Összefoglaló 2019. december 15., vasárnap

PEAC - Aluinvent DVTK 63-95

A Női Kosárlabda NB I. A-csoport 11. fordulójában a PEAC vendége volt az Aluinvent DVTK. A piros-fehérek már az első negyed végére tízpontos előnyre tettek szert, amire a harmadik negyedben még rátettek egy nagy lapáttal, így nagyarányú, 95-63-as győzelmet arattak a Mecsekalján.

PEAC - Aluinvent DVTK 63-95


Jól kezdte a mérkőzést a DVTK, hiszen Medgyessy hármasa után Goree tempója is sült, majd négy pécsi pont után Pusztai volt eredményes (4-7). Bravard 2+1-esével egyenlített a PEAC, majd Pusztai középtávolijára Wentzel reagált. Walker-Kimbrough a büntetővonalról iratkozott fel a pontszerzők közé, Gémes-Sarok egalizált újra a hazai együttes (11-11). A negyed felénél némiképp ellépett a PEAC, Goree szépített (15-13). A folytatásban nem sokat törődtek a védekezéssel a csapatok, hol az egyik, hol a másik vezetett (19-20). A negyed utolsó perce egyértelműen a vendégeké volt, előbb Megyó szórt egy triplát, majd Goree is jól célzott egymás után kétszer, valamint Škorić is jól büntetőzött, így kellemes előnyt kovácsoltak maguknak a piros-fehérek (19-29).

Bravard pontos középtávoli dobásával kezdődött a második felvonás, amelyre Kányási-tempó volt a válasz. A DVTK tíz pont fölött tartotta a különbséget, Škorić is egyre inkáb elkapta a fonalat, amit remek hárompontosa jelzett (26-38). Bravard 2+1-es akciójával jött tízen belülre a PEAC, majd Wentzel is faragta a hátrányt, így a 17. perc végén időt is kért Cziczás László. Befagyott az eredményjelző tábla, a holtpontról Gémes-Sarok büntetőjével a Pécs lépett el hamarabb, miközben a piros mezesek továbbra is hadilábon álltak a gólszerzéssel (32-38). A szünetig hátra lévő bő másfél percben Škorić kettesére Bravard válaszolt büntetőkből, de az utolsó négy pont Goree illetve Shatori nevéhez fűződött, így az első negyedben kiharcolt előnyét megőrizte a vendégcsapat (34-44).

A második félidő elején tizenöt másodperc kellett Pusztainak a pontszerzéshez, majd Goree tett rá egy lapáttal, mire Udodenko reagált a fehér mezesek részéről (36-48). Egy egyéni betörést Walker-Kimbrough fejezett be eredményesen, majd Pusztai kosarára Szabó Fanni tempókosara érkezett a hazaiak részéről. A folytatásban Shatori vitte a prímet, ugyanis két büntetője után a hármas kísérlete is beszédült a gyűrűbe, így nem csoda, hogy a 24. percben időt kért Meszlényi Róbert (43-57). De hiába, mert a DVTK lendületben maradt, Walker-Kimbrough és Škorić szállította a pontokat, miközben a védekezés is összeállt, így a húsz pont fölé nőtt a differencia (43-64). A PEAC lebénult, a másik oldalon viszont Goree villant egy 2+1-essel. A hosszú percekig tartó hazai kosárcsöndet Gémes-Sarok büntetői törték meg (45-67). A játékrész hajrájában Škorić büntetői után Kányási demoralizálta egy hármassal a pécsieket, majd Gémes-Sarok közelijére válaszolt Kiss Angi (47-74). A negyed utolsó percében Bravard büntetőit és Walker-Kimbrough tripláját jegyezhettük fel (49-77).

A záró etapban igyekezett zárkózni a PEAC, de a nagyszerű napot kifogó Walker-Kimbrough igyekezett ennek elejét venni és egymás után két remek hármast süllyesztett el a hazaiak gyűrűjében (53-86). Kiss centergóljára Gémes-Sarok válaszolt négy ponttal (57-88). Ezt követően beállt az eredményjelző, de ezt senki sem bánta a vendégoldalon. Kaposi Pálma a büntetővonal után a palánk alól is betalált, mire Szücs Réka vágott be egy remek hárompontost (61-91). A végére több mint harminc pontos lett a különbség, szép győzelmet aratott Cziczás László együttese (63-95).

Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 11. forduló

PEAC Pécs - Aluinvent DVTK 63-95 (19-29, 15-15, 15-33, 14-17)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok 200 néző. Játékvezetők: Minár László Balázs, Rácz Zsolt Róbert, Szilágyi Bálint.
PEAC: Sánta 7, Wentzel 8, Gémes-Sarok 11, Bravard 16, Udodenko 8. Csere: Szabó F. 5, Ruják, Hegedűs 4, Habling, Kaposi 4. Vezetőedző: Meszlényi Róbert.
DVTK: Medgyessy 6/6, Pusztai 8, Walker-Kimbrough 26/15, Goree 19, Morrison. Csere: Škorić 15/6, Kiss A. 10, Kányási 5/3, Szűcs R. 6/3, Katona. Vezetőedző: Cziczás László.

Edzői értékelések

Meszlényi Róbert: Gratulálok a DVTK-nak, olyan játékot mutattak, mint amilyen a csapat. A mi ritmusunk viszont zaklatott, sok a sérülés, a játékoscsere, így aztán ugyan vannak jó meccseink, küzdünk, és próbáljuk kihozni, ami bennünk van, de ez nem mindig sikerül. Ma sajnos csak ennyi volt bennünk.

Cziczás László: - Nagyon sokat készültünk erre a mai találkozóra, mert nagy fontossággal bírt számunkra. Úgy gondolom, hogy becsülettel felkészültünk az ellenfélből, és sok játékelemben föléjük tudtunk nőni. A mérkőzést mégis Shatori Walker-Kimbrough második félidei fantasztikus teljesítményével fordítottuk egyértelműen a javunkra.