Stadionrekonstrukció: folyt. köv.

Tavasszal elkezdődhet a diósgyőri stadion rekonstrukciójának harmadik üteme.  A miskolci önkormányzat idei utolsó ülésén úgy döntött: 800 millió forintos vállalásával 2009-ben folytatódik a diósgyőri stadion rekonstrukciója. Az önkormányzati forrás egy részét a gödör néven ismert, a diósgyőri sportingatlan területén lévő salakos labdarúgópálya eladásából befolyt összegből 246 millió forintot fordítanak a rekonstrukcióra, emellett az önkormányzat a 2009-es költségvetéséből további 150 millió forintot, a 2010-esbol pedig 404 millió forintot fordít a megújításra. A beruházás koordinálását az önkormányzati tulajdonban lévő Miskolci Beruházó és Szolgáltató, a MIBER Kft. végzi majd.  
 – Természetesen örülök, hogy a közgyűlés elfogadta az előterjesztést, így hamarosan megkezdődhet a munka a stadion rekonstrukció harmadik ütemében –nyilatkozta a boon-nak dr. Varga László, önkormányzati képviselő, a Diósgyőri Sportliget önkormányzati biztosa, aki arra a kérdésre, hogy vannak-e már látványtervek, a következőket válaszolta: – Az első lépés természetesen a terveztetés lesz, a 2004-es, az egész stadion felújításával kapcsolatban készült tervet kell elővennünk, és elkészíteni a szükséges tervmódosítást, de az is egy lehetőség, hogy új terveket készíttessünk. Ennek során juthatunk majd a most betervezett munkák látványterveihez, és ígérem, hogy mihelyst ilyen lesz a kezemben, azonnal nyilvánosságra hozzuk. Úgy vélem, hogy erre 2009 első negyedévében kerülhet sor, és tavasszal már a munkálatok is megkezdődhetnek. A különböző építési feladatok ütemezésénél elsorendű szempont lesz, hogy a DVTK csapata a hazai mérkőzéseit a sorsolás szerinti időpontokban a Diósgyőri stadionban játszhassa le. A közgyűlés által elfogadott határozat, illetve az ezzel kapcsolatos előterjesztésben nem sok szó esik a Diósgyőri stadionban a labdarúgópályát körülvevő rekortán atlétikai pályáról. Ezzel kapcsolatban a következőket mondta el dr. Varga László: ,,Az biztos, hogy az atlétikai pálya marad a jelenlegi helyén, jelenlegi állapotában, ugyanis a rekonstrukció a stadion ezen részét nem érinti."
A rekonstrukció elemei:
- A teljes stadion ülőszékekkel való felszerelése (kb. 10-12 000 ülohely)
- A klubház két oldala melletti területen egy-egy új lelátószektor építése
- A meglévő állóhelyi szektorok teljes rekonstrukciója (acél tartószerkezet korrózió mentesítése, festése; vasbeton lemezek javítása, szükség szerinti cseréje)
- A stadion körüli közművek kiépítése
- A stadion melletti gépkocsi parkolók kiépítése
- A meglévő pályagép tároló és büfé lelátóinak tovább építése
- A lelátószektorok arénabejárata fölötti összeköttetés új lelátószakaszokkal
- A klubházzal szemben lévő 5 lelátói szektor befedése
- A lelátók alatti szociális blokkok, WC-k és büfék kiépítése
- Új kivetítő, eredményjelző telepítése
- Biztonsági, rendőrségi pont kiépítése