Összefoglaló 2018. január 14., vasárnap

DVTK Jegesmedvék - Dunaújvárosi Acélbikák 4-3

Vasárnap este 6 óra kezdettel a DVTK Jegesmedvék együttese a Duanújvárosi Acélbikákat fogadta utolsó Erste Liga alapszakasz mérkőzésükön. A szoros és fordulatos mérkőzésen a házigazdák végül hosszabbítás után nyertek.

DVTK Jegesmedvék - Dunaújvárosi Acélbikák 4-3


A szokásosnál lassabb tempóban kezdődött meg az Erste Liga alapszakaszának utolsó mérkőzése. Korongbedobást követően kiegyenlített játék folyt, mindkét oldalon kevés helyzettel. A 4. percben aztán a vendég csapat felé billent a mérleg, Izacky korongja csúszott át Kiss Bencén (0-1). A gólt követően sikerült magunkhoz ragadni a kezdeményezést, hosszú percekig folyt a játék a vendég harmadban, ami sok veszélyes helyzetet is eredményezett, ám gól nem esett. A 10. perctől aztán szinte végig emberhátrányban kellett helytállnunk, ami egészen a 16. percig sikerült is, akkor azonban Azari korongja jutott át Kiss Bencén (0-2). 

A második játékrész sokak által várt fordulatot hozott. Az első pár percben nálunk volt a kezdeményezés, sok szép hazai támadást láttunk, aminek a 25. percben meg is lett az eredménye: Rantanen távoli bombájába Sakaris ütője ért bele, Koitmaa tehetetlen volt (1-2). A 26. percben előnybe kerültünk, ami egy perc eltettével kettős előnyre váltott, ám fölényünket nem tudtuk gólra váltani, ebben a vendégek kapusának is volt szerepe. Ami nem sikerült előnyben, sikerült aztán hátrányban: a 32. percben Sakaris vezetett szép ellentámadást és passzolta a korongot a remek ütemben érkező Joe-nak, aki nem hibázott, megszerezve ezzel a hazaiak egyenlítő találatát (2-2). A harmad végéhez közeledve is hazai fölény volt érezhető, a 38. percben gyönyörű Hajós-Tóth-Vas összjátékot láthattunk, ám a lövések elakadtak a vendégek hálóőrében. A harmadot egy áthúzódó előnnyel fejeztük be.

Nem kezdődött jól az utolsó játékrész, az áthúzódó előnyt nem sikerült kihasználni. Kiegészülve letámadott minket a Dunaújváros, egy ziccer végén Hári korongja talált be (2-3). A gól után is keményen támadott a vendég csapat, nőtt a feszültség, ami a 48. percben Sakaris és Nageler párharcában csúcsosodott ki: mindkét játékos végleges fegyelmi büntetéssel korcsolyázott le a pályáról. Az 52. percben előnybe kerültünk, amit egy perc elteltével ki is használtunk, egy szép háromszögelés végén Pavuk passzát Tóth Gergő lőtte a hálóba (3-3). A rendes játékidő hajrájában mindkét csapat megtett mindent a vezetés megszerzéséért, ám ez lefújásik egyik félnek sem sikerült, a Dunaújvárosnak még kettős emberelőnyből sem, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás játékrész hazai fölényben telt, egymás után építettük föl a szép támadásokat, Rantanen, Joe és Magosi is szép kapuralövéseket mutatott be, majd a 63. percben Vas János lövése ért győzelmet a hazai csapatnak (4-3).

 ​​​

​​​​​Erste Liga alapszakasz

DVTK Jegesmedvék - Dunaújvárosi Acélbikák 4-3 (0-2, 2-0, 1-1, 1-0)

Miskolc, Jégcsarnok, 910 néző. Játékvezetők: Kókai, Salánki, Kormos, Váczi.
DVTK Jegesmedvék: Kiss (Adorján) - Leppanen, Rusk, Magosi, Galanisz, Tóth G. - Ruikka, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris - Joe, Bernáth, Hajós, Kulmala, Tóth A. - Köllő, Berta, Ritó. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
Duanújvárosi Acélbikák: Koitmaa (Duschek) - Erdélyi, Mestyán, Azari, Léránt, Odnoga - Orbán, Skrypets, Izacky, Nageler, Nagy - Hruby, Lencsés, Becze, Hári, Tuircotte - Németh, Silló, Tanka. Vezetőedző: Jason Morgan.

1. harmad  03:25  Izacky (Odnoga)  0-1
1. harmad  17:03  Azari (Hári, Erdélyi)  0-2  emberelőnyből
2. harmad  25:16  Sakaris (Rantanen, Vas)  1-2
2. harmad  32:08  Joe (Sakaris, Kulmala)  2-2  emberhátrányból
3. harmad  41:27  Hári (Turcotte)  2-3
3. harmad  53:28  Tóth G (Pavuk, Berta)  3-3  emberelőnyből
o.t.  62:50  Vas (Pavuk)  4-3

Értékelés

Mikael Tisell:  Örülök a ma esti győzelemnek, keményen megdolgoztunk érte. Nem kezdtünk jól, az első harmadban nem volt ellenszerünk, el is ment az ellenfél két góllal. A második játékrész aztán a miénk volt, sikerült kiegyenlíteni. a záró harmad aztán kiegyenlítettebb játékot hozott, de végig nyomás alatt tudtuk tartani a vendégeket. A ráadásban aztán ismét a mi fölényünk érvényesült, így megérdemelten győztünk.

Jason Morgan: Nagyon jól sikerült a kezdés, az első harmad után kétgólos vezetéssel mehettünk pihenni. A másodikban sok hiba csúszott a játékunkba, engedtük, hogy a házigazda kiegyenlítsen. A harmadik harmad kiegyenlített játékot hozott, de a ráadásban a házigazda fölénk tudott kerekedni. Ennek ellenére minden tiszteletem a csapatomé, nagyot küzdöttünk, és sok hasznos tapasztalattal lettünk gazdagabbak.