Az I. Remény Futáson az esős, kicsit kellemetlen időjárás ellenére is több mint háromszázan vettek részt, köztük a DVTK sportolói, vezetői és szurkolói is.

Mindenki maga dönthette el, hogy 1, 5, 10 vagy 20 kilométeren áll rajthoz. A start és a célvonal a Diósgyőri Stadionnál került elhelyezésre.

- Nem csak a hozzám hasonló hobbifutók, hanem nagyon felkészült futók is voltak a mezőnyben, akik rendkívül erős tempót diktáltak - mondta el Szinay Attila, az Agrárminisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára, a rendezvény fővédnöke, az 5 kilométeres táv teljesítése után. - Egy nemes cél hozta össze ezt a rengeteg embert, nagy öröm, hogy ilyen sokan jöttek el a rossz idő ellenére is. Az alapítvány és a DVTK munkatársai, valamint a szervezők azt a célt tűzték ki, hogy a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ részére egy orvosi műszert szereznek be, amellyel a Down-szindrómában szenvedő gyermekek mindennapjait tehetik könnyebbé. Egy elég tetemes összeget sikerült összegyűjteni, mintegy másfél millió forintot. Ennek tudatában, remélem a futás is még jobban esett egy kicsit mindenkinek.


Amint arról korábban már beszámoltunk, a Remény Karácsony Alapítvánnyal közös célunk, hogy egy egyedülálló fejlesztési technikát, egy Biofeedback, neurofeedback készüléket állítsunk a Down-szindrómában szenvedő gyermekek kezelésének szolgálatába, valamint kialakítsunk Miskolcon egy önfenntartó központot, ahol a Down-szindrómás gyerekek és szüleik kezelését, fejlődését megfelelő körülmények között végezhetik. Az összes nevezési díj, egyben támogatói díj is volt, melyet erre a célra fordít a Remény Karácsony Alapítvány.