- Azt szokták az edzők tanácsolni a játékosoknak, hogy ne olvassanak kommenteket, viszont nekem ez munkaköri kötelességem is, és a szurkolók általános véleménye szerint egyike vagy a nagyon jól sikerült nyári igazolásainknak. Nem hullámzik a teljesítményed, minden meccsen hozod azt, amit elvárnak tőled?
- Nehéz erre mit mondani. Nagyon örülök, ha a szurkolók így látják.

- Milyen érzésekkel emlékszel vissza a mögöttünk hagyott fél évre?
- Az első, amit megláttam, az új stadion volt, igazán gyönyörű épület, alig vártam, hogy pályára léphessek benne. Szeretem ezt a klubot, jól érzem magam Diósgyőrben. Kiváló edzőnk és stábunk van, és remek játékosok alkotják a keretet. A labdarúgás olyan, mint egy üzlet, aminek a felfuttatásához idő kell. Mi most egy folyamat részesei vagyunk, de jó úton halad a csapat. Elégedett vagyok az elmúlt fél évvel. Úgy érzem, hogy olyan csapatunk van, amely remekül tud együtt dolgozni.


- Az átlagéletkor alapján a DVTK a legfiatalabb csapat az OTP Bank Ligában. Azonban te már nem tartozol a fiatal játékosok közé, márciusban leszel 31 éves. Milyen tanácsokkal szoktad ellátni a fiatalabbakat?
- Nagyon tehetséges fiatal játékosaink vannak. Én is voltam fiatal, meccsről-meccsre kell gyűjteni a tapasztalatokat, erre van nekik is a legnagyobb szükségük. Ez most számukra egy nagyon nagy lehetőség, hogy tinédzserként, vagy a 20-as éveik elején első osztályban játszhatnak. Ha megfelelő lesz a hozzáállásuk, akkor rengeteget fognak fejlődni rövid időn belül is.

- Beszéltünk már arról a Napos oldal magazinban is, hogy óriási lövőerőd van. Voltak meccsek, amikor külön figyeltelek és sokszor bizony nem sok kellett, hogy a szélen elfutva, majd a kapu közelébe érve, az ott elengedett lövőseidből beakadjon egy-egy. Szabadrúgásból már betaláltál. Nincs benned hiányérzet, hogy akcióból még nem sikerült?
- Nem számít, hogy ki rúgja a gólt, ez egy csapatjáték. Ugyanakkor, ha jó pozícióban vagyok, és úgy érzem, hogy jó esélyem van gólt szerezni, akkor máskor is kapura fogom lőni a labdát. Mindig kint maradok edzés után gyakorolni, hogy fejlesszem a lövéseim pontosságát. Talán nagyobb esélyem lenne a gólszerzésre, ha a másik oldalról középre mozogva tudnék játszani. De nem szeretném, ha bárki félreértene, nagyon elégedett vagyok a pozíciómmal, örülök, hogy ezen a poszton játszhatok és így próbálok hasznára lenni a csapatnak.

- Ezek szerint játszottál már a másik szélen is.
- Igen a Slavia Praha-ban már volt erre példa.

- Ősszel átálltunk a 4-4-2-es felállásról 3-5-2-re. Nem bogarásztam a statisztikákat, de biztos vagyok benne, hogy te és Serhii Shestakov szoktatok a legtöbb kilométert futni egy mérkőzésen. Mennyire fekszik neked ez a felállás?
- Nem foglalkozok ezzel, nem számít. Boldog vagyok, ha a kezdőcsapatban szerepelhetek, ott játszok, ahol a vezetőedző számít rám. Örülök, ha bármilyen formában segíthetem a csapatot. Tiszteletben tartom Fernando Fernández döntéseit és a stáb elképzeléseit.

- Már több mint egy hete Törökországban vagyunk. Hogyan értékeled az eddig elvégzett munkát?
- Nagy meglepetés nem ért, hiszen a korábbi csapataim 90%-ával ugyancsak Törökországban, azon belül is Antalya környékén edzőtáboroztunk. Nagyon fontos, hogy az otthoninál jobb időben, kiváló pályákon dolgozhatunk. A sok edzésnek köszönhetően az idő repül, próbáljuk ebből a két hétből a legtöbbet kihozni. Már csak egy felkészülési mérkőzésünk van hátra, de teljesen komolyan mondom, ilyenkor egyáltalán nem számít, hogy milyen eredmények születnek. Volt már olyan csapatom, amely minden meccsét megnyerte Törökországban, aztán csapnivaló tavaszt produkált, és ennek az ellenkezője is előfordult.


- Furcsa kimondani is, de jövő hétvégén már bajnoki mérkőzésen fogadjuk a Mezőkövesdet. Nem érzed úgy, hogy jó lenne még pár hét a felkészülésre? Vagy kifejezetten örülsz annak, hogy végre ismét éles meccset játszhatunk?
- Úgy gondolom, hogy ez a négy hét elegendő arra, hogy megfelelően felkészüljünk. Ugyanakkor nagyon fontos minden játékosnak, hogy fejben átálljon arra, hogy ezek már nem edzőmeccsek lesznek, hanem kőkemény bajnokik, ahol minden meccsen a pontszerzés a cél. Összességében örülök annak, hogy hamarosan folytatódni fog a bajnokság.

- Mire számítasz tavasszal? 15 mérkőzés van hátra a bajnokságból.
- Nagyon optimista vagyok, hiszen úgy fejeztük be a bajnokságot, hogy öt mérkőzésen 11 pontot gyűjtöttünk, szerintem ezért jobb formában vagyunk, mint a riválisaink. Nagyon jó esélyünk van arra, hogy jól fejezzük be a bajnokságot, de ehhez az kell, hogy mindenki koncentráljon és 100%-ot adjon ki magából. Ezt a szűk két hetet ki kell használni még, hogy minél jobban felkészüljünk. Nagyon bízom a csapatban, amihez hozzátartozik az is, hogy egy ennyire optimista edzőnk van, aki ennyire bízik az eredményekben és a játékosokban. Ezt én is érzem. Ahogy a beszélgetés elején is említettem, a fejlődés egy hosszabb folyamat. Ahhoz hogy elérjük a kitűzött célt, lépésről-lépésre kell haladni, de biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog.

- Ha jól tudom, Kassán él a családod, ami nem a világ vége. Feltételezem kicsit könnyebb így
Van egy komoly barátnőm, de nem házasodtunk még össze, nincs szükségünk papírra ahhoz, hogy együtt éljünk. A családalapítást a pályafutásom befejezése utánra terveztük. Van egy nővérem, aki szintén Kassán él. Nagy könnyebbség számomra, hogy ilyen közel lehetek hozzájuk, akár napi szinten is tudunk találkozni. 23 évesen Csehországba igazoltam, ritkábban láttuk egymást, egy évben maximum kétszer tudtam hazalátogatni. A családom és a barátaim is rendszeresen jelen vannak a hazai mérkőzéseinken, és a lelátóról szurkolnak nekem és a csapatnak, ez is sokat jelent számomra.