Összefoglaló 2018. január 12., péntek

MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 4-3

A DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata a MAC Budapest otthonába látogatott utolsó előtti Erste Liga alapszakasz mérkőzésén. A végig szoros mérkőzést a hazaiak végül hosszabítás után nyerték meg.

MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 4-3


Szép számú nézősereg előtt kezdte meg péntek esti szereplését a két csapat. A várakozásnak megfelelően a hazai gárda keményen kezdett, a 3. percben egy hazai támadásnak diósgyőri kiállítás lett a vége, így emberhátrányba kerültünk, amit a MAC könyörtelenül ki is használt, Dudas passzából Mansson talált Kiss Bence hálójába (1-0). A gólt követően kiegyenlített játék folyt, mindkét oldalon kevés helyzettel. A harmad feléhez közeledve sikerült átvenni a kezdeményezést. Az erős vendég nyomásnak a 11. percben meg is lett az eredménye: egy szép támadás végén Vas János korongja jutott túl Bálizs Bencén (1-1). A gól után felélénkültek a hazaiak, a 12. percben pedig emberelőnyhöz is jutottak, itt Kiss Bence mutatott be szép védéseket, így sikerült kapott gól nélkül végigjátszani. Kiegészülve ismét a mi fölényünk érvényesült, több szép támadást is láttunk, aminek a 18. percben meg is lett az eredménye: Galanisz korongja csúszott a kapuba Bálizs mamutja mellett (1-2). A játékrész utolsó két percére ismét hátrányba kerültünk, de a védelmünk jól működött, így a harmad végéig az eredmény nem változott, egy gólos előnnyel mehettünk pihenni.

A második játékrészt is erősen kezdték a hazaiak, egy perc elteltével meg is szerezték az egyenlítést: Garát passzából ismét Mansson talált be a piros-fehérek kapujába (2-2). Ezt egy budapesti kiállítás követte, ám az előny két perc elteltével hátrányba fordult, itt Dudas korongja perdült ki a kapuvasról, de találat ezúttal nem esett, majd egy gyönyörű kontra végén Kulmala korongja vágódott Bálizs hálójába (2-3). A 28. percben ismét fórban játszhattunk, ám a szerencse a hazaiaknak kedvezett, egy kontrából Klempa egyenlíteni tudott (3-3). A31. percben ismét hátrányban kellett helytállnunk, amit újabb hátrány követett a 34. percben, majd Tóth Adrián és Jared Brown akadt össze, majd egy percre rá Berta és Terbócs is követték őket a büntetőpadon. 4 a 4 ellen a vendégek fölénye érződött, ám több gól nem esett a harmadban.

Az utolsó játékrész ugyanolyan gyors tempóban folytatódott, az első pár percben egyik oldalon sem alakult ki komolyabb helyzet. A 47. percben Garát kiállítása nyomán előnybe kerültünk, ám a hazai védelem keményen dolgozott, így nem tudtuk gólra váltani. A rendes játékidő hajrájában mindkét fél beleadott mindent a vezetés megszerzéséért, gyors támadásokat láthattunk, sok kapura tartó lövéssel, ám mindkét kapus állta a sarat, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás játékrész első támadásának végén Sakaris vitte el a hazai  kaput, majd ez ezt követő hazai támadás végén egy kapu előtti kavarodás után Macaluay csente el a korongot, és szerezte meg a hazaiak győztes találatát.

Erste Liga alapszakasz

MAC Budapest - DVTK Jegesmedvék 4-3 (1-2, 2-1, 0-0, 1-0)

Budapest, Tüskecsarnok, 890 néző. Játékvezetők: Kókai, Halassy, Váczi, Muzsik.
DVTK Jegesmedvék: Kiss (Adorján) - Rusk, Leppanen, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Ruikka, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris - Joe, Hajós, Kulmala, Tóth A. - Köllő, Ritó, Albert, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
MAC Budapest: Bálizs (Arany) - Vokla, Macaluay, Klempa, Brown, Dansereau - Dudas, Cunningham, Bodó, Nagy, Orbán - Garát, Kovács, Terbócs, Mansson, Somogyi - Tóth G., Tóth R., Molnár, Keresztury. Vezetőedző: Majoross Gergely

1. harmad  03:44  Mansson (Dudas, Macaluay)  1-0  emberelőnyből
1. harmad  10:05  Vas (Pavuk, Ruikka)  1-1
1. harmad  17:25  Galanisz (Miskolczi)  1-2
2. harmad  21:41  Mansson (Garát, Dansereau)  2-2
2. harmad  27:10  Kulmala (Tóth A., Hajós)  2-3
2. harmad  29:58  Klempa (Kovács, Brown)  3-3  emberhátrányból
o.t.  60:34  Macaluay (Brown)  4-3

Értékelés

Mikael Tisell: Nem keztük jól a mérkőzést, de a játék előrehaladtával sikerült egyre jobban játszani. Sajnos sokat hibáztunk a kapu előtt, sok helyzet maradt ki, és ez mindíg megbosszulja magát. Gratulálok az ellenfélnek, remekül játszottak ma.