A DVTK-nál sérülés miatt nem léphetett jégre Dudas, így a piros-fehérek mindössze öt védővel – köztük egy juniorral – vágtak neki a meccsnek. Ez nem látszott az első harmadban, ugyanis a vendégek kisebb gólfesztivált rendeztek 20 perc alatt. A sort a 9. percben Dansereau kezdte, aki közelről talált be (0-1). Két perccel később Booras egy szép támadás végén mattolta Scola-t (0-2). Ismét két minutum telt el, amikor Sagert óriási kék vonalas bombája tette szomorú a fehérvári szurkolókat (0-3). Ezt követően a Macik kivédekeztek két emberhátrányt, majd ők kerültek fórba. Ezt 12 másodperc alatt váltotta gólra Somogyi, miután szinte üres kapura passzolták ki a hazai védelmet (0-4).

Popovics és a felső sarok

A második harmadban kapust cserélt a Fehérvár edzője, így immár Kalnins próbálta útját állni a diósgyőri lövéseknek. Ebben a játékrészben már némileg kiegyenlítettebb játék folyt, és a 6. percben a fehérvári Tóth szépített is, bár a találat szabályossága kétséges volt, ugyanis eléggé rúgómozdulatnak tűnt a gólszerző megmozdulása (1-4). Tíz perc múlva Popovics kapott jó korongot, megnézte magának a felső sarkot és oda is lőtte a korongot (1-5). Szűk két perccel a harmad vége előtt Vokla kozmetikázott egy kicsit az eredményen (2-5). A Diósgyőrnek több nagy helyzete volt a harmadban, ám ezek nem mentek be.

Kihúzták a kettős hátrányt is

A harmadik harmadban kevés lényeges esemény történt. Négy perccel a meccs vége előtt a fehérvári edző kockáztatott, levitte a kapusát, és ebből az emberelőnyből nem sokkal később Shupe gólt is lőtt (3-5). A harmadban csak vendégek kerültek a büntetőpadra, sőt amikor már csak egy perc volt hátra, kettős előnybe került a Fehérvár, ám a DVTK remek védekezéssel kihúzta ezt is, és begyűjtötte a három pontot.

Fehérvár AV19 - DVTK Jegesmedvék 3-5 (0-4, 2-1, 1-0)

Székesfehérvári jégcsarnok 650 néző. Játékvezető: Varjú, Wolf, Váczi, Pálkövi

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Szilágyi, Láda B., Ritó, Tóth, Laczkó, Dansereau, Leppanen, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Kiss(k). Edző: Mayer Péter.
Fehérvár AV19: Scola – Reisz, Varga, Krogh, Szabó P., Arany, Holmberg, Korbuly, Tóth, Szita, Reiter A., Szabó D., Hamvai, Vokla, Hegyi, Szabó B., Szaller, Reiter R., Shupe, Mazzag, Becze, Kalnins(k). Edző: Tyler Dietrich.

Mayer Péter: - Az első harmadban keményen megdolgoztunk a 4-0-ás vezetésért. Utána feltűnően sok kiállítást kellett kivédekeznünk, és az első hazai gólt is meg fogom majd nézni videón. Mindenesetre a csapat jól dolgozott, tette a dolgát és csak a saját feladatával foglalkozott, a játékosok nem törődtek mással, így megérdemelten vittük el a három pontot.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!