Lassan közeleg az évvége, segítsük idén is a rászorulókat! Adj ajándékba könyvet karácsonyra kárpátaljái gyerekek számára, vagy küldj egy játékot egy magyar gyerekotthonnak! - hangzik a DVTK szurkolóinak felhívása. 

Mit kell tenned, hogy segíthess?

Szurkolóink segítenek összegyűjteni a felajánlásokat, és egy kárpátaljai egyházi személy ajánlására eljuttatják a könyveket és játékokat a megfelelő helyre. Az ajándékok átadását természetesen fotókkal dokumentálják majd.

A szombati DVTK - Újpest mérkőzés előtt a debreceni Nagyerdei Stadion állóhelyi és ülőhelyi bejáratánál kihelyezett gyűjtőkbe lehet elhelyezni a könyveket.

A játékokadományok, és nem meccsnapon a könyv felajánlások átvételéről a [email protected] vagy az [email protected] e-mail címkenen, illetve a Küldj egy könyvet Kárpátaljára! facebook-csoportban lehet egyeztetni. A nagyobb mennyiségű könyvért házhoz is mennek a szurkolók.

Könyvadomány

Az ukrán hatalom törvényben csonkítja a kisebbségi jogokat. Ukrajna 2018-től nem engedélyezi a magyar nyelvű oktatást a 10 éven felüliek részére. 2020-tól pedig már az első osztálytól kezdve tiltaná a magyar nyelvű oktatást.

Küldjünk magyar nyelvű könyveket Kárpátaljára! Legyen benne sok mesekönyv, szépirodalom, de legyenek benne tankönyvek is. Jól jönnének ABC-s könyvek amelyekből a kicsik könnyebben tudnak tanulni, hogy utána a mesekönyveken keresztül tudják megőrizni magyarságukat. Az újak mellett természetesen megkímélt állapotban lévő, már nem használt könyvek is tökéletesen megfelelnek.

Játék is felajánlható

Aki játékot szeretne felajánlani, azt legcélszerűbb egy cipős dobozba tenni, becsomagolni, és a ráírni, hogy kinek szánja. Pl. 12-14 éves fiú, vagy 5-6 éves kislány. 

Pénzadomány

Akinek nincs lehetősége személyesen vagy postai úton megtenni felajánlását, az pénzzel is támogathatja akciót.

A befolyó pénzösszegből a tavalyi szurkolói akcióhoz hasonlóan tartós élelmiszereket vásárolnak a szurkolók

A felajánlásokat a Diósgyőri Szurkolók Egyesületén keresztül az 10700086 - 69611988 - 51100005 számlaszámon teheted meg. A megjegyzés rovatba kérjük írd be: KKKK