Összefoglaló 2018. február 5., hétfő

Dunaújvárosi Acélbikák - DVTK Jegesmedvék 3-6

Hétfő este 8 órakor a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata a Dunaújvárosi Acélbikák vendége volt. A vendégek két gólos hátrányból fordítva 6-3-as győzelmet arattak, visszaszerezve ezzel a tabella első helyét.

Dunaújvárosi Acélbikák - DVTK Jegesmedvék 3-6


Mindkét fél keményen beleállt a mérkőzésbe, egy perc sem telt el, amikor Izacky lövését védte Adorján. Nem kellett sokat várni az első vendég villanásra: Galanisz kapott szép korongot Duschek kapuja előtt, amit kézzel maga elé tett, majd felvarrt a hosszú felsőbe (0-1). A gól után sikerült magunknál tartani a kezdeményezést, sokat járt a korong a hazai harmadban, itt sok szép támadásnak lehettünk szemtanúi, Hajós, Miskolczi és Vas is veszélyes lövéseket engedett el, ám a hazai hálóőr állta a sarat. A 10. percben aztán a hazai szurkolótábor örülhetett: egy védelmi hiba után Izacky maradt üresen, és szerezte meg a dunaújvárosiak egyenlítő találatát (1-1). A játékrész második felében kiegyenlített játék folyt, a 15. percben azonban Turcotte lőtte el a korongot a kék vonalról, ami meg se állt a hosszú sarokig (2-1). A harmadban több találat nem esett, így egy gólos hazai vezetéssel mehettünk pihenni.

A második harmad is nagy iramban kezdődött, egy percen belül többször is veszélyeztetni tudtunk, ám Duschek a helyén volt. Egy perc elteltével hátrányba kerültünk, itt voltak veszélyes hazai próbálkozások, ám gól nem esett. Kiegészülve ismét nálunk volt a kezdeményezés, a 25. percben Tóth Adrián ért bele Rusk távoli lövésébe, ám a korong nem jutott túl a hazai kapuson. A 29. percben emberelőnybe kerültünk, itt sortűz alá vettük a hazai kaput, de nem tudtuk előnyünket gólra váltani. A 35. percben aztán ismét a hazai közönség örülhetett: Lencsés kapott üresen korongot, és tovább növelte a hazai előnyt (3-1). A 37. percben Láda lövése kongatta meg a kapuvasat, majd Izacky lövése kerülte el Adorján kapuját. A harmad utolsó percében Kulmala szerzett korongot, és egy gyönyörű ziccer végén magabiztosan lőtte a korongot a hazai kapuba (3-2). A harmadot egy áthúzódó előnnyel fejeztük be.

A fennmaradó másfél perc előnyt nem sikerült gólra váltani. Ami nem sikerült előnyben, sikerült 5 az 5 ellen: a 42. percben Kulmala maradt üresen a kapu előtt, és kapott remek passzt Joe-tól, amit könyörtelenül a hálóba varrt (3-3). A 43. percben egy újabb előny következett, ami ezúttal is gól nélkül telt. A 46. percben aztán megfordult a mérkőzés: Galanisz adott remek passzt Hajósnak, akinek lövése egy hazai védőről pattant a kapuba (3-4). Az 50 percben ismét rezdült Duschek hálója: Magosi Bálint kipattanójára Miskolczi érkezett remek ütemben, és emelte a korongot a kapuba (3-5).Az 53. percben Kulmala és Vas mutatott be szép összjátékot, aminek a végén Sakaris tehette kapura a korongot, ám a hazai hálóőr résen volt. A mérkőzés hajrájában mindent megtett a hazai gárda, hogy közelebb hozzák az eredményt, két percig kettős emberelőnyben volt lehetőségük játszani, ám ezt nem tudták gólra váltani, majd a kapust is lehozták, aminek az 59. percben meg lett az eredménye: Vas János lőtte a pakkot az üresen maradt kapura , beállítva ezzel a 3-6-os végeredményt.

​​​​​Erste Liga középszakasz

Dunaújvárosi Acélbikák - DVTK Jegesmedvék 3-6 (2-1, 1-1, 0-4)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 500 néző. Játékvezetők: Kókai, Soós, Kis-Király, Soltész.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Leppanen, Rusk, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Láda, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris - Vojtkó, Joe, Hajós, Kulmala, Tóth A. - Köllő, Albert, Ritó, Berta, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
Duanújvárosi Acélbikák: Duschek (Koitmaa) - Hüffner, Mestyán, Azari, Nageler, Becze - Orbán, Skrypets, Izacky, Novotny, Odnoga - Hruby, Lencsés, Hári, Léránt, Tuurcotte - Török, Németh, Silló, Tanka. Vezetőedző: Jason Morgan.

1. harmad  03:31  Galanisz (Magosi)  0-1
1. harmad  10:30  Izacky (Odnoga)  1-1
1. harmad  15:10  Turcotte (Hári, Lencsés)  2-1
2. harmad  34:43  Lencsés (Novotny, Odnoga)  3-1
2. harmad  39:03  Kulmala 3-2
3. harmad  42:19  Kulmala (Joe)  3-3
3. harmad  46:39  Hajós  3-4
3. harmad  49:22  Miskolczi (Magosi, Vojtkó)  3-5
3. harmad  59:39  Vas (Rantanen)  3-6

Értékelés

Mikael Tisell:  Keményen kezdett a házigazda, a várakozásnak megfelelően letámadtak, ami az első játékrészben sok gondot okozott számunkra. Az idő előrehaladtával egyre jobban megtaláltuk magunkat, az utolsó játékrész már egyértelműen a miénk volt, és nagyon nagy öröm volt számomra látni, hogy 3-1-ről sikerült 3-6-ra fordítani. Minden elismerésem a csapatomnak, nagyot küzdöttek ma este.