Összefoglaló 2017. október 15., vasárnap

Dunaújvárosi Acélbikák - DVTK Jegesmedvék 0-3

A tabella 8. helyén álló Dunaújvárosi Acélbikák együttese fogadta a DVTK Jegesmedvéket az Erste Liga 41. mérkőzésén. A vendég DVTK Jegesmedvék csapata ismét meggyőző fölénnyel nyert, továbbra is biztosítva első helyét a tabellán.

Dunaújvárosi Acélbikák - DVTK Jegesmedvék 0-3


A korongbedobást követően a hazai csapat némiképp élénkebben kezdett, a játék főleg a vendég harmadba szorult, már az első percekben szükség volt Adorján védéseire. A negyedik percben hátrányba kerültünk, de a játék képe nem változott, a hazai csapat továbbra sem tudta a korongot Adorján kapujába juttatni. A 6-ik percben Sakaris mutatott be szép szólót egy kontratámadásból. A harmad feléhez közeledve ismét átkerült a mi harmadunkba a játék, a dunaújvárosiak sortűz alá vették a DVTK kaput, ám egyik lövés se jutott túl Adorján kapusunkon. A harmad végéhez közeledve felélénkült a piros-fehér együttes, több támadást is indítottunk, amit az ellenfél csak kiállítás árán tudott kivédekezni, ám a kapott előnyt nem sikerült gólra váltanunk.

A második harmadba az elejétől fogva jobban sikerült beleállnunk, még az első percben Tóth Adrián passzából Peter Sakaris talált a haza kapuba, megszerezve ezzel a vezetést (0-1). A harmadik percben nem sokon múlt egy újabb vendég gól, a hazaiaknak a gólvonalról sikerült kiszedni a pakkot. A negyedik percben hátrányba kerültünk, ami gyorsan átment 4 a 4 elleni játékba, ám egyik csapat sem tudott a másik kapuja közelébe férkőzni.  A 30-ik percben aztán Sakaris kerülte meg a hazai kaput, és adta be lövésre Vas Jánosnak, aki nem hibázott, tovább növelve a különbséget (0-2). A 15-ik percben ismét hátrányba kerültünk, ám Magosi Bálint remekül tudta indítani Tóth Adriánt, aki tökéletes ziccert mutatott be góllal a végén (0-3).  A harmad vége felé keményebben próbálkoztak a hazaiak, ám érdemi helyzetet nem sikerült kialakítaniuk.

A harmadik játékrészben a védekezésre helyeztük a hangsúlyt. A negyedik percben előnyhöz jutottunk, majd két perc hátrány következett, amit sikeresen kivédekeztünk. Az idő előrehaladtával a hazaiak egyre inkább a támadsra helyezték a hangsúlyt, ám a korong útja a hazai harmadból rendszerint Adorjánhoz vezetett, aki sorozatosan remek passzokat és indításokat adott. A harmad vége felé többet birtokoltuk a korongot, a hazaiak csak az utolsó két perc hajrájában tudott helyzetet kialakítani, ám Adorján kapuson egy lövés se jutott át, így 0-3-as eredménnyel zártuk a mérkőzést.


​​​​​Erste Liga alapszakasz

Dunaújvárosi Acélbikák - DVTK Jegesmedvék 0-3 (0-0, 0-3, 0-0)

Duanújvárosi Jégcsarnok, 500 néző. Játékvezetők: Mayer, Varjú, Váczi Kedves.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Leppanen, Rusk, Magosi, Kulmala, Miskolczi - Láda, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris - Gőz, Joe, Tóth A., Berta, Ritó - Vojtkó, Bernáth, Köllő, Albert, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
Duanújvárosi Acélbikák: Duschek (Koitmaa) - Orbán, Mestyán, Izacky, Novotny, Léránt - Hétényi, Skrypets, Azari, Nagy, Borbás - Lencsés, Hruby, Odnoga, Silló, Németh - Erdély, Tanka, Török. Vezetőedző: Musial David

2. harmad  20:47  Sakaris (Tóth A., Vas)  0-1
2. harmad  30:50  Vas (Sakaris, Pavuk)  0-2
2. harmad  35:29  Tóth A. (Magosi)  emberhátrányból
 

Értékelés

Mikael Tisell: Örülök, hogy az első harmadban megálltuk a helyünket, nem volt egy túlságosan gyors tempójú játékrész, egy pár éles szögű lövést kaptunk, de támadni nem igazán sikerült. A második harrmadban aztán sikerült rákapcsolni, ami az ellenfélnek nem sikerült, szerintem itt nyertük meg a játékot. A harmadik harmadban aztán sikerült megőrizni az előnyt, és ennyi kellett a győzelemhez. Egy kicsit tartottam ettől a mérkőzéstől, mivel nagyon sokat játszottunk az utóbbi időben, de jó volt látni, hogy ennek ellenére végég fókuszálni tudtunk, szerintem megérdemeljük a három pontot.

Erste Liga alapszakasz (szeptember-október)

2017. szeptember 22., péntek
18:30 DVTK Jegesmedvék - SC Csíkszereda 4-1

2017. szeptember 24., vasárnap
17:30 Fehérvári Titánok - DVTK Jegesmedvék 3-4

2017. október 6., péntek
18:30 DVTK Jegesmedvék - MAC Budapest 2-1

2017. október 9., hétfő 
20:00 FTC - DVTK Jegesmedvék 2-5

2017. október 13., péntek
18:30 DVTK Jegesmedvék - Fehérvári Titánok 6-4

2017. október 15., vasárnap 
17:00 Dunaújvárosi Acélbikák - DVTK Jegesmedvék 0-3

2017. október 27., péntek 
18:30 Fehérvári Titánok - DVTK Jegesmedvék

2017. október 30., hétfő 
20:00 DVTK Jegesmedvék - SC Csíkszereda

Az itthon játszott mérkőzésekre jegy- és bérletvásárlásról ide kattintva tájékozódhat. Online jegyvásárlás a dvtk.eu oldalán.