Beharangozó 2020. március 5., csütörtök

"Apró dolgok fognak dönteni"

Már szerdán délelőtt elindult Pécsre az Aluinvent DVTK női kosárlabda csapata. A lányok csütörtökön 15 óra 30 perctől a Sopronnal mérkőznek meg a Magyar Kupa negyeddöntőjében. Az esti edzés után Cziczás Lászlóval és Szűcs Rékával beszélgettünk.

"Apró dolgok fognak dönteni"


Killik László Női K&H Magyar Kupa Döntő, negyeddöntő

2020. március 5., csütörtök
15:30 Aluinvent DVTK - Sopron Basket

A Magyar Kupa legfontosabb eseményeiről az Aluinvent DVTK hivatalos Instagram oldalán is folyamatosan beszámolunk: https://www.instagram.com/dvtk.kosarlabda/

- A legfontosabb az, és erre a legbüszkébbek lehetünk, hogy a közönségünk nagyon jól érezte magát a vasárnapi találkozón – kezdte Cziczás László, az Aluinvent DVTK vezetőedzője. - Úgy gondolom, hogy egy nagyon komoly mérkőzést játszottunk a szuper bajnokcsapat ellen, és ha egy kicsit szerencsésebbek vagyunk, akkor nyerhettünk volna egy kosárral. Kihajtottunk magunkból mindent. Csütörtökön Cyesha Goreeval még erősebbek leszünk. Próbáltunk még jobban felkészülni Sopronból, mint ahogy a bajnoki mérkőzésre tettük.

- Mindenki tisztában van a Sopron játékoskeretének az erejével. Ha most is egy hasonló ki-ki mérkőzést tudunk ellenük játszani, akkor én már nagyon boldog leszek. Készültünk új taktikai elemekkel, illetve még jobban felpróbáltunk készülni a soproniaknak a játékára.

- Nagyon szeretjük Pécset. Jó mérkőzéseket játszottunk itt az elmúlt két évben. Nyilván ehhez hozzátartozik az is, hogy nem a Sopron ellen kellett pályára lépnünk, de ha választhatni kellett volna egy pályát, hogy hol szeretnénk Sopronnal megmérkőzni, akkor valószínűleg ez a pécsi Laubert Dezső Sportcsarnok lett volna.

- Úgy gondolom, hogy aki megveri a Sopront Magyar Kupában, akkor az joggal gondolhatja azt, hogy akár a kupagyőzelem is meglehet. Nyilván a másik ágon is van nem is egy olyan csapat, aki ugyanerre készül. Szóval, ha lehet ilyet mondani, a Magyar Kupa megnyeréséhez legalább egyszer meg kell verni a Sopront, a jelenlegi helyzetben nekünk. Ha nyerünk, akkor egy nagy lépést teszünk a felé, hogy a tavalyi eredményt túlszárnyaljuk -  zárta Cziczás László.

Szücs Réka, az Aluinvent DVTK irányítója hazatért, hiszen Pécsett indult a pályafutása. Természetesen ez is szóba került.

- Pécsen születtem, itt is kezdtem el kosarazni. A PEAC-ban nevelkedtem, öt szezont játszottam itt, majd egy fél évet a PINKK együttesénél töltöttem, ezután kerültem Diósgyőrbe, most már kereken egy éve - mondta Szücs Réka. - Nagyon örültem mikor megtudtam, hogy Pécsen lesz a Magyar Kupa nyolcas döntője, mivel ez azt is jelenti, hogy újra haza tudok jönni a családomhoz, barátaimhoz. Elég ritkán tehetem meg azt, hogy Miskolcról leutazom 1-2 napra, a távolság és az edzések miatt is. Nekem ez mindenképpen hazai pálya lesz, hiszen nagyon sokat játszottam már ebben a sportcsarnokban. A szállásunk egy különleges belvárosi szállodában van, ami azért nagyon jó, mert így a lányoknak meg tudom kicsit mutatni az utcákat, a várost, ahol felnőttem.



- Szerdán volt egy edzésünk. Nem ott, ahol a döntőt fogjuk játszani, hanem egy új, modern sportközpontban, viszont ugyanabban az időpontban edzettünk, mint mikor a meccs lesz. Úgyhogy majd meglátjuk milyen dobóformát fogunk ki a Lauber Dezső Sportcsarnokban.- A Magyar Kupa azért lesz nehéz, mert a sorsoláson egyetlen csapatot nem akartunk kapni az pedig a Sopron volt. Nos, nem volt szerencsénk és velük játsszuk az első mérkőzésünket, amely kulcsfontosságú a továbbjutást illetően. Egy héten belül másodjára találkozunk velük és ez sem könnyíti meg a helyzetet. Nagyon szoros meccset játszottunk a Generali Arénában, amelyet duplahosszabbítással megnyertek. Viszont itt annyiban más lesz a mérkőzés, hogy a Magyar Kupában nem kötelező U20-as játékosnak a pályán lennie és egyszerre négy légiós is lehet a pályán. Majd kiderül, hogy ez melyik csapatnak lesz kedvezőbb. Most már fog játszani Cyesha Goree is, szerencsére felépült, nekünk ő mindenképpen pluszt tud adni. A Sopronnál Tina Jovanović sérült volt, nem tudom, hogy ő hadra fogható e már.

- Bár vasárnap kikaptunk, de ebből erőt tudunk meríteni. Ha nyertünk volna, lehet kicsit lazábban álltunk volna ehhez az egész meccshez. Egy héten belül kétszer megverni a Sopront nem biztos, hogy a lehetséges kategória. Úgyhogy szerintem ennek a meccsnek így kellett lennie, már úgysem volt sorsdöntő. Viszont megmutattuk, hogy igenis fel tudjuk venni velük a versenyt és elhittük, hogy tudunk szoros mérkőzést játszani. Ez a mérkőzés még jobban összekovácsolta a csapatot. Egy nagyon jó és izgalmas meccsnek nézünk elébe, apró dolgok fognak dönteni az eredményről - zárta Szűcs Réka.