Összefoglaló 2020. december 22., kedd

PINKK - Aluinvent DVTK 63-81

A négy meccsből álló hazai sorozata után idegenben lépett pályára az Aluinvent DVTK csapata. A bajnoki alapszakasz 17. fordulójában a PINKK-Pécsi 424 ellen mérték össze erejüket a piros-fehérek. A mérkőzésen végig kontroll alatt tartották az eseményeket Medgyessy Dóráék, akik így magabiztos 81-63-as győzelemmel kedveskedtek szurkolóiknak a közelgő karácsony alkalmából.

PINKK - Aluinvent DVTK 63-81


Ugyan Aho duplájával a DVTK szerezte meg a vezetést, de aztán fordított a hazai csapat és öt ponttal elhúzott ellenfelétől. Miután Hayes sarokból elengedett középtávoli dobása a gyűrűben landolt, a következő akció során Medgyessy ment be a hazai védők közé, mint kés a vajba, és máris szorosabb lett az állás (7-6). A következő periódusban kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, amit jól jelez az is, hogy a különbség nem változott (13-14). A diósgyőrieknél ismét Hayes vitte a prímet, az amerikai légiós hét perc alatt tíz pontot termelt, míg a hazai csapatban hat játékos között egyenletesen oszlottak el a megszerzett pontok. Amikor Medgyessy csodálatos gólpasszából Kiss Angelika ért el könnyű kosarat, majd Keyona is bedobta a büntetőit, kicsit megnyugodhattak a vendégek (17-24). Nem lehet eléggé dicsérni Hayest, aki nemcsak remek assziszttal kínálta meg Tóth Frankát, hanem egy negyed alatt lekapott tizenegy lepattanót is, ebből tízet a saját palánkja alatt (18-26).

Gyors Zubać-palánkossal kezdődött a második játékrész, amelyre Pusztai válaszolt egy hármassal. Agresszív egész pályás letámadásra váltott az Aluinvent DVTK, és ez nem is ízlett a pécsieknek. Pusztai Petra tökéletes középtávolijával tíz pont fölé duzzadt a különbség, időt is kért Vanja Miljković, a hazaiak mestere (20-31). Túlzás lenne azt állítani, hogy ez jól sült el, mert csapata továbbra sem találta a vendégek agresszív védekezésének ellenszerét, így a piros mezesek labdaszerzéseket követően fokozatosan növelték az előnyüket. Pusztai és Vukov vállalta magára pontszerzés édes terhét (20-40). Valószínűleg Chanel Mokango is kedvet kapott ehhez, mert ő is bekapcsolódott a pontgyártásba és gyorsan összehozott négy egységet, majd Hayes villant újra. A hazai együttes vészes gólínségét Šarauskaitė törte meg két büntetővel, majd Tenyér talált be (24-46). A félidőig Megyó duplát és Keyona Hayes két büntetőjét láthattuk, a hazaiaknál pedig Zubać rázta meg magát, és hintett két hárompontost, valamint Pucz volt még eredményes (32-50).

A fordulást követően a centerek aktivizáltál magukat, Šarauskaitė és Kiss céloztak jól, aztán Pusztai tempója után négy pécsi pont született, Földi Attila érezte úgy, hogy szólni kíván a lányaihoz (38-54). Ez jót tett a piros-fehéreknek, négy diósgyőri pont következett, aztán Zubać két hármasa közt Kányási ért el könnyű kosarat (44-61). Mokango gólja után kissé befagyott az eredményjelző, majd Hayes dobálta be a büntetőit és Aho is szép tempóval vétette észre magát. A játékrész végére kicsit magára talált a PINKK, a hosszú percekig tartó hazai gólcsöndet Jáhni szakította meg két büntivel, és nem sokkal ezután Tenyér egy hárompontossal kialakította a negyed eredményét (49-69).

Minek után a lényegi kérdés eldőlt, a záró etapban kissé alábbhagyott a csapatok koncentrációja. Az első két perce mindössze egy Mokango-duplát hozott, annál több hibát mindkét csapat játékában. Kányási Veronika egy szép egyéni akció végén növelte a diósgyőriek előnyét, míg a fehér mezesek részéről Vári is megszerezte az első pontokat az utolsó negyedben, amire több mint három és fél percet kellett várni (51-73). A folytatásban Kiss Angelika újabb négy pontot tett a közösbe, a másik oldalon Tenyér és Szűcs is csak az egyik büntetőjét értékesítette, de utóbbi aztán bezúdított egy triplát is (56-77). A diósgyőri időkérés után már mindenki a találkozó végét várta és meg is látszott a pályán. A vendégektől Mokango volt még aktív, a hazaiknál Demeter csinált öt pontot. Az összecsapás végére Zubać tett pontot egy triplával, ezzel a negyedet megnyerte a csapata számára, de a mérkőzés megnyeréséért járó pontokat az aluinvent DVTK vihette haza (63-81).


Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 17. forduló

PINKK-Pécsi 424 - Aluinvent DVTK 63-81 (18-26, 14-24, 17-19, 14-12)

Kozármisleny, Kozármislenyi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Tóth Cecília, Farkas Gábor, Németh Patrik.
PINKK: Vorpahl 5, Vári 5, Szűcs L. 7/6, Demeter 9/3, Šarauskaitė 6. Csere: Jáhni 2, Zubać 21/15, Tenyér 6/3, Pucz 2, Horváth Zs., Zsilinszky. Vezetőedző: Vanja Miljković.
DVTK: Medgyessy 6, Aho 4, Hayes 21, Kiss A. 13, Mokango 12. Csere: Pusztai 13/6, Kányási 6, Vukov 4, Tóth F. 2, Frindt, Vég-Dudás. Vezetőedző: Földi Attila.

Edzői értékelés

Vanja Miljković: - Sok sikert kívánok a Diósgyőrnek a januári európai szerepléshez. Az első félidőben olyan hibákat követtünk el, amit ezen a szinten könyörtelenül megbüntetnek, de ez mutatta, merre kell fejlődnünk. A második félidőben agresszívebbek lettünk, tudtuk tartani a lépést, de addigra mintha már a karácsonyi szünetben lettünk volna.

Földi Attila: - Az elején ugyan volt néhány hibánk, de jól nyitottunk, tizenöt perc után megnyugtató előnyt szereztünk. Talán túlságosan meg is nyugodtunk tőle, mert utána elkezdtünk kapkodni. Amint megbontom a szerkezetet a cserékkel, hogy lehetőséget adjak a fiataloknak, rendre szétesünk, ezen mindenképpen javítanunk kell.