Összefoglaló 2017. december 22., péntek

Ferencvárosi TC - DVTK Jegesmedvék 0-4

A tabella hatodik helyén szereplő Ferencvárosi TC adott otthont az Erste Liga péntek esti összecsapásának, a vendég a DVTK Jegesmedvék jégkoroncsapata volt. A vendégek végig magabztos játékkal négygólos különbséggel győztek.

Ferencvárosi TC - DVTK Jegesmedvék 0-4


50 miskolci szurkoló előtt kezdődött meg a mérkőzés, ami a szokásosnál lassabb iramban zajlott. A harmad elején a mi akaratunk érvényesült, ennek ellenére a 6-ik percben előnybe kerültek a házigazdák, ám nem tudtak érdemi helyzetet kialakítani. Kiegészülve továbbra is szépen támadtunk, aminek a 9-ik percben meg is lett az eredménye: Miskolczi Márk tett vissza szépen a korongot Sevela kapuja mögül, amire Hajós remek ütemben érkezett, megszerezve ezzel a vezetést (0-1). A játékrész második felében kiegyenlítettebb küzdelem folyt, a 12-ik percben a mieink próbálhatták ki magukat előnyben, amit nem sikerült gólra váltani. A harmad végéhez közeledve mindkét hálóőr bemutatott két nagy bravúrt, majd Kiss Bencét be is tolták a kapuba, de szerencsére tudta folytatni a játékot, így egygólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A második harmad eleje kicsit lassabban forgott, az első hat percben nem forogtak veszélyben a kapuk. A 28-ik percben egy kékvonalon felperdülő korong Galanisz elé került, aki kiugrott, és egy szép szóló végén Sevela lábai közt a hálóba lőtte a korongot (0-2). Alig néhány perccel később ugyancsak Galanisz szúrt bele egy kékvonalon elcsúszó korongba, ami Magosihoz került, aki egy szép mozdulattal Sevela hóna alatt a hálóba lőtt, tovább növelve előnyünket (0-3). A harmad végéig továbbra is keményen támadtunk, de Sevela bravúrjainak köszönhetően nem nőtt tovább a különbség. A hazai oldalon kevés helyzet akadt, ezeket Kiss Bence magabiztosan hárította.

A játék képe az utolsó harmadban sem változott, csapatunk akarata érvényesült. A 47-ik percben Rafaj mehetett pihenni, az ezt követő előnyt egy szép emberelőnyös figura végén Vas János értékesítette Sakaris és Pavuk átadásából (0-4). A játék végéig még mindkét csapat kipróbálhatta magát előnyben, ám az eredmény nem változott, így négygólos győzelemmel zárult az összecsapás.

​​​​​Erste Liga alapszakasz

Ferencvárosi TC - DVTK Jegesmedvék 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)

Pesterzsébeti Jégcsarnok, 320 néző. Játékvezetők: Gangel, Halassy, Gil, Kis-Király.
DVTK Jegesmedvék: Kiss (Adorján) - Ruikka, Leppanen, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Láda, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris - Vojtkó, Joe, Hajós, Kulmala, Tóth A. - Bernáth, Köllő, Albert, Berta, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
Ferencvárosi TC: Sevela (Pleszkán) - Hietamaki, Tuominen, Dubek, Rafaj, Tendler - Jabornik, Korbuly, Virág, Németh, Könczei - Jászai, Owen, Fliszár, Roczanov, Szappanos - Lengyel, Tóth, Bödök, Kovács, Shupe. Vezetőedző: Greg Kjell Lindqvist

1. harmad  08:50  Hajós (Miskolczi, Tóth A.)  0-1
2. harmad  28:50  Galanisz (Miskolczi)  0-2
2. harmad  36:39  Magosi (Galanisz)  0-3
3. harmad  48:14  Vas (Sakaris, Pavuk)  0-4  emberelőnyből

Értékelés

Mikael Tisell: Ezen a pályán ez ellen az ellenfél ellen mindíg nehéz játszani. Az első harmadban voltak nehézségeink, de Kiss Bence remek teljesítménye játékabn tartott minket. A második játékrésztől fokozatosan felülkerekedtünk az ellenfélen, mi voltunk az erősebb csapat, úgy gondolom megérdemelten nyertünk. A csapat egész évben fantasztikus munkát végzett, most két nap pihenő következik, majd karácsony első napján megkezdjük a felkészülést a 26-i meccsre. Ezúton is szeretnék minden szurkolónknak megköszönni a támogatást, és boldog karácsonyt kívánni!