- A mai nappal elkezdtük mi is a munkát - nyilatkozta Toma Sándor, a DVTK röplabda csapatának vezetőedzője. - Hét hetünk lesz arra, hogy felkészüljünk az előttünk álló idényre, immár egy osztállyal feljebb. Október 7-én, a Budaörs ellen hazai pályán indítjuk majd a szezont. A keretünk teljes. Bízom benne, az előttünk álló időszakban a lányoknak sikerült megkapni azt a terhelést, amely az NB I.-ben való szerepléshez szükséges. Örülök annak, hogy azt a célkitűzést sikerült elérni, hogy miskolci születésű, NB I.-ben, vagy Extraligában szereplő játékosokkal tudtunk erősíteni. Ráadásul előnyt jelent szomunkra az, hogy a játékosok nagy része ismeri egymást, játszott már korábban együtt az NB I.-ben. 


A DVTK röplabda csapatához ezen a nyáron csatlakozott Bertók Bettina Jászberényből, Dömsödi Tamara és Kundrák Eszter Nyíregyházáról, Nemes Napsugár az MVSC-ből, míg Mátyus Panna Dalma az MVSI-ből érkezett, Sitkey Mariann pedig a Kaposvár együttesétől tért haza.

- Az NB I. középmezőnyébe szeretnénk beverekedni magunkat - folytatta Toma Sándor. - A szakosztályvezetéssel arról beszéltünk, hogy ebben a szezonban a felnőtt csapat mellett próbáljuk az utánpótlás bázist is maximálisan feltölteni. Jó úton haladunk, hiszen minden korosztályban a megfelelő létszámú játékossal rendelkezünk, ami nagyszerű eredmény. Ahhoz, hogy az utánpótlásban is minőségi munkát tudjunk végezni, az edzői állományt is bővíteni kellett, de ebben is fejlődtünk az utóbbi időben. Csatlakozott a DVTK stábjához Dr. Szabó Éva, aki szintén szakedzőként segíti a munkát a felnőtt csapat mellett, illetve az utánpótlásban. Az utánpótlásunkban már tavaly is segített a munka során Kovács Edina és Szajkó Tímea, akik középfokú edzői végzettséggel rendelkeznek, így az edzői gárda fejlesztését a DVTK-n belül sikerül megoldani.    


A DVTK röplabda csapata

Bertók Bettina
Dömsödi Tamara
Egri Klaudia
Kiss Emese
Kiss Vivien
Kovács Edina
Kundrák Eszter
Mátyus Panna Dalma
Nagy Dorottya
Nagy Zsanett
Nemes Rózsa Napsugár
Rohály Roxána Fanni
Sitkey Mariann
Szajkó Tímea
Tamás-Szabó Barbara

Vezetőedző: Toma Sándor

A DVTK női röplabdázói a felkészülési időszakban  két felkészülési tornán már biztosan részt vesznek. Szeptember 15-én és szeptember 16-án Gödöllőn, míg szeptember 22-én a szlovákiai Rimaszombaton szerepel Toma Sándor együttese. A bajnokság október 7-én, vasárnap hazai pályán veszi kezdetét a Budaörs ellen.

2018/2019 Női Röplabda NB I.

1. forduló

2018. október 7., vasárnap
DVTK - Budaörs