Beharangozó 2019. március 13., szerda

Megkezdi a kvalifikációs kört a DVTK FUX

Véget ért a Női Röplabda NB I Liga alapszakasza, és az alsóház négy csapata (Gödöllő, DVTK, Palota, TFSE) az NB I Liga kvalifikáló körében játszik egymás ellen oda-vissza egy-egy meccset. A Palota elleni csütörtöki mérkőzés előtt a piros-fehérek szakmai igazgatójától, Toma Sándortól kértünk helyzetjelentést.

Megkezdi a kvalifikációs kört a DVTK FUX


Toma Sándor: - Az alapszakasz során valamennyi ránk váró ellenfelünk ellen tudtunk győzni. A Gödöllő ellen egy meccset hoztunk, a TFSE ellen kétszer, míg a Palota ellen mind a három alkalommal mi diadalmaskodtunk, vagyis a kilencből hat összecsapást megnyertünk ellenük, és az alapján is mondom, hogy az évad végi játékban, ami csütörtökön kezdődik, elérhetjük a célunkat.

Előzetesen azt mondtam, hogy ha az ötödik helyen zárnánk, akkor elégedett lennék. Akkor még nem tudtam, hogy Szabó Barbi anyai örömök elé néz, és emiatt nem számíthatok rá. Az ő kiesésével ezen a poszton akadtak gondjaink, és nagyrészt ezért lettünk csak hatodikok. Ezen túlmenően a rutin is hiányzott, feljutó csapatként fokozatosan kellett belerázódni, illetve a fizikai állapotot fejleszteni. Január közepére jutottunk el oda, hogy összeállt a csapat, és az utóbbi időben már az első négyben lévő gárdák ellen is kemény meccsekre voltunk képesek. A Balatonfüred és a Gödöllő legyőzésével igazoltuk, hogy komolyan kell minket venni. Mindenesetre az elmúlt időszak arra jó volt, hogy kiderüljön, ki az, aki megüti az NB I-es szintet, és ki az, akinek még fejlődnie kell, illetve kiderült az is, melyek azok a posztok, ahol erősítésre van szükség.

Az évadból hátralévő hat meccsen még van tennivaló. A bennmaradás tekintetében jó helyzetben vagyunk, hiszen ha az alapszakaszból hozott pontokhoz két győzelmet hozzáteszünk, akkor teljesül ez a minimális cél. Én azonban remélem, ennél többre leszünk képesek. A Gödöllővel szembeni hátrányunk ledolgozása ugyan bravúr-kategória lenne, ugyanis ehhez az is kellene, hogy ők gyengébben teljesítsenek. Mindenesetre azon leszünk, hogy az évad hajrájában kihozzuk magunkból a maximumot.

A röplabda Női NB I. kvalifikációs kör

A tabella második felében végző négy NB I.-es klub (DVTK FUX, Gödöllő, Rákospalota, TFSE) közül a leggyengébbnek bizonyuló gárda osztályozót játszik majd az NB II. harmadik legerősebb csapatával.

A DVTK FUX és ellenfelei az egymás elleni eredményeiket magukkal hozzák a kvalifikációs körbe.

A program

2019. március 14., csütörtök
16:00 DVTK FUX - Palota RSC      
19:00 Penta Gödöllői RC - TFSE                 

2019. március 17., vasárnap
16:00 Penta Gödöllői RC - DVTK FUX                      
18:00 TFSE - Palota RSC               

2019. március 23., szombat
18:00 Palota RSC - Penta Gödöllői RC                    
19:30 DVTK FUX - TFSE                 

2019. március 31., vasárnap
18:00 TFSE - Penta Gödöllői RC                 
18:00 Palota RSC - DVTK FUX                    

2019. április 7., vasárnap
18:00 Palota RSC - TFSE               
19:30 DVTK FUX - Penta Gödöllői RC                      

2019. április 12., péntek
19:30 Penta Gödöllői RC - Palota RSC                    

2019. április 13., szombat
18:00 TFSE - DVTK FUX