Klubunk két és féléves szerződést kötött Somodi Bencével, aki korábban az angol Blackburn korosztályos csapatainak kapuját is őrizve hívta fel magára Várhidi Péter figyelmét. Bence alapember volt a sikeres U19-es válogatottnál.

Visszatért Miskolcra, nevelőegyesületéhez Takács Péter középpályás, aki a középiskolás éveket az MTK-nál, abból három esztendőt az agárdi akadémián töltött. Az U18-as válogatott játékos meghatározó tagja volt a fővárosiak U19-es bajnokcsapatának.

Az átigazolásokkal kapcsolatban a következőket mondta Dlusztus Imre ügyvezető:

- Dénes távozásával mindenképp gondoskodnunk kellett egy kapusról, de ezen a poszton egyáltalán nem mindegy, hogy szerződtetéskor milyen jövőképet fogalmaz meg a klub képviselője. Bence az életkora révén (1988. november 25-én született Egerben) még nem sok csapatnál lehetne első számú portás, ugyanakkor a képességei alapján megvívhat a pozícióért. De kivel is? Ha Köteles elmegy, mindenképp hoznunk kell Somodi és Kövesfalvi mellé egy harmadik kapust. Velünk edz, de sajnos megsérült az Integrál DAC-tól hozzánk tartó Drasko Vojinovics, aki már tavasszal töltött nálunk négy napot, és jó benyomást tett a szakmai stábra, sőt Köteles Lacira is, akinek természetesen kikértük a véleményét a konkurenciáról. Az biztos, hogy Kavicsra az első-, a második- és a harmadik számú kapus posztján, sőt Veréb Gyuri mellett a kapusedzői feladatkörben is számíthatunk, Bence pedig alkalmas arra, hogy Kötél utódja legyen.

Ami Takács Pétert illeti: jogos igénye a szurkolóinknak, hogy minél több helyi kötődésű játékos szerepeljen a keretben. Ezért is öröm, hogy sikerült visszahoznunk ezt a rendkívül elkötelezett, fiatal korát meghazudtolóan tudatos (1990. január 25-én született Miskolcon) fiatalembert, akinél nagyon jó helyen volt az MTK ifiben a karmesteri pálca. Jól lát a pályán, pontosan passzol, bátran indít, harcosan szerez labdát és igen jó rüsztről árulkodnak a lövései. Komoly ígéret.

Mi a jövő csapatát is építjük. Egyértelmű, hogy a védekező középpályás szerepkörben Pintér és Kamber még előrébb tart, mint Takács Péter és az U19-es válogatottal készülő Búrány Zoltán, de ezek a fiatalok már most alkalmasak arra, hogy belekóstoljanak az élvonal levegőjébe, és hogy versenyre késztessék a tapasztaltabb csapattársakat.