Összefoglaló 2019. november 7., csütörtök

Serhii Shestakov: már-már csatárként támadok

A Honvéd ellen szerezte első bajnoki gólját Diósgyőrben Serhii Shestakov, aki azóta a a PAFC és a Kisvárda hálójába is betalált.

Serhii Shestakov: már-már csatárként támadok


- Már a harmadik gólodat szerezted ebben a bajnokságban, mi történt veled?
- Az biztos, jelentősen megkönnyíti a dolgom, hogy sokkal közelebb játszok az ellenfél kapujához. Az előző bajnokságban elsősorban az ellenfél gólszerzésének megakadályozása feladatával többnyire jobbhátvédként kaptam szerepet. Ebben az idényben pedig a 4-2-3-1-es felállásban a középpálya szélén, már-már csatárként támadok. Az ellenfél támadásainál nem kell nagyon mélyen visszazárnom, és amikor nálunk a labda, akkor is előrébb helyezkedek, hogy egy az egy elleni párharc után helyzetet alakítsak ki magamnak, vagy egy jó beadással a társaknak. 

- A Kisvárda ellen még ennél is könnyebb helyzetbe kerültél, mert a megszerzett labdát üresen vezethetted a kapusra.
- Egyáltalán nem véletlenül került elém a labda, erre a lehetőségre felkészülve húzódtam a jobbról középre. Feczkó Tamás azt kérte tőlünk, hogy az első negyedórában támadjuk le az ellenfelet, kényszerítsük hibára őket. A bal oldalon Korbély Kristóf és Rui Pedro lecsapdázta a kisvárdait, aki előtt két választási lehetőséget hagytak: hátra passzol a kapusnak, amire Florent Hasani figyelt, vagy középre teszi a labdát. Utóbbi történt, és Márkvárt Dáviddal közösen támadtuk a középső védőt, akit végül nem is kellett szerelni, mert közvetlenül elém került a labda. Egy mozdulattal nem csak megszereztem, hanem magam elé is simítottam, így 17 méterről a jobb alsó sarokba lőttem, nem kellett 3-4 labdaérintéssel magam elé terelni.

- Soha nem cseréltek még le ilyen korán, sérülés vagy taktikai okok álltak a háttérben?
- Még Pakson kaptam egy könyököst, vagy rúgást a bal oldalamra (utólag visszagondolva sem emlékszem rá), de az orvosi stáb annyira rendbe tett, hogy igennel tudtam válaszolni Feczkó Tamás “tudod-e vállalni a játékot?” kérdésére. A szünetben viszont jeleztem, hogy egyre erősödik a fájdalom, bár végig szerettem volna játszani a meccset, de a vezetőedző így döntött. Az egész csapat nagyon szeretett volna győzni, örülök, hogy a végén együtt ünnepelhettünk a közönséggel. 

- Néhány hete egy ukrán újságnak arról nyilatkoztál, hogy Magyarországon a kisvárdai Anton Kravchenkóval tartod leginkább a kapcsolatot az ukrán légiósok közül. Kibeszéltétek már azóta a meccset?
- Igen, Anton jó barátom, korábban együtt játszottunk az Olimpik Donetsk színeiben (a pályafutása itt böngészhető - a szerk.). Elsőként én igazoltam Diósgyőrbe, majd fél évvel később ő érkezett Kisvárdára. Amikor a válogatott mérkőzései miatt szünetel a bajnokság, akkor szoktunk találkozni, legutóbb a Tiszán horgásztunk együtt. A szombati meccs után néhány órán keresztül még itt maradt Miskolcon, megbeszéltük a meccset, de ő érthetően inkább gyorsan más témát keresett. 


- A 12. fordulóban a Honvéd ellen játszik a DVTK. Mit vársz a találkozótól, egyáltalán tudsz-e játszani?
- Én szívem szerint minden meccset végigjátszanék, úgy érzem, szombat estére rendbe jövök, csak az edzői stábon múlik a többi. Kemény mérkőzésre számítok, mert amilyen rosszul kezdte a Honvéd a bajnokságot, olyan jó formába lendültek mostanában, az utóbbi öt mérkőzésből négyet megnyertek, egyszer pedig ikszeltek. Mi is hasonló utat jártunk be, az utóbb két meccsen már a győzelmek is jöttek. Ott kell folytatni, ahol a Paks és a Kisvárda ellen abbahagytuk, és akkor nem lehet probléma Az edzői stáb ezúttal is feltérképezte az ellenfelet, nekünk csak be kell tartani az utasításokat, és akkor megszerezzük a három pontot.