sokat várni a következőre: két perc múlva ismét Somogyi volt eredményes (2-0).

DVTK Jegesmedvék - ASC Corona Brasov 1
Fotók: Bán Olivér

Dupla bunyó a végén

A harmadik harmad 6. percében növelte előnyét a hazai csapat: nagy kavarodás végén a kapus tulajdonképpen behúzta magának a korongot, de mivel előtte Tóth ért bele utoljára a piros-fehérek közül, neki adták a gólt (3-0). Két perc elteltével Pavuk léphetett ki egyedül, remek cselek után elfektette a Bérest, és az így üresen maradt kapuba lőtt (4-0). A 11. percben szépítettek a vendégek: Petres talált be távolról (4-1). A 12. percben Dansereau léphetett ki szólóban, de elkaszálták a lábát. A büntetőt a sértett végezte el, de Béres védett. A 15. percben egy kettős bunyó színesítette az amúgy elég unalmas meccset: Booras és János, illetve Tóth és Bíró esett egymásnak, végül mind a négyen mehettek zuhanyozni. A 19. percben Sagert lőtt közelről a kapuba (5-1), majd 23 másodperccel a vége előtt Mihály kígyózott át a hazaiakon, és szépen tette a korongot a hálóba (5-2).

DVTK Jegesmedvék - ASC Corona Brasov 5-2 (0-0, 2-0, 3-2)

Miskolci jégcsarnok 850 néző. Játékvezető: Kincses, Halassy, Váczi, Kormos

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Szilágyi, Láda B., Ritó, Tóth, Laczkó, Győrfy, Dansereau, Leppanen, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Gyenes(k). Edző: Mayer Péter.
ASC Corona Brasov: Béres – Balla, Sprencz, Molnár, Fodor, János, Fetes R., Balázs, Mihály, Tranca, Bíró G., Virág, Bíró M., Nagy, Petres, Péter, Márton, Fetes N., Tőke(k). Edző: Keresztes Ottó.

Gól: Somogyi(2), Tóth, Pavuk, Sagert ill., Petres, Mihály
Kiállítás: 14 perc (+20-20 perc Booras és Tóth) illetve 16 perc (+20-20 perc János és Bíró)

Mayer Péter: - Ez a meccs nem volt egy mesterdarab. Szenvedős, nyögvenyelős küzdelem volt három fontos pontért. Az első harmadunk gyenge volt, a másik kettőben már egyértelműen uraltuk a játékot, és meglőttük az öt gólunkat. A lényeg ma a három pont volt, és azt megszereztük.
Keresztes Ottó: - Az első harmadban úgy játszottunk, ahogy elképzeltük, jól védekeztünk és voltak helyzeteink is. A másodikban egyéni hibákból kaptunk két gólt, a harmadikban pedig gyorsan eldőlt a meccs. A kapusunk nagyon jól védett, aminek nagyon örülök. Összességében a körülményekhez képest elégedett vagyok az meccs képével.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!