Összefoglaló 2018. február 2., péntek

DVTK Jegesmedvék - Újpest TE 6-2

Péntek este a miskolci jégcsarnok adott otthont a DVTK Jegesmedvék - Újpest TE összecsapásnak. A házigazdák végig uralták a játékot, és magabiztos játékkal 6-2-re diadalmaskodtak, visszaszerezve ezzel a tabella első helyét.

DVTK Jegesmedvék - Újpest TE 6-2


Korongbedobást követően sikerült magunkhoz ragadni a kezdeményezést, az első percektől a mi akaratunk érvényesült. A 2. percben Joe engedett el egy veszélyes távoli lövést, ám a kipattanót nem sikerült bekotorni Sila kapujába. Nem úgy fél perccel később, amikor Tóth Gergő kapott szép beadást Berta Ákostól, és ütötte a korongot a rövid felsőbe (1-0). A gólt követően is sikerült dominálni a játékot, ám egy kontrából megindulva Benk szerezte meg a vendégek egyenlítő találatát (1-1). Nem kellett sokáig várni a válaszra, a 8. percben Galanisz szerzett korongot, és egy szép szóló végén magabiztosan lőtte ki a hosszú felsőt (2-1). Alig 20 másodperc múlva ismét örülhetett a hazai közönség, ezúttal Sakaris vette be a vendégek kapuját (3-1). Az egyre erősödő hazai nyomást a vendégek csak szabálytalanság árán tudták megállítani, az ebből adódó hazai előnyt 30 másodperc elteltével Galanisz beadásából Leppanen ágyúzta Sila kapujába (4-1). A harmad hátralévő részében mindkét oldalnak lehetősége volt emberelőnyben játszani, ám itt is hazai fölény érződött a jégen, de több gól nem esett, így három gólos előnnyel mehettünk pihenni.


A második harmad elejét megnyomta az újpesti gárda, két perc elteltével hátrányba kerültünk, de gól nem esett.Kiegészülve ismét nálunk volt a kezdeményezés, a vendégek nem nagyon tudták behozni a korongot a hazai harmadba, a pálya másik végén azonban szép akcióknak lehettünk szemtanúi. A 24. percben Kulmala ereszetett el egy szép lövést, amit Sila fejel hárított, majd Ritó is tesztelte a vendégek kapusát, de a hálóőr a helyén volt, nagy védésekkel tartotta meccsben csapatát. A harmad második felében láthattunk pár veszélyes támadást, a 32. percben Adorján mentett bravúrosan egy kapu előtti kavarodásból. A 35. percben egy rossz ütemű csere után ismét megindultak a vendégek, de kapusunk ekkor is helyén volt. A játékrész utolsó perceiben megsoroztuk az újpesti kaput, de több gól nem esett, így gól nélkül ért véget a játékrész.


Az utolsó játékrész sem hozott fordulatot a játékban, továbbra is hazai fölény uralkodott. Rögtön az első percben hátrányba kerültünk, de a vendégek nem tudtak felállni a harmadunkban. Kiegészülve ismét miénk volt a kezdeményezés, a 45. percben Tóth Adrián adta be a korongot, de Sila ismét résen volt.A 45. percben aztán egy páros kiállítás után 4 a 4 ellen kaptak lehetőséget a felek, nem sokkal később Rusk és Huba is csatlakozott a büntetőpadon lévőkhöz, ám a játék továbbra is 4 a 4 ellen folyt. Ebben a felállásban is mi bizonyultunk sikeresebbnek: egy gyönyörű szóló után Vas János lőtte ki a vendég kaput (5-1). 5 percre rá ismét rezdült Sila hálója: Vas János maradt tisztán, és lőtte Sakaris passzát a hálóba (6-1). A mérkőzés hajrájában a vendégek mindent megtettek, hogy közelebb hozzák az eredményt, Sági korongja még kifelé pattant a kapuvasról, ám pár másodperccel később Ropret kapott tisztán korongot, és lőtte Adorján válla mellett a kapuba, beállítva ezzel a 6-2-es végeredményt.

Erste Liga középszakasz

DVTK Jegesmedvék - Újpest TE 6-2 (4-1, 0-0, 2-1)

Miskolc, Jégcsarnok, 950 néző. Játékvezetők: Varjú, Rencz, Kormos, Berger.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Leppanen, Rusk, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Rantanen, Láda, Pavuk, Vas, Sakaris - Vojtkó, Joe, Tóth A., Kulmala, Hajós - Albert, Bernáth, Ritó, Berta, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
UTE: Sila (Márkus) - Huba, Kiss D., Frolik, Ropret, Sikorcin - Kiss R., Nagy, Benk, Caladi, Kovács - Hegyi, Kovács, Nemes, Pápa, Sági - Pokornyi, Schmál, Dósa, Pichler-Balássy, Turbucz.  Vezetőedző: Szilassy Zoltán

1. harmad  02:30  Tóth G. (Berta, Leppanen)  1-0
1. harmad  07:36  Benk (Kiss, Caladi)  1-1
1. harmad  08:20  Galanisz  2-1
1. harmad  08:41  Sakaris (Pavuk, Vas)  3-1
1. harmad  12:25  Leppanen (Galanisz, Magosi)  4-1  emberelőnyből
3. harmad  46:38  Vas  5-1
3. harmad  52:32  Vas (Sakaris, Pavuk)  6-1
3. harmad  58:56  Ropret (Sikorcin)  6-2

Értékelés

Mikael Tisell: Nagyon elégedett vagyok a ma esti teljesítményünkkel, a fiúk maximálisan hozták a megbeszélteket. Az elejétől kezdve fókuszáltak voltunk, mind a védekezésünk, mind a támadásunk jól működött ma. Fontos volt a mai győzelem a legutóbbi meccs után, remélem sikerül megőriznünk ezt a tüzet, a hétfői meccsen nagy szükségünk lesz rá.

Szilassy Zoltán: Nem kezdtük jól a mérkőzést, az első játékrészben hatalmasakat hibáztunk. Az első gólt a házigazda szerezte, és ugyan sikerült kiegyenlíteni, erre jött is rögtön a válasz két gól formájában, ezután csak szaladtunk az eredmény után. Sokat kell még dolgoznunk a védelmünkön, szeretném, ha a rájátszásra sokat javulnánk ezen a téren, de még sok munka áll előttünk.