Vasárnap a női ötpróba versenyében indult Nemes Rita, ami kulcsfontosságú volt számára a fedettpályás Európa Bajnokság kvalifikációjának szempontjából. 

A 60 méteres gátfutás volt az első versenyszám, ahol Rita 8,50-es idővel Krizsán Xénia mögött, a második helyen végzett. Ezután következett a magasugrás, ahol kicsit elmaradva az idei legjobb eredményétől 173 cm-t ugrott, ami az ötödik helyre volt elég. Súlylökésben viszont szezonbeli legjobbját dobva 13,41-el a második lett. A negyedik versenyszámban, távolugrásban, hatalmas egyéni csúcsot ugorva, fantasztikus 629 centiméteres eredménnyel győzött. Következhetett a záró 800 méter, ahol ismét megjavította korábbi legjobbját és 2:12.48-as időeredménnyel újra második lett.

Nemes Rita az így megszerzett 4532 pontjával ezüstérmet szerzett az MTK-s Krizsán Xénia mögött, aki 4593 ponttal nyert, míg a harmadik Szűcs Szabina lett.

Rita új egyéni csúcsa ötpróbában remélhetőleg ott lesz az idei európai ranglista első hat hely valamelyikén (a már kvalifikált versenyzőkön kívül), ami fedett EB indulást érne Torúnban.