Összefoglaló 2017. december 1., péntek

Vienna Capitals - DVTK Jegesmedvék 2-6

Az Esrte Liga alapszakaszában a Vienna Capitals vendége volt a DVTK Jegesmedvék csapata. A kezdeti nehézségek után végül négygólos előnnyel nyertük meg a találkozót, elhozva 3 pontot Bécsből.

Vienna Capitals - DVTK Jegesmedvék 2-6


A tegnapi Fehérvár elleni mérkőzés után ma ismét útra kelt a csapat, hogy megmérkőzzön a Vienna Capitals csapatával. A jóval pihentebb ellenfél erősen kezdett, egy emberelőny végén már a második percben gólt szerzett Janisch révén. A z első játékrész ugyan gólban szegényebb volt, ám kiállításokban gazdag, a 20-ik percig összesen 14 büntetéspercet osztottak ki a játékvezetők.
A második harmadban sikerült bemelegednie a piros-fehéreknek, először Vas János villant a 24-ik percben (1-1), amire 10 perccel később érkezett Maxa Felix válasza az ellenféltől (2-1). Egy kihasználatlan előny után újabb előny következett, amit sikerült is gólra váltani: Rantanen egyenlített a 37-ik percben (2-2), majd Pavuk vette be ismét a bécsiek kapuját 50 másodperccel a harmad lefújása előtt (2-3).
A záró játékrészben sikerült uralni a játékot, a házigazda összeszedett 10 percnyi hátrányt, míg a mieinktől először Vas János talált be előnyből az 51-ik percben (2-4), majd 5 percre rá Pavuk vette be Zimmermann kapuját (2-5). A hazaiak emberelőnyben időt kértek, és lehozták a kapust, a taktika azonban visszafelé sült el: Rantanen tette fel az i-re a pontot az 57-ik percben a vendégek hatodikik találatával (2-6).

Erste Liga alapszakasz

Vienna Capitals - DVTK Jegesmedvék 2-6 (1-0, 1-3, 0-3)

Bécs, Jégcsarnok, 137 néző. Játékvezetők: Németh.
DVTK Jegesmedvék: Kiss (Adorján) - Rusk, Leppanen, Galanisz, Magosi, Miskolczi - Láda, Rantanen, Sakaris, Pavuk, Vas - Joe, Vojtkó, Hajós, Kulmala, Tóth A. - Albert, Köllő, Ritó, Berta, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
Vienna Capitals:  Zimmermann (Maros) - Kuqali, Piff, Janisch, Maxa F., Schönwetter - Bolterle, Wolf, Maxa A., Preiser, Szabad - Karitnig, Kruckovyc, Ranftl, Schlögl, Thalhammer - Leitner, Müller, Artner, Loik, Rohm. Vezetőedző:Dolezal Christian

1. harmad  02:18  Janisch (Kuqali, Maxa F.)  1-0  emberelőnyből
2. harmad  24:41  Vas (Pavuk, Joe)  1-1
2. harmad  34:48  Maxa F. (Kuqali)  2-1
2. harmad  37:11  Rantanen (Láda, Vas)  2-2  emberelőnyből
2. harmad  39:11  Pavuk (Rantanen, Láda)  2-3
3. harmad  51:30  Vas (Sakaris, Rantanen)  2-4  emberelőnyből
3. harmad  56:06  Pavuk (Vas, Vojtkó)  2-5
3. harmad  57:44  Rantanen  2-6  emberhátrányból

Értékelés

Mikael Tisell: Nehezen kezdődött számunkra a mérkőzés, a tegnapi meccs után fáradtabbak is voltunk, nagyon hamar megkaptuk az első gólt. Szerencsére sikerült visszajönnünk a meccsbe, a második harmadban kiegyenlítettebb volt a játék, míg a harmadik harmad már teljesen a miénk volt. Örülök a győzelemnek és a három pontnak, megérdemeltük a győzelmet, külön öröm volt számomra látni hogy egy meccsen belül is mekkorát tudunk fejlődni.