- Örülök annak, hogy Miskolcon tudjuk megrendezni ezt a tornát, köszönjük a város és a DVTK támogatását - kezdte Szabados István, a Magyar Röplabda Szövetség utánpótlás igazgatója. - A felkészülésünk már régóta zajlik és nagyon jó körülmények között tudtunk készülni. A Generali Aréna már a rendelkezésünkre áll, teljes fényében pompázik a helyszín, biztos vagyok benne, hogy jól fogja szolgálni az eseményt és ki fogjuk tudni szolgálni a csapatokat és a szurkolókat egyaránt.


- A csarnokot már szépen lassan megismerjük kívül és belül egyaránt - tette hozzá Kőnig Gábor, az U17-es válogatott szövetségi edzője. - Egy ilyen selejtezősorozat előtt ez nagyon fontos. Szeretném megköszönni Toma Sándornak, hogy szerdán este tudtunk a DVTK ellen játszani egy felkészülési mérkőzést, hiszen fontos volt, hogy játsszunk egyet mielőtt nekiindulunk a sorozatnak. Minden adott, hogy egy jó hétvége elé nézzünk.


- Nagyon lelkesen készül a csapat, mindenki egy kicsit izgatott, hiszen mégiscsak hazai pályán játszunk egy Eb-selejtezőt - mondta el Boskó Ágnes, a csapat kapitánya. - Nagyon várjuk már, és remélem, hogy jól fogunk szerepelni.

- Megtisztelő Miskolc számára, hogy városunk rendezheti meg az U17-es női röplabda válogatott Eb-selejtezőjét - hívta fel a figyelmet Rakaczki Zoltán, Miskolc város sportért felelős polgármesteri biztosa. - Nagyon hálásak vagyunk és köszönjük a Magyar Röplabda Szövetségnek, hogy mellettünk tette le a voksát és megbíznak Miskolcban, valamint hogy minket jelöltek meg helyszínként. Miskolc városa és a miskolciak legendásan híresek sportszeretetükről. Én azt gondolom, hogy nagyon sokan fognak kilátogatni a csarnokba a magyar csapat meccseire, tekintettel arra, hogy Miskolcon a röplabda nagyon népszerű, hiszen már négy sportszervezet, a DVTK, az MVSC, az MVSI és a MEAFC is foglalkozik röplabdával, valamint az általános és a középiskolákban is nagyon népszerű a sportág. Bízom benne, hogy a csapat csoportelsőként fogja kiharcolni a kijutást az Európa-bajnokságra. Fontosnak tartjuk, hogy minél több rangos sportesemény otthona legyen Miskolc, ilyen szempontból nagyon jól indul az év és számos más nagy eseménnyel is fog folytatódni. Amit mindenképpen meg szeretnék említeni az a Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárverseny, melynek házigazdái leszünk, a Spartan Race először érkezik Miskolcra egy kétszer négyezer fős versennyel, valamint a Városvédő Futásra is sor fog kerülni.


- Tényleg nagyon örülünk, hogy a Magyar Röplabda Szövetség úgy döntött, hogy Miskolcra hozza ezt a tornát - zárta Szabó Tamás, a DVTK stratégiai igazgatója. - Hosszú évek után ez egy nagyon rangos rendezvény a sportágban. Bízunk abban, hogy ez annak is betudható, hogy a DVTK felkarolta a röplabdát és újra van perspektíva, amire lehet építeni. Nekünk az a célunk, hogy a röplabdát a DVTK többi sportágának a szintjére emeljük, hogy NB I.-es csapat legyen és néhány éven belül az élmezőnybe tartozzon. Azt szeretnénk elérni, hogy olyan bástyái legyünk a röplabdának, ami a DVTK nevéhez is méltó és a sportágat is előre viszi. Toma Sándor személyében egy olyan edző dolgozik nálunk, aki a szövetséget is jól ismeri és később reményeink szerint olyan feladatokat is kaphat az MRSZ-től, ami a régióban is még előrébb viheti a röplabda ügyét. Arra kérjük a szurkolóinkat, hogy - hasonlóan minden olyan sporteseményhez, ahol a magyar válogatott játszik - látogassanak ki minél nagyobb számban és buzdítsák a csapatot, mert szükség van a szurkolásukra!