Összefoglaló 2020. augusztus 19., szerda

Stefan Dražić: gól, "gólpassz"

Nyáron igazolt Diósgyőrbe Stefan Dražić, aki az első bajnoki mérkőzésen góllal és egy büntető kiharcolásával mutatkozott be a DVTK-ban.

Stefan Dražić: gól, "gólpassz"


- Milyen volt a Mezőkövesd elleni idénynyitó?
- Nagy nyomás alatt játszottunk, mert éreztük a szurkolói elvárást, hogy győzelemmel kell rajtolni, de hozzáteszem, mi is ezt vártuk magunktól. Küzdelmes mérkőzést játszottunk, az elején inkább játékban, később pedig küzdeni akarásban nőttünk az ellenfél fölé. Nagyszerű hangulatban zajlott a mérkőzés, a lelátóról érkező szurkolás megsokszorozta az erőnket. 

- A saját teljesítményedre sem lehet panasz.
- Nagyszerű érzés, hogy góllal mutatkoztam be a DVTK mezében tétmérkőzésen, de még boldogabb vagyok amiatt, hogy három pontot szereztünk. A bajnoki rajton mindig többet ér egy siker, mert ez önbizalommal tölt el, és lendületet ad az eredményes folytatáshoz.

- Mindkét gólban főszerepet vállaltál, előbb kiharcoltál egy büntetőt, majd magad értékesítetted Hegedűs János indítását.
- Az első gól előtt Iszlai Bence nagyszerűen ugratott ki, megtoltam a labdát, ezt követően elütött Szappanos Péter, egyértelmű 11-es. A második gól előtt valóban parádés labdát kaptam, amit jól vettem át, ez volt az a kulcspillanat, amivel könnyűvé tettem a saját dolgom, utána “csak” értékesíteni kellett a ziccert.

 - A bemutatkozó interjúdban így fogalmaztál: “A DVTK Stadion nyitómeccsén az én gólom miatt szomorkodott rengeteg szurkoló, de mostantól minden erőmmel azon dolgozok, hogy minél jobb eredményt érjen el a csapat, és jó hangulat uralkodjon ebben a csodálatos létesítményben.” Valami ilyesmire gondoltál?
- Igen, nagyszerű érzés, hogy ezúttal a teljes stadion örült a gólomnak. A mérkőzés után pedig fantasztikus volt együtt énekelni a szurkolókkal, a fociban a győzelem utáni közös ünneplés a legjobb.

- Nagyon komolynak tűntél az egész mérkőzés alatt, még a gólodnak sem örültél felszabadultan.
- A pályán folyamatosan koncentrálni kell, mert bármelyik pillanatban történhet valami váratlan, amire reagálni kell. Aki végigbírja ezt a 90 percet, annak utána bőven lesz ideje mosolyogni. A gólomat azonban szándékosan nem ünnepeltem, mert  másfél éven keresztül játszottam Mezőkövesden, így fejeztem ki a tiszteletem a korábbi játékostársaim és a sárga-kékek szurkolói felé. A következő gólomat azonban ígérem, rendesen meg fogom ünnepelni. 

- Hogy érzed, rá tudsz még tenni egy lapáttal a vasárnap látottakra?
- Statisztikai értelemben kiváló mérkőzést játszottam, de bízom benne, hogy a jövőben még jobb teljesítménnyel tudok hozzájárulni a csapat sikeréhez.