Összefoglaló 2017. október 30., hétfő

DVTK Jegesmedvék - SC Csíkszereda 7-4

Ma este 20 órakor a DVTK Jegesmedvék együttese a csíkszeredai csapatot fogadta. A hazaiak parádés játékkal győztek ismét, veretlen októbert tudhatva maguk mögött, Magosi Bálint négy gólt lőtt.

DVTK Jegesmedvék - SC Csíkszereda 7-4



 

Korongbedobást követően nagyon beleállt a vendég csapat a mérkőzésbe, az elején nem látszott rajtuk a tegnapi mérkőzés fáradtsága. Jól járatták a korongot, és egy perc elteltével az újonnan igazolt Schastlivyy ki is lőtte a hosszú felsőt (0-1). A játékrész elején a csíkszeredai csapat dominált, a mieink lassan vették át a kezdeményezést, ám egy kivédekezett hátrány után sikerült felpörögni. A 11-ik percben előnyhöz jutottunk, itt több Rantanen bombának lehettünk szemtanúi, ám a gólra egészen a 13-ik percig kellett várni, a kapusról kicsorgó korongot Berta Ákos ütötte a vendégek kapujába (1-1). Egyre többet sikerült támadni, és egyre veszélyesebb helyzeteket alakítottunk ki, aminek nem maradt el a jutalma, a 16-ik percben Galanisz gyönyörű passzát Magosi lőtte kapásból Ónodi kapujába (2-1), a harmad végéig a játék képe nem változott, egygólos előnnyel mehettünk szünetre.

A második játékrész ugyanabban a tempóban folytatódott. Egy perc elteltével előnybe kerültünk, amit ezúttal hamar sikerült gólra váltani: Kulmala passzából Sakaris talált be Ónodi kapujába (3-1). Nem kellett sokáig várni a következő találatra sem, Magosi Bálint távoli kapáslövése szaggatta a csíkszeredai hálót (4-1). Az 5-ik percben hátrányba kerültünk, amit ezúttal sikerült a vendégeknek értékesíteniük, ismét Schastlivyy volt eredményes (4-2). Ezt egy újabb hátrány követte, amit már sikerült gól nélkül végigjátszani. Ezt követően ismét átvettük a kezdeményezést, többet volt a vendég harmadban a korong, a munka jutalma ezúttal sem maradt el, Galanisz passzából Miskolczi Márk kerülte gyönyörűen a kaput, és ütötte a korongot a kapuba Ónodi mamutja mellett (5-2). A játékrész hátralévő részében láthattunk néhány csíkszeredai támadást, ám komolyabban veszélyeztetni nem tudott a vendég csapat, így a harmad végéig maradt az 5-2-es eredmény.

A harmadik játékrésznek ugyanazzal a lendülettel ugrottunk neki, fél perccel korongbedobás után Magosi Bálint szerzett korongot a vendég kapu előtt, és lőtte a korongot a kapuba Ónodi füle mellett. A 2-ik percben hátrányba kerültünk, amit sikerült kivédekezni. A vendégek továbbra is keményen támadtak, a 47-ik percben Rokaly talált be Adorján kapujába (6-3). Nem maradtunk adósak a válasszal, az 51-ik percben Tóth Gergő passzából Magosi talált be ismét, megszerezvén ezzel 4.-ik gólját a mérkőzésen (7-3). Egy percre rá jött a válasz, Valchar szerezte meg a vendégek 4.-ik találatát (7-4). A mérkőzés végén ismét emberhátrányos játékunkat gyakorolhattuk, majd az utolsó percben egy pár távoli próbálkozást láthattunk, ám több gól nem esett, így sorozatban 16. meccsünket nyertük meg, veretlen októbert zárva.

 

 

Erste Liga

DVTK Jegesmedvék - SC Csíkszereda (2-1, 3-1, )

Miskolc, Jégcsarnok, 1025 néző. Játékvezetők: Babic, Soós, Kedves, Kormos.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Leppanen, Rusk, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Bernáth, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris - Vojtkó, Joe, Kulmala, Ritó, Tóth A. - Köllő, Albert, Berta, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell.
SC Csíkszereda: Ónodi (Ruczuj) - Papp, Belov, Antal, Taratukhin, Valchar, Brnák - Salló, Rokaly, Schastlivyy, Fabus - Farkas, Győrfy, Fodor, Rokaly - János, Orbán, Antal, Casaneanu, Egyed. Vezetőedző: Gudas Leo

1. harmad  01:17  Schastlivyy (Rokaly)  0-1
1. harmad  12:55  Berta (Ritó, Tóth A)  1-1
1. harmad  16:36  Magosi (Galanisz, Miskolczi)  2-1
2. harmad  21:30  Sakaris (Kulmala, Vas)  3-1  emberelőnyből
2. harmad  22:57  Magosi  (Miskolczi, Leppanen)  4-1
2. harmad  26:09  Schastlivyy  4-2  emberelőnyből
2. harmad  32:57  Miskolczi (Galanisz, Vojtkó)
3. harmad  40:36  Magosi  6-2
3. harmad  47:02  Rokaly (Fabus, Schastlivyy)  6-3
3. harmad  51:15  Magosi (Tóth G., Leppanen)  7-3
3. harmad  52:23  Valchar (Antal)  7-4

Értékelés

Mikael Tisell: Minden tiszteletem a Csíkszeredáé, nagyon tudnak küzdeni, és megy nekik a gólszerzés, ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja. Szerencsére nagyon tudtunk ma fókuszálni, ismét csapatként játszottunk együtt, és jobbnak bizonyultunk a vendégeknél. Remélem tovább tudunk menni ezen az úton, eddig nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével és hozzáállásával.