Összefoglaló 2017. december 30., szombat

DVTK Jegesmedvék - Fehérvári Titánok 4-1

Szombaton este a DVTK Jegesmedvék vendége a Fehérvári Titánok jégkorongcsapata volt. A végig szoros mérkőzés az utolsó játékrész végén dőlt el, a hazaiak győzelme az Erste Liga alapszakaszának biztos első helyét is jelenti.

DVTK Jegesmedvék - Fehérvári Titánok 4-1


A szokásosnál nyugodtabb tempóban kezdődött a mérkőzés, amiről hazai oldalon Galanisz, Ritó és Tóth Gergő is hiányzott. Korongbedobást követően sikerült magunkhoz ragadni a kezdeményezést, a játék főleg a vendég harmadban folyt, az első kapura lövésig mégis két percet kellett várni, amit Kornakker magabiztosan hárított is. A 4. percben Miskolczi szerzett meg egy kapusról kipattanó korongot, ám lövésére odaért a vendég kapus. A 6. percben Leppanen adott szép korongot Kulmalának, ám a lövés ismét elakadt a fehérvári hálóőrben. A 8. percben hátrányba kerültünk, ám itt is érvényesült a hazai fölény, a vendégek nem tudtak érdemi helyzetet kialakítani. A 10. percben egy előny maradt kihasználatlanul, majd a 14. percben Vizi kiállítása után ismét előnybe kerültünk, amit ezúttal sikerült is gólra váltani: Leppanen távoli lövése akadt be Kornakker kapujába (1-0). A harmad végéig több gól nem esett, így egygólos vezetéssel mehettünk pihenni.


A második játékrész is ugyanabban az iramban telt, az elején nálunk volt a kezdeményezés. A 23. percben Miskolczi lövése perdült ki Kornakkerről, ám az érkező Kulmala már nem tudta kapura tenni. A 26. perc környékén felerősödött a vendég nyomás, többet volt a Fehérvárnál a korong, ám ekkor is láthattunk szép hazai próbálkozásokat, Köllő indította Bertát, ám a ziccer végén elmaradt a találat, majd Kulmala adott szép korongot Miskolczinak, ám Kornakker az ő lövését is blokkolni tudta. A 29. percben hátrányba kerültünk, amit egy perc elteltével értékesíteni is tudott a vendég csapat: Antilla távoli lövése lepte meg Kiss Bencét (1-1). A harmad második felében tovább támadott a Fehérvár, sok kapuralövést láthattunk, ám a hazai kapus eredményesen hárította ezeket. A 14. percben Kulmala szerzett szép korongot a felezővonalnál, majd némi járatás után Láda lőtte rá távolról, ám a korong kipattant Kornakkerről. A harmad vége előtt ismét szépen támadtunk, amit csak szabálytalanság árán tudott az ellenfél megállítani, ám az ebből adódott előnyt nem tudtuk értékesíteni, így maradt a döntetlen állás a végjátékra.


Nehezen indult számunkra a záró játékrész, először hátrányba, majd kettős hátrányba kerültünk, amit csak kemény munka árán tudtunk kivédekezni. Ezt egy emberelőnyös két perc követte, ami épphogy letelt, már landolt is a korong Kornakker kapujában Kulmala jóvoltából (2-1). A 48. percben ismét hátrány következett, majd egy előny, ami szintén gól nélkül telt. A mérkőzés hajrájában nagyon érezhető volt a hazai fölény, így Kóger István időt kért, majd Kornakker korcsolyázott le, ám a Fehérvár taktikája visszafelé sült el: fordítás helyett előbb Leppanen (3-1), egy percre rá pedig Hajós ütötte a korongot az üresen álló kapuba (4-1), így három gólos előnnyel ért véget a mérkőzés, ami az Erste Liga alapszakaszának biztos győzelmét is jelenti számunkra.

​​​​​Erste Liga alapszakasz

DVTK Jegesmedvék - Fehérvári Titánok 4-1 (1-0, 0-1, 3-0)

Miskolc, Jégcsarnok, 1275 néző. Játékvezetők: Juhász, Rencz, Kormos, Kis-Király.
DVTK Jegesmedvék: Kiss (Adorján) - Leppanen, Ruikka, Kulmala, Magosi, Miskolczi - Rantanen, Láda, Pavuk, Vas, Sakaris - Joe, Vojtkó, Berta, Hajós, Tóth A - Albert, Köllő, Bernáth. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
Fehérvári Titánok: Kornakker (Gyenes) - Vehmanen, Imre, Schoenmakers, Ainsworth, Antilla - Reiter, Szabó, Vizi, Mazzag, Kiss - Láday, Sándor, Péter, Balogh, Madácsi - Szaller, Vincze, Nagy Á., Varga, Prácser. Vezetőedző: Kóger István.

1. harmad  16:09  Leppanen (Láda)  1-0  emberelőnyből
2. harmad  29:19  Antilla (Ainsworth, Varga)  1-1  emberelőnyből
3. harmad  46:44  Kulmala (Leppanen)  2-1
3. harmad  58:18  Leppanen (Pavuk)  3-1
3. harmad  59:22  Hajós (Tóth A.)  4-1
 

Értékelés

Mikael Tisell: Ma este egyértelmű volt számomra, hogy mi voltunk a jobb csapat. Az első játékrészben uralni tudtuk a játékot, hiába csak egy gólt ütöttünk, mi voltunk fölényben. A másodikban a Fehérvár is beleállt a játékba, ki is egyenlítettek, az utolsó harmadban viszont megint a mi fölényünk volt érezhető, így megérdemelten győztünk. Örülök a ma estének, különösen hogy ez a győzelem az alapszakasz győzelmet is jelenti számunkra.

Kóger István: Kicsit lassan kezdtünk, az első harmadban fölénk nőtt az ellenfél. Szerencsére a második harmadban sikerült felvenni a kesztyűt. A mérkőzés akkor pecsételődött meg, amikor a második gól előtt nem tudtuk kilőni a korongot, úgy érzem, hogy ez döntötte el a meccset, amit nagyon sajnálok.