Összefoglaló 2021. január 20., szerda

FTC - DVTK 0-1 (0-0)

Az OTP Bank Liga 2. fordulójában a DVTK Budapesten játszott az FTC ellen 2021 első tétmérkőzésén. Az első félidőben a hazaiak játszottak fölényben, de a DVTK letámadása az első félóra után egyre jobban működött, gól azonban nem esett. A második félidő is hasonló koreografia szerint zajlott egészen a hajráig, amikor az újonc és csereként beálló Asmir Suljić góljával vezetést szerzett a DVTK. A hátralévő percekben oroszlánként küzdve sikerült megőrizni az előnyt, és győzelemmel kezdeni 2021-et.

FTC - DVTK 0-1 (0-0)


OTP Bank Liga 2. forduló

Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)

Budapest, Groupama Aréna, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Pintér Csaba (Szert Balázs, Huszár Balázs; Karakó Ferenc, Erdős József).
FTC: Dibusz -  Botka, Blažić, Dvali, Heister - Kharatin, Laïdouni - Zubkov, Nguen, Somália - Uzuni. Vezetőedző: Serhiy Rebrov.
DVTK: Antal -  Grgić, Milović, Hegedűs J., Soldo - Márkvárt, Živulić, Max - Dražić, Grozav, Ivanovski. Vezetőedző: Zoran Zekić.

Csere: Botka helyett Lovrencsics G. és Zubkov helyett Isael a 69., Grozav helyett Rui Pedro a 76., Nguen helyett Gera D. és Somália helyett Sigér D. a 76., Dražić helyett Hasani és Ivanovski helyett Suljić a 83., Kharatin helyett Škvarka a 86., Suljić helyett Karan a 88. percben.
Sárga lap: Márkvárt a 39., Dvali az 55., Živulić és Uzuni a 90+3. percben.
Gólszerző: Suljić (0-1) a 84. percben.


Kulcspillanatok

84. perc: Diósgyőri szabadrúgás, amit Márkvárt nem ívelt be a tömegbe, hanem balra adta, ahol Asmir Suljić kilépett, és a védőktől hozzá visszapattanó labdát második labdaérintésével a kapuba lőtte, 0-1

Edzői értékelések

Serhiy Rebrov: - Kemény mérkőzést játszottunk, két és fél hét nem elég a rendes felkészülésre. 
A DVTK megtalálta azt a taktikát, amivel meg tudta nyerni a mérkőzést. Ha egy csapat nagyon mélyen védekezik, akkor nehéz áttörni a védőfalat. Alakítottunk ki helyzeteket, de gól nélkül nem lehet nyerni. Minden sorozat megszakad egyszer.
Zoran Zekić: - Pontosan olyan nehéz mérkőzést játszottunk, mint amire számítottunk. Az FTC többet birtokolta a labdát, ezért számunkra nagyrészt védekezésből állt a meccs. Néhány kontra lehetőségét elszalasztottuk az utolsó passzok pontatlansága miatt, de köszönöm a játékosoknak a mai mérkőzést, mert megmutatták, milyen karakterek, és milyen küzdőszellem lakozik bennük. Így kell játszani nem csak az FTC, hanem mindenki más ellen.
Nem voltam elégedett Suljić teljesítményével, azért hívtam le (mosolygott - a szerk.). Komolyra fordítva, taktikai okok miatt cseréltünk. A vezetés birtokában az előny megtartása volt a legfontosabb, mélyen védekeztünk, nem maradt erőnk kijönni a saját térfelünkről, Dejan Karan magassága és fejjátéka sokat segített ebben a helyzetben.
Nem azt a stílusú focit szeretem, amit ma játszottunk, sokkal nyíltabb focit akarok látni a csapattól. Azonban ebben a helyzetben a védekezés nagyon fontos, hiszen ez vezetett eredményre. Most első a fegyelem, majd utána fokozatosan átállunk a támadóbb stílusra.
Nehéz hónapokon van túl a csapat, ezért duplán értékes a siker. Ha okosak leszünk, akkor három pontnál többet profitálhatunk ebből a győzelemből. Korábbi csapatommal a PSV ellen nyertünk idegenben, ám akkor sem voltam ilyen boldog.
Holnaptól azonban tovább kell dolgozni, mert vasárnap újabb mérkőzés vár ránk.