Összefoglaló 2018. január 2., kedd

MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 3-4

Az év első mérkőzésén Budapestre látogatott a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata, a házigazda a tabella második helyén álló MAC Budapest volt. A végletekig kiélezett és izgalmas mérkőzésen a vendégek végül büntetőkkel diadalmaskodtak.

MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 3-4


Nagy lendülettel kezdődött az esti rangadó, amin Kiss Bence kapott lehetőséget a vendég kapuban. Nem kellett sokáig várni a piros-fehérek első találatára, másfél perccel kezdés után Pavuk adott remek passzt Rantanennek, aki magabiztosan lőtte ki Bálizs kapuját (0-1). A 3-ik percben hátrányba kerültünk, itt Kiss Bencének is akadt dolga, de a fiatal hálóőr remekül állta a lövéseket. A 7-ik percben Klempa lövése pattant ki Kiss Bencéről, ám a vendég védelemnek sikerült Brown előtt odaérnie a koronghoz. A 6-ik percben 4 a 4 ellen folyhatott a játék, egy perc elteltével ismét Rantanen villant hatalmasat: Sakaris passzát magabiztosan bombázta Bálizs kapujába (0-2). A 11-ik percben Brown akasztotta Galaniszt, így emberelőnybe kerültünk, ám ezt nem sikerült gólra váltani. A 15-ik percben Kiss Bence védte Dansereau lövését bravúrosan, majd szép támadásokat láthattunk a mieinktől, így Bálizsnak is akadt dolga. A harmad végét megnyomta a hazai gárda, ám Dudás korongja kirepült a pályáról, így újabb előny következett, ami ezúttal is gól nélkül telt, majd kiegészülve gyorsan letámadott a hazai együttes, két bravúros Kiss Bence védést követően Orban korongja jutott át a gólvonalon (1-2).

A második játékrészt erősen kezdte a MAC, az első pár percben beszorultunk saját kapunk elé. A 22-ik percben Brown szabálytalansága után ismét előnybe kerültünk, Galanisz kapott szép beadást Magositól, ám nem tudott túljárni Bálizs eszén. Az 25-ik perc környékén nagy tűzijátékot rendezett a vendég együttes, ám Bálizs állta a sarat. A játékrész felénél egy kisebb kakaskodást követően 4 a 4 ellen is kipróbálhatták magukat a csapatok, ám 30 másodperc elteltével Sakaris is pihenni kényszerült, így ismét hátrány következett, amit másfél perc elteltével Dansereau értékesíteni tudott (2-2). A harmad hátralévő részében kiegyenlített játék folyt, mindkét oldalon veszélyes támadásokkal, de a gólvonalakat elkerülte a korong, így egyenlő állással mehettek pihenni a csapatok.

Az utolsó játékrészben sem csökkent a tempó, mindkét oldal megtett mindent a vezető találat megszerzéséért, ami végül a házigazdáknak sikerült, a 42-ik percben egy szerencsétlenül pattanó korongot Dansereau kotort be Kiss Bence kapujába (3-2). A gól után beszorultunk saját harmadunkba, onnan csak pár hosszú perc után tudtunk kiszabadulni. A harmad feléhez közeledve sikerült felvenni a ritmust, szép támadásokat láthattunk a piros-fehérek részéről, majd az 50-ik percben előnyhöz is jutottunk, ami szinte azonnal két perc hátrányba torkollott, így két perc kemény védekezésnek lehettünk szemtanúi, de gól nem esett, egészen az 56-ik percig, amikor Tóth Adrián indította Kulmalát, aki egy szép szóló végén a saját kipattanóját lőtte a házigazdák kapujába (3-3). A mérkőzés hajrájában egyik csapat sem tudta már bevenni a másik kapuját, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás 5 perc kiegyenlítetten kezdődött, amíg Dudás kapott két percet a büntetőpadon, így előnyben próbálkozhattunk, ami Kiss Bence bravúrjával kezdődött, majd gól nélkül telt, ahogy a játékrész hátralévő része. Egészen az utolsó másodpercig, amikor Dudás a dudaszóval egyszerre lőtte a korongot a vendég hálóba, de a lövés nem ért találatot, így jöhettek a büntetők, amit DVTK oldalon Galanisz, Pavuk és Vas János értékesített, Kiss Bence pedig magabiztosan védte a házigazdák büntetőit, így szétlövés után szereztük meg a győzelmet az év első meccsén.

Erste Liga alapszakasz

MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 3-4 (1-2, 1-0, 1-1, 0-0, 0-3)

Budapest, Tüskecsarnok, 820 néző. Játékvezetők: Halassy, Soós, Soltész, Bedő.
DVTK Jegesmedvék: Kiss (Adorján) - Ruikka, Leppanen, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Láda, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris - Vojtkó, Joe, Hajós, Kulmala, Tóth A. - Rusk, Köllő, Albert, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
MAC Budapest: Bálizs (Arany) - Garát, Macaluay, Klempa, Brown, Dansereau - Dudas, Cunningham, Bodó, Nagy, Orban - Fejes, Kovács, Terbócs, Majoross, Somogyi - Vokla, Tóth, Molnár, Keresztury. Vezetőedző: Majoross Gergely

1. harmad  01:23  Rantanen (Pavuk)  0-1
1. harmad  07:14  Rantanen  (Sakaris, Vas)  0-2
1. harmad  19:53  Brance (Bodó)  1-2
2. harmad  30:09  Dansereau (Klempa, Cunningham)  2-2  emberelőnyből
3. harmad  42:18  Dansereau (Garát, Brown)  3-2
3. harmad  56:15  Kulmala (Tóth A.)  3-3

Értékelés

Mikael Tisell: Jól kezdtünk az elején, de a második játékrésztől mintha mindkét félben alábbhagyott volna a tűz. Szerencsére sikerült döntetlennel befejezni a rendes játékidőt, a büntetőkben pedig remekül szerepeltünk, amihez Kiss Bence teljesítménye is nagyban hozzájárult, így nagyon örülök a ma esti győzelemnek.

Majoross Gergely: Izgalmas és embert próbáló volt a ma esti mérkőzés, mindkét oldalon komoly helyzetekkel, ami eddig nem volt jellemző a két csapat mérkőzéseire. Az elején adtunk két gólt a vendégeknek, de sikerült visszajönnünk a meccsbe és megfordítani az állást, de sajnos nem sikerült a győzelem. Az emberhátrányos játékunk nagyon tetszett ma este, sokszor tudtunk veszélyeztetni. A büntető egy lutri, különösen jégkészítés nélkül, amiben ma alulmaradtunk, de nincs okunk a szégyenkezésre, derekasan küzdöttünk ma este.

Farkas Tamás, kapusedző, DVTK: Ma az eredeti terv szerint Attila védett volna, de a tegnapi edzésen kisebb sérülést szenvedett, így Bence kapott lehetőséget. Nem volt könnyű dolga, mert ma nem játszottunk igazán jól, ezt be kell vallani, viszont a csapat karakterét mutatja, hogy így is meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Azt gondolom, hogy ma a két kapusteljesítmény közti különbség döntött a javunkra, amely a büntetőlövésekben csúcsosodott ki igazán. Remek volt látni, hogy mennyi szurkoló kísért el bennünket és hazai pályát teremtettek nekünk, köszönjük!

(fotó: Mundra László)