Összefoglaló 2020. december 19., szombat

DVTK - ZTE 1-3 (0-2)

Az OTP Bank Liga 16. fordulójában az első félidőben két beadást követő góllal szerzett vezetést az ZTE a DVTK ellen. A szünet után a harmadik is hasonló szituációból esett, végül a DVTK Iszlai Bence révén büntetőből szépített.

DVTK - ZTE 1-3 (0-2)


OTP Bank Liga 16. forduló

Diósgyőri VTK - Zalaegerszegi TE FC 1-3 (0-2)

Miskolc, DVTK Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Bogár Gergő (Garai Péter, Medovarszki János; Németh Ádám, Pillók Ádám).
DVTK: Antal - Shestakov, Szűcs K., Karan, Hegedűs J., Memolla - Márkvárt, Iszlai, Rui Pedro - Dražić, Grozav. Vezetőedző: Geri Gergely.
ZTE: Demjén - Lesjak, Szépe, Bobál G. - Szánthó, Favorov, Sanković, Bedi, Gergényi - Könyves, Zimonyi. Vezetőedző: Boér Gábor.

Csere: Hegedűs J. helyett Vági a 46., Könyves helyett Babati B. a 63., Grozav helyett Hasani a 67., Zimonyi helyett Koszta M. a 69., Dražić helyett Ivanovski a 77., Babati B. helyett Vass P. és Szánthó helyett Szalai D. a 84. percben.
Sárga lap: Favorov a 59., Karan a 74., Rui Pedro a 86., Koszta M. a 90+2. percben.
Gólszerző: Zimonyi (0-1) a 16., Szánthó (0-2) a 43., Zimonyi (0-3) a 65., Iszlai (1-3, 11-esből) a 78. percben.


Kulcspillanatok

16. Könyves jobb oldali beadását Zimonyi Dávid középen átvette, csinált egy cselt, és közelről a kapu bal oldalába lőtt, 0-1

43. perc: Lesjak beadását a rövid oldalon, 6 méterről Szánthó Regő fejelte a hálóba, 0-2

65. perc: Babati adott jobbról laposan középre, középen Zimonyi Dávid spárgázva lőtt öt méterről a kapuba, 0-3

78. perc: Hasani passza után  Bobál szabálytalanul szerelte Rui Pedrót a 16-oson belül, 11-es! Iszlai Bence ballal az eldőlő kapus helyén lőtt a hálóba, 1-3

Edzői értékelések

Geri Gergely: - Ma életveszélyesek voltunk saját magunkra, mert rosszul védekeztünk, könnyű gólokat kaptunk, így hiába volt nagyjából rendben az előrejáték. Az NB I.-ben nem elfogadható ilyen színvonalon védekezni, de minden téren javulnunk kell, a nem csak védekezésben, támadásban is.
Az együtt töltött három mérkőzés megmutatta, milyen állapotban vannak a játékosok, kire lehet számítani. Óriásiak a hiányosságok, de maximálisan kihasználjuk a tavaszi rajtig az időt. A labdarúgók már a szünetre is kapnak házi feladatot, amikor pedig ismét együtt edzünk, akkor felkészülünk a folytatásra. Rengeteg munka vár ránk.
Azt szeretném, ha tavasszal egy másik csapat lépne pályára, amelyik az elsőtől az utolsó percig küzd, és szervezett játékot mutat. 
Boér Gábor: - Abszolút megérdemelt a győzelmünk. Végig tempót tudtunk diktálni, már korábban is le tudtuk volna zárni a mérkőzést, így azonban vévig menni kellett, nem tudtunk fújni a szerdai szezonzáró előtt. A pontrúgásokon kívül kevés lehetősége volt a hazai csapatnak, hellyel közzel azokat is jól védekeztük ki.