Örömteli kötelességének tett eleget az elnökség, amikor módosította a labdarúgóidény versenyprogramját, hiszen a változtatások kivétel nélkül a sikeres Európa-bajnoki felkészülést szolgálják. A Marco Rossi vezette férfi válogatott Bulgária és Izland legyőzésével kvalifikálta magát a pótselejtezőkből a 2020-ról 2021-re halasztott Eb-re, így kiemelt cél, hogy a bajnoki idényt minél előbb le lehessen zárni.

A magyar válogatott a 88. percben még vesztésre állt az Izland elleni Eb-pótselejtezőn a Puskás Arénában, de parádés hajrával, Nego Loic és Szoboszlai Dominik góljaival a 92. percre megfordította az állást, és drámai végjátékban kiharcolta az Európa-bajnoki szereplést!

A MOL Magyar Kupában is érdekelt együttesek, a nemzetközi trendnek megfelelő módon, szerda-szombat ritmusban játsszák tétmérkőzéseiket. Köszönhetően a fűthető pályáknak az OTP Bank Liga a rövid téli szünet után január 23-án, míg a kupaküzdelmek február 9-10-én folytatódnak.

Az őszi szezonból elhalasztott mérkőzéseket január 31-ig le kell játszani. Január utolsó napján folytatódik a Merkantil Bank Liga is.

A válogatottak közül időrendben elsőként Gera Zoltán U21-es csapata lép pályára részben hazai rendezésű kontinensviadalon. A csapat a versenynaptár módosításának köszönhetően tíz napot készülhet a március 24-i, németek elleni nyitómérkőzésre (amelyet három nappal később a románok elleni, március 30-án pedig a hollandok elleni csoportmeccs követ).

A versenynaptár módosítása a hazai bajnokságban szereplő felnőtt válogatott játékosokat is kedvezően érinti, hiszen a szövetségi kapitány a felszabadított időszakokban edzőtáborban készítheti fel a csapatot előbb a vb-selejtezőkre, májusban pedig az Eb-döntőre.

Fentieknek megfelelően a bajnokság a tervek szerint a 33. fordulóval május 9-én, több mint egy hónappal az Európa-bajnokság rajta előtt véget ér. A korai zárás érdekében előrébb jön a naptárban a MOL Magyar Kupa-döntő is, melynek új időpontja május 5. lett.

Marco Rossi szövetségi kapitány beszámolójában a megfelelő szemlélet kialakításának fontosságát hangsúlyozta

Az elnökség konferenciahívás keretében meghallgatta Marco Rossi férfi szövetségi kapitány beszámolóját, aki kiemelte, a játékosok szemléletének fejlesztése volt a legfontosabb feladata az elmúlt időszakban. Csányi Sándor az elnökség nevében gratulált az Európa-bajnoki kvalifikációhoz és a Nemzetek Ligája-sikerhez.

Forrás: mlsz.hu