Összefoglaló 2017. október 9., hétfő

Ferencvárosi TC - DVTK Jegesmedvék 2-5

A tabella harmadik helyén szereplő Ferencvárosi TC adott otthont az Erste Liga hétfői összecsapásának, a vendég a DVTK Jegesmedvék jégkoroncsapata volt. A vendégek magabiztos játékkal 2-5-re győzték le a házigazdákat, megszerezve ezzel a tabella első helyét.

Ferencvárosi TC - DVTK Jegesmedvék 2-5


Nagy lendülettel kezdett mindkét csapat, ám az első öt percben komolyabb helyzetet egyik oldalon sem sikerült kialakítani. A 6-ik, majd a 9-ikpercben előnyhöz jutottak a házigazdák, ám sikeresen kivédekeztük. Az idő múlásával egyre inkább sikerült magunkhoz ragadni a kezdeményezést. A 15-ik perben Kiss Bence bravúrja után Colin Joe vitte végig a korongot a pályán, majd Kulmalát találta meg a kapu előtt, ám a lövés nem jutott túl a házigazdák kapusán. A 17-ik percben aztán örülhettek a diósgyőri szurkolók, egy szép támadás végén Sakaris korongja talált utat a ferencvárosi hálóba, megszerezve a piros-fehérek vezető találatát (0-1).

A második harmad is aktívan kezdődött, mindkét oldalon sikerült helyzeteket kialakítani,  ám az elején a korong elkerülte mindkét fél kapuját. A 25-ik percben Galanisz Nikandrosz szerzett korongot, és adta át Miskolczinak egy hatalmas bombáért, de a lövés ezúttal sem akadt be Sevela kapujába. A 26-ik percben Magosi indult meg, és lőtte ki a hosszú kapufát lendületből. A harmad közepe felé átvettük a kezdeményezést, számos DVTK kapuralövést láthatott a közönség. A 31-ik percben előnybe kerültünk, amit egy második előny követett. Ezúttal nem hibáztunk, Sakaris óriási passzából Vas János talált a ferencvárosi kapuba (0-2). Ezt követően mi kerültünk hátrányba, amit a házigazdák is sikeresen kihasználtak, Shupe talált be Kiss Bence kapujába (1-2).

A harmadik harmadot egy emberhátránnyal indítottuk, ami éppen letelt, mikor egy szerencsétlenül pattanó korong utat talált Kiss Bence kapujába (2-2). A harmad feléhez közeledve szemtanúi lehettünk több kis dulakodásnak, melyeket mindkét oldalon kiállítások követtek. Egy emberelőnyös helyzet végén Láda Balázs bombázta a korongok Sevela kapujába (2-3), majd az 50-ik percben újabb előnyhöz jutottunk, aminek a végén ismét Láda Balázs ágyúzta be a pakkot a hazai kapuba (2-4). A harmad végéhez közeledve előnyhöz jutottunk, ami ezúttal kihasználatlan maradt, ám a harmad végén Magosi Bálint korcsolyázott végig a pályán, és lőtte ki a ferencvárosi hálót (2-5), beállítva ezzel a 2-5-ös végeredményt, biztosítva ezzel első helyünket a tabellán.


​​​​​Erste Liga alapszakasz

Ferencvárosi TC - DVTK Jegesmedvék 2-5 (0-1, 1-1, 1-3)

Pesterzsébeti Jégcsarnok,  217 néző. Játékvezetők: Németh, Soós, Berkesi, Váczi
DVTK Jegesmedvék: Kiss (Adorján) - Leppanen, Rusk, Miskolczi, Galanisz, Magosi - Láda Rantanen Tóth A., Vas, Sakaris - Vojtkó, Joe, Pavuk, Kulmala, Tóth G. - Gőz, Köllő, Bernáth, Albert Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
Ferencvárosi TC: Sevela (Pleszkán) - Hietamaki, Owen, Dubek, Fliszár, Szappanos - Jabornik, Korbuly, Könczei, Virág, Rafaj - Jászai, Lakatos, Németh, Shupe, Tendler - Lengyel, Tóth, Bödök, Kovács, Farkas. Vezetőedző: Lindqvist Greg Kjell

1. harmad  16:23  Sakaris 0-1
2. harmad  34:50  Vas (Sakaris, Pavuk)  0-2 emberelőnyből
2. harmad  35:57  Shupe (Owen, Könczei)  1-2 emberelőnyből
3. harmad  42:53  Virág (Németh, Jabornik)  2-2
3. harmad  48:35  Láda (Rantanen, Pavuk)  2-3 emberelőnyből
3. harmad  49:40  Láda (Vas)  2-4 emberelőnyből
3. harmad  58:12  Magosi (Rusk)  2-5

Értékelés

Mikael Tisell: Kicsit tartottunk a mai meccstől, hiszen a Ferencváros nagyon jó hazai pályán. Nagyon jó volt látni, hogy a srácok az edzésen tanultakat jól alkalmazzák, és hogy nem tékozoltuk el az emberelőnyös helyzeteket. Összességében elégedett vagyok a mai meccsel, magabiztos győzelmet arattunk, és nem csak kihasználtuk az előnyöket, de szép találatok is születtek.

Farkas Tamás kapusedző:  Felettébb boldog vagyok amiatt, hogy ma Kiss Bence kapusunk, akinek ez volt az első Erste Liga meccse, remek teljesítménnyel járult hozzá a csapat sikeréhez. Kiemelném a második játékrészt, ahol remek védésekkel tartotta játékban a csapatot, és köszönöm a csapatnak is, akik támogatták, és segítettek bebizonyítani, hogy helyt tud állni egy jó csapat ellen.

Greg Lindqvist: Rosszul kezdtük a mérkőzést, a DVTK erősebben állt bele a meccsbe. Kétgólos hátrányból még sikerült felállnunk, de a harmadik harmadban sok fölösleges kiállítást kaptunk, és ezt az ellenfél ki is használta.

Erste Liga alapszakasz (szeptember-október)

2017. szeptember 22., péntek
18:30 DVTK Jegesmedvék - SC Csíkszereda 4-1

2017. szeptember 24., vasárnap
17:30 Fehérvári Titánok - DVTK Jegesmedvék 3-4

2017. október 6., péntek
18:30 DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 2-1

2017. október 9., hétfő 
20:00 FTC - DVTK Jegesmedvék 2-5

2017. október 13., péntek
18:30 DVTK Jegesmedvék - Fehérvár

2017. október 15., vasárnap 
17:00 Dunaújvárosi Acélbikák - DVTK Jegesmedvék

2017. október 27., péntek 
18:30 Fehérvár - DVTK Jegesmedvék

2017. október 30., hétfő 
20:00 DVTK Jegesmedvék - SC Csíkszereda

Az itthon játszott mérkőzésekre jegy- és bérletvásárlásról ide kattintva tájékozódhat. Online jegyvásárlás a dvtk.eu oldalán.