Összefoglaló 2017. október 6., péntek

DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 2-1

A címvédő DVTK Jegesmedvék a tavalyi döntős MAC Budapest együttesét fogadta a jégcsarnokban. A nem kevés izgalommal kecsegtető összecsapás végén a házigazda piros-fehérek diadalmaskodtak.

DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 2-1

A mérkőzés egy perces gyásszünettel kezdődött a DVTK tragikusan elhunyt egykori labdarúgója, Georges Griffiths emlékére. 

A várakozásnak megfelelően nagy elánna vetette bele magát mindkét csapat a küzdelembe. Az első támadást a MAC csapatának sikerült indítani, ám Adorján állta a helyét. A 4-ik percben egy jól felépített támadás végén akadt el a korong a vendégek kapusában. Az 5-ik percben elcserélték magukat a vendégek, így előnyhöz jutottunk, ám ezt nem sikerült gólra váltani, a 6-ik percben Galanisz Nikandrosz lövését a gólvonaltól pár centire kanalazta ki a budapesti kapus. Ezt követően támadólag léptünk fel, sok helyzetet sikerült kialakítani, ám a befejezések elakadtak Bálizs kapusban. Kulmala, Sakaris és Vas is szép lövéseket mutatott be, ám lövéseik rendre kipattantak a vendég kapusról. A harmad végét egy kettős kiállításnak köszönhetően 4-4-ben játszottuk, ám a találat itt is váratott magára.

 

A második játékrészt 4-4-ben kezdtük, de a kiállítás eseménytelenül telt el. A hazai közönség a 22-ik percben örülhetett az első találatnak, Magosi Bálint csapatkapitány a hazai harmadból végigkorcsolyázva egy hatalmas ziccer végén talált be Bálizs kapujába (1-0). A 26-ik percben érkezett is rá a válasz, Macaulay távolból elengedett lövését Adorján nem tudta takarásból védeni (1-1). A 31-ik percben Kulmala mutatott be szép cselsorozatot, és tette rá a korongot a végén, ám lövése elakadt Bálizs Bencében. Ezután a játék a hazai harmadba szorult, ám a vendégek próbálkozásai nem jártak sikerrel. A harmad végén Galanisz és Magosi mutatott be egy szép támadást, majd először Pavuk, utána Rusk kényszerült a kispadra, így a harmadot kettős hátrányban fejeztük be.

A harmadik játékrészre átcsúszó hátrányt sikeresen kivédekeztük. A 43-ik percben Ritó kerülte meg az ellenfél kapuját és lőtte rá a korongot, ám lövése nem ért hálót. A játék tempója nem lassult az idő előrehaladtával, mindkét csapat teljes erőbedobással támadott, ám az erőfeszítések végül a piros-fehéreknek hoztak eredményt, a Galanisz által visszatett korongot Jed Rusk ágyúzta Bálizs kapujába, visszaszerezve ezzel a hazai vezetést (2-1). A játék hátralévő részében a vendégek megpróbáltak támadni, ám remek védelmünknek és Adorjánnak hála, a lefújásig sikeült megőrizünk az eredményt, és ezzel a bajnokság élére álltunk.

Erste Liga alapszakasz

DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

Miskolc, Jégcsarnok, 1120 néző. Játékvezetők: Rencz, Kókai, Vincze, Kormos
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Rusk, Leppanen, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Láda, Rantanen, Tóth A., Vas, Sakaris- Joe, Vojtkó, Pavuk, Kulmala, Ritó - Bernáth, Karda, Köllő, Albert, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
MAC Budapest: Bálizs (Arany) - Pozsgai, Dudas, Orban? Nagy, Dansereau - Macaulay, Kovács, Klempa, Nagy, G., Jokila - Garát, Cunningham, Terbócs, Brown, Somogyi - Vokla, Tóth R., Majoross, Keresztury. Vezetőedző: Majoross Gergely

2. harmad 22:23  Magosi (Láda)  1-0
2. harmad 26:27  Macaulay (Nagy G.)  1-1
3. harmad 55:37  Rusk (Galanisz, Ritó)  2-1

Értékelés

Mikael Tisell: Remek mérkőzést sikerült játszanunk, talán az eddigi legfontosabb győzelmünket arattuk. Nagyon színvonalas játékot láthattunk, jó volt látni, hogy eddig jutott a magyar jégkorong. A kapusok mindkét oldalon remekül szerepeltek, és el kell ismernem, hogy a szerencse is mellénk szegődött. A tervek szerint sikerült a játék mind a 60 percében fókuszáltan játszani, és ennek nagyon örülök, szerintem megérdemeltük a győzelmet.

Majoross Gergely: Nem volt jó a kezdés, a DVTK jobban állt bele a meccsbe. A védelmünk nem volt rossz, és Bálizs Bence remek teljesítményt nyújtott, így az első harmadot sikerült kapott gól nélkül zárni. A második harmadban sikerült uralnunk a meccset, itt bárki magához ragadhatta volna a vezetést, és ez végül a hazaiaknak sikerült, de végig nagyon szoros volt a mérkőzés. Amit tanultunk, hogy egyszerűbben és célratörőbben kell játszanunk, és akkor eredményesebbek tudunk lenni.

Erste Liga alapszakasz (szeptember-október)

2017. szeptember 22., péntek
18:30 DVTK Jegesmedvék - SC Csíkszereda 4-1

2017. szeptember 24., vasárnap
17:30 Fehérvári Titánok - DVTK Jegesmedvék 3-4

2017. október 6., péntek
18:30 DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 2-1

2017. október 9., hétfő 
20:00 FTC - DVTK Jegesmedvék

2017. október 13., péntek
18:30 DVTK Jegesmedvék - Fehérvár

2017. október 15., vasárnap 
17:00 Dunaújvárosi Acélbikák - DVTK Jegesmedvék

2017. október 27., péntek 
18:30 Fehérvár - DVTK Jegesmedvék

2017. október 30., hétfő 
20:00 DVTK Jegesmedvék - SC Csíkszereda

Az itthon játszott mérkőzésekre jegy- és bérletvásárlásról ide kattintva tájékozódhat. Online jegyvásárlás a dvtk.eu oldalán.