Összefoglaló 2017. november 5., vasárnap

DVTK Jegesmedvék - Újpest TE 2-3

Ma este 6 órakor a DVTK Jegesmedvék vendége az Újpest jégkorongcsapata volt. A vendégek nagy hajrá után egyenlítettek, és büntetőpárbajt követően diadalmaskodtak.

DVTK Jegesmedvék - Újpest TE 2-3

Korongbedobás után nagy erőkkel vetette bele magát mindkét csapat a küzdelembe. Egy pár percig a vendégek élénkebbnek tűntek, többet volt a játék a hazai harmadban. Pár perc elteltével sikerült átvennünk a kezdeményezést, a 3-ik percben Leppanen két távoli bombája pattant ki Sila kapusról. A 7-ik percben aztán Rantanen indította Galaniszt, az ő kipattanó lövésére érkezett Magosi Bálint, aki hatalmas erővel vágta a korongot az újpesti hálóba (1-0). A 11-ik percben ismét Galanisz lőtte rá a neki lekészített korongot, ám lövését fogta a vendégek hálóőre. A 15-ik percben előnybe kerültünk, amiből nem sikerült gólt kovácsolni. A harmad utolsó percében Rusk kékvonalas bombájának útjába tudott még beleérni az újpesti kapus, így a harmadot 1-0-ás eredménnyel zártuk.
 


A második játékrész vendég rohamokkal kezdődött, a második percben Pokorni lövését védte Adorján. A 24-ik percben Kulmala szerzett korongot és passzolt Vasnak, akinek a lövése nem sokkal kerülte el a vendég kaput. A 25-ik percben előnybe kerültünk, ami alatt inkább távoli lövésekkel operáltunk, ám nem sikerült gólra váltani. A 30-ik percben feljöttek ránk a vendégek, ám érdemi helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A 35-ik percben ismét előnybe kerültünk, aminek a végén Láda Balázs gyönyörűen lőtte ki a hosszú alsót (2-0).


Az utolsó játékrészt ismét emberelőnyben kezdtük, amit nem sikerült gólra váltani. A 3-ik percben egy palánkról visszapattanó korongra ért oda Frolik, és ütötte a korongot a hazai hálóba (2-1). A 43-ik percben hátrányba kerültünk, amit sikerült kivédekezni. Az 50-ik perc körül kiegyenlítettebbé kezdett válni a játék, egyre többet támadtak a vendégek, aminek az 55-ik percben lett meg az eredménye, Propet első lövését még védeni tudta Adorján, ám a kipattanóra már nem ért oda, így egyenlítettek a vendégek (2-2). Az 56-ik percben, egy vitatható kiállítást követően hátrányba kerültünk, ami gól nélkül telt, majd a játékrész végén ismét előnyhöz jutott csapatunk, ám a rendes játékidőben ezt nem sikerült értékesíteni. 


A hosszabbítás gól nélkül telt, köszönhetően a remek kapusteljesítménynek mindkét oldalon, a büntetőpárbajban első köre gól nélkül zárult, a második körben Caladi és Pavuk voltak eredményesek, a döntő találatot Caladi értékesítette, így megszakadt 18 meccs óta tartó győzelmi sorozatunk.

Erste Liga

DVTK Jegesmedvék - Újpest TE 2-3 (1-0, 1-0, 0-2, 0-0, 0-1)

Miskolc, Jégcsarnok, 985 néző. Játékvezetők: Salánki, Rencz, Kormos, Soltész.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Rusk, Leppanen, Galanisz, Magosi, miskolczi - Láda, Rantanen, Kulmala, Pavuk, Vas - Joe, Vojtkó, Berta, Tóth A., Tóth G. - Bernáth, Albert, Köllő, Ritó. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
UTE: Sila (Márkus) - Kiss D., Kiss R., Benk, Frolik, Ropret - Huba, Pokornyi, Caladi, Cseter, Szalma - Hegyi, Varga, Nemes, Pápa, Sági - Schmál, Dósa, Pichler-Balássy, Turbucz. Vezetőedző: Szilassy Zoltán

1. harmad  6:20  Magosi (Galanisz, Rantanen)  1-0
2. harmad  36:15  Láda (Vas, Pavuk)  2-0  emberelőnyből
3. harmad  42:29  Frolik (Ropret, Huba)  2-1
3. harmad  54:27  Propet (Varga)  2-2
büntetőpárbaj  65:00 Caladi  2-3

Értékelés

Mikael Tisell: Izgalmas és jó mérkőzés volt a mai, az első két játékrészben jól játszottunk, nem hagytuk érvényesülni az ellenfelet. Az utolsó játékrészben nem tudtuk megszerezni a döntő 3-ik találatot, és ellenfelünk ezt ki is használta, és kiegyenlített. Az elmúlt két hónap teljesítményével azonba maximálisan elégedett vagyok, fantasztikus, amit ez a csapat véghezvitt.

Szilassy Zoltán: A nézők valószínűleg élvezték a ma esti találkozót, az edzők már kevésbé. Sila védéseinek köszönhetően sikerült játékban maradnunk az első két játéksrészben, amikor a DVTK nagyon ránkjött. A harmadik harmadra sikerült összeszednünk magunkat, kétgólos hátrányból visszajönni a címvédő otthonában megsüvegelendő. Gratulálok a csapatomnak, megérdemeltük a ma esti győzelmet.