Összefoglaló 2018. szeptember 14., péntek

HK Nitra - DVTK Jegesmedvék 6-1

Vereséggel kezdte a Tipsport Liga alapszakaszát a DVTK Jegesmedvék csapata. Az első harmadbeli bíztató játékunk után a hazaiak átvették a kezdeményezést és öt gólos győzelmet arattak.

HK Nitra - DVTK Jegesmedvék 6-1


Nem indult jól a találkozó számunkra, hiszen mindössze 58 másodperc telt el a találkozóból, amikor egy harmadból kiemelt koronggal Lantoši lépett ki és Szirányi szorításában fonákkal a kapunkba talált (1-0). A gyorsan bekapott gólra jól reagáltunk, hiszen több szép támadást is vezettünk. A legközelebb a gólhoz Galanisz járt, amikor lövése a felső kapuvasat találta telibe. A 9.percben Blackwater kiállítása nyomán emberelőnybe kerültünk, amely során előbb Milam lövését hárította Šimboch kapus, majd Galanisz lépett ki három nyitrai játékos között, akik csak szabálytalanul tudták megállítani abban, hogy egyedül a kapura törjön. A fél percnyi kettős emberelőnyt azonban nem tudtuk gólra váltani. A 13.percben Adorjánnak kellett bravúrt bemutatnia Versteeg lövésénél. A harmad hátralévő részében is erőszakos letámadást alkalmaztunk, amelynek köszönhetően több kisebb helyzetet is kialakítottunk, de az eredmény nem változott. A játék képét jól leírja, hogy az első harmad után kétszer annyi kapuralövési kísérletet jegyezhettünk fel a mi oldalunkon, mint a hazaiakén.

A második harmadban azonban a játék gyökeresen megváltozott, hiszen a nyitraiak sokkal nagyobb erőbedobással érkeztek ki erre a harmadra, mint tették azt a mérkőzés kezdetén. Slovák kiállítása is hozzásegítette a Nyitrát, hogy a harmadunkban alakítsanak ki helyzeteket, de a védekezésünk kiválóan működött és Adorján is szép védéseket mutatott be. A 30.percben 4-4 elleni játékhelyzet alakult ki, hiszen tőlünk Szirányit, majd az ellenféltől Blackwater-t állították ki kettő-kettő percre. Ebből a szituációból a hazaiak jöttek ki jobban, hiszen Morrison egy visszatett korongot a kék vonalról a kapunk bal felső sarkába bombázott (2-0). Az újabb bekapott gól után több alkalommal is közel jártunk a gólszerzéshez, hiszen Pance és Vince is kísérletezett gólszerzéssel, valamint Morrison a gólvonalról húzta ki a korongot Magosi próbálkozása után. A harmadot emberelőnyben zárhattuk, amelyben Kulmala volt a legaktívabb, azonban a szépítő gól megszerzése neki sem sikerült.

A harmadik játékrészben állandósulni látszott a hazai fölény. A 43.percben Judd Blackwater emberelőnyben talált a kapunkba (3-0). 5 perccel később Marek Slovák kapott nagyszerű passzt és négy gólosra növelte a hazaiak előnyét (4-0). A gól után Glen Hanlon vezetőedzőnk időt kért, hogy rendezze a sorokat és megnyugtassa játékosait. Ezt remekül tette, hiszen nem sokkal ezután megszereztük az első gólunkat a szlovák élvonalban. Mitch Versteeg kiállítása nyomán emberelőnyben játszhattunk, amely során Vas János a kék vonalról lőtt a kapura, amibe Rasmus Kulmala ért bele, becsapva ezzel Šimboch kapust (4-1). Három perc múlva kettős emberelőnybe kerültek a hazaiak. Mezei lövése a hátsó palánkról pattant vissza a kapu elé, és az üresen maradt Slovak egy lépésről a kapuba továbbította a korongot (5-1). Ezt követően nagyobb helyzet már nem alakult ki egyik kapu előtt sem és mikor mindenki elkönyvelte a négy gólos hazai sikert érkezett Lantoši, akinek lövése nyomán a korong Adorján mammutjai között csorgott a kapuba (6-1). A mérkőzés legjobbjának hazai oldakról Šimboch kapust választották, míg tőlünk Milam kapta ezt a díjat.

Tipsport Liga

1. forduló

HK Nitra - DVTK Jegesmedvék 6-1 (1-0, 1-0, 4-1)

Nitra Aréna, 2758 néző, játékvezetők: Goga, Jonák – Kollár, Rojík.

HK Nitra: Šimboch (Foltán) – Mezei, McCormack, Rais, Morrison, Versteeg, Rácz, Pupák, Gašparovič – Blackwater, Slovák, Buček, Mychan, Richard, Lantoši, Scheidl, Bortňák, Rapáč, Hrušík, Čaládi, Pätoprstý

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Duschek) – Crawford, Kiss, Szirányi, Slovák, Rusk, Milam, Láda, Vojtkó – Miskolczi, Galanisz, Magosi, Pance, Kulmala, Somogyi, Harrison, Vas, Loiseau, Ritó, Hajós, Vince

1-0

00:58

Lantoši

Mychan

 

2-0

30:32

Morrison

Lantoši

Rais

3-0

42:09

Blackwater

Slovák M.

Buček

4-0

47:35

Slovák M.

Rapáč

 

4-1

51:40

Kulmala

Vas

Szirányi

5-1

54:43

Slovák M.

Mezei

 

6-1

59:55

Lantoši

Richard

 

 

Értékelés

A mai meccsen kiderült, hogy tudunk játszani a legjobb csapatokkal a legmagasabb szinten, de az is kiderült, hogy ha nem használjuk ki a lehetőségeinket akkor az ellenfél könyörtelenül meg fog minket büntetni. A kulcsmomentum az volt, hogy mi elpuskáztunk két 5-3 elleni helyzetet is, míg ellenfelünk belőtte az emberelőnyöket. Van miből építkeznünk, versenyképesek leszünk ebben a ligában, de rengeteget kell még tanulnunk - értékelte a találkozót Glen Hanlon vezetőedző.

Statisztika

Kapuralövés 42-27
Védés 26-36
Emberelőnyök 2/5 - 1/6
Buli 35/50 - 15/50